Seuraa 
Viestejä27432

Sain eilen kuulla isälläni olevan saman sairauden kuin minulla. Tieto tuli minulle täytenä yllätyksenä ns. päin naamaa. Yritin kysellä lisää, mutta kohtasin vaikenemisen muurin...

Sairastatteko te jotain perinnöllistä sairautta? Onko hoitoonne vaikuttanut tieto vanhemman tai isovanhemman sairaudesta ja jos on niin miten?

Vaikuttaako yleensä sairauden hoitoon tieto vanhempien sairaudesta? Hoidetaanko sydäntautipotilasta eri tavalla, jos tiedetään että lähiomaisella on sama sairaus?

Millaista on elää sairauden kanssa joka on perheenjäsenellä myös? Miltä tuntuu ajatus perheen perustamisesta sen jälkeen? Olletikin että periytyvyysprosentti on vain jotain 50 % luokkaa?

Hämmentää.

Kommentit (3)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Lisään sen verran, että en oikein tiedä että olisiko tämän pitänyt olla tuolla "pälliosastolla" vai täällä koska toivon vastauksia molemmilta näkökulmilta, sekä lääketieteelliseltä että henkilökohtaiselta.

Kuinka perinnöllisiä sairauksia ylipäätään hoidetaan silloin kun geenihoito ei ole mahdollista? Samoin kuin tavallisia sairauksia?

Hämmentää.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14241

"Periytyvä sairaus" on yhtä kuin geneettinen alttius sairastua sopivien ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Myös epigenetiikalla on merkitystä, eli alttius voi vaikkapa päteä voimakkaampana pari sukupolvea ja ymppätekijät voivat vaikuttaa kohdun kautta.

Itselläni on todenäköisesti perinnöllisesti noussut riski sairastua aivoverenvuotoon - muista sairauksista en ole tietoinen.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat