Seuraa 
Viestejä13995
Liittynyt16.3.2005

Lainaus:
"Saturnus ojennuksessa [13.02.2010]
Hubble otti harvinaisia kuvia, jossa näkyvät planeetan molemmat navat."

Onkohan minulta mennyt matikantunnilla jotain ohi, kun minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että äärelliseltä etäisyydeltä katsottuna ei tuommoisen pyörähdyskappaleen molempia napoja voi nähdä yhtä aikaa?

Vai onko Hubblessa jokin erikoinen kamera, jolla molemmat navat saadaan näkyviin samaan kuvaan? Tai sitten kappale onkin läpinäkyvä tai refraktiokerroin suuri?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Kommentit (2)

Molemmat navat tavallaan näkyivät, muttei toiselta puolelta planeettaa. Ja koska 1 <> 0.999... niin ei näkynyt molempia napoja.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29582
Liittynyt16.3.2005
o_turunen

Onkohan minulta mennyt matikantunnilla jotain ohi, kun minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että äärelliseltä etäisyydeltä katsottuna ei tuommoisen pyörähdyskappaleen molempia napoja voi nähdä yhtä aikaa?Käytännössä katseluetäisyys on ääretön. Eivät ne navat geometrisesti ajatellen silti näy, mutta käytännössä kyllä. Kokeellinen luonnontiede on liian suurpiirteistä matemaatikoille.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat