Seuraa 
Viestejä45973

Näin muotoili Ylen aamu-tv:n "jälkiviisaissa" Kalle Isotalo jo yli puoli vuotta sitten.

Suomen talouden "veturit" metsä- ja puumarkkinateollisuus ja elektroniikan alihankkijat on alasajettu. Uutta korvaavaa ei ole näköpiirissä. Tuotanto on käytännöllisesti katsoen kokonaan siirretty kiinaan ja kaukoidän maihin.

Kreikan taloustilanne on esimakua tulevasta taloudesta valitettavasti. Puhumattakaan Irlannin tahi Islannin tilanteesta.
Suomi tulee siinä ihan hollilla...

Voidaan ruveta pesemään sisämarkkinoilla toistemme pyykkejä?

Sivut

Kommentit (43)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324

Kato keppanaa. Suomi24 goes tiede.fi.

Eikonukkumaa

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

No on suomella kyllä aika kovat paikat kieltämättä kyllä, kun verotukset on suurimmalta osin aika tapissa jo ja ei uusia innovaatioita näytä olevan lähimain tulossa.

D-vitamiinilla tosin suomi voisi helpot parin sadan miljoonan vuosittais säästöt saada, mutta eipä terveys ja pahoinvointi laitosta moinen kiinnosta, kun vitamiinilla ei lääkeyhtiöt voi rikastua.

Vaikkei suomeen tulekkaan eläkepommia(ei voi tulla koska eläkejärjestelmä on suunniteltu kauaskantoisesti ajateltuna), niin suomessa on pakko tehdä rakennemuutoksia. Mielenterveyslaitokset voisi ajaa turhina alas. Niistä ei oo mitään todellista hyötyä ja kirkko toimii vähintään yhtä hyvänä keinona suurimpaan osaan mielenterveys ongelmista.

Armeijaa voi supistaa hyvin. Siitä saadaan säästöjä. Naiset pakkosiviilipalvelukseen, saadaan siitä säästöjä kunnille, kun monet vakkari työt voisi korvata yhteiskuntapalvelijoilla.

Maahanmuutto tyrehdytettävä, sillä se tuottaa vain tappiota tällä hetkellä ja tulee tuottamaan niin kauan, kunnes se tehdään oikein, eli sillä periaatteella että tuodaan maahanmuuttajia sitä mukaan kuin vapaita työpaikkoja tarjoutuu ja se maahanmuuttaja kelpaa työkokemukseltaan taikka koulutukseltaan niihin hommiin. Maahanmuuttajien yhteis työllisyysprosentin pitäisi olla vähintään 60-70%(looginen arvio) että ne hyödyttäisisi yhteiskuntaa.

Työpaikkoja ei synny sillä periaatteella, että tuodaan 100 apinaa jotka hakkaa ikuisesti kiviä siinä toivossa, että joku löiskin siitä kivestä täydellisen kopion empire state buildingista.
Eli suomennettuna työpaikkoja ei synny tyhjästä. Niitä pitää luoda jokin asia, eli esimerkiksi muun muassa jokin innovaatio taikka puukaivos.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Tuomas_Akvinolainen
Näin muotoili Ylen aamu-tv:n "jälkiviisaissa" Kalle Isotalo jo yli puoli vuotta sitten.

Suomen talouden "veturit" metsä- ja puumarkkinateollisuus ja elektroniikan alihankkijat on alasajettu. Uutta korvaavaa ei ole näköpiirissä. Tuotanto on käytännöllisesti katsoen kokonaan siirretty kiinaan ja kaukoidän maihin.

Kreikan taloustilanne on esimakua tulevasta taloudesta valitettavasti. Puhumattakaan Irlannin tahi Islannin tilanteesta.
Suomi tulee siinä ihan hollilla...

Voidaan ruveta pesemään sisämarkkinoilla toistemme pyykkejä?
No, toivottavasti noin käy.

Jotenka...

Euroopan unioni tulee hajoomaan muutaman vuoden sisään.
Saadaan markka takas.

Asumisen hinta kohtuutasolle ja perushyvinvoinnilla keinottelu aisoihin.

Sitäpaitsi ei ole mitään halveksuttavaa naapurin pyykin pesemisessä.
Itseasiassa jos joku pieni maanviljelyskunta yhdessä kansalaistensa kanssa päättäisi että mitään ei osteta ulkopuolelta vaan kaikki palvelut tuotetaan kunnan sisällä niin kaikilla olis hyvä olla. Fakta on, että kun se markka kiertää naapurin taskusta toiseen niin se ei ole poissa talouselämästä. Siinä vaiheessa kun lähdetään kyliltä isompaan kaupunkiin ostoksille ja ostetaan ne rehut supermarketista vaikka ne sais naapurin viljelyksiltä, on se markka jo paennut kylältä ja kunnallisvero nousee, palvelut katoaa jne.

Tarvitaan varmaan pitempiaikanen matalasuhdanne että ihmiset lopulta oivaltaa tämän.

Tällänen malli on muten USA:ssa eräässä maalaiskylässä ja nyt ne porkuttaa hyvin sekä vie tuotteitaan reilusti ulos. Älkää kysykö nimeä. Muistan sen taivaskanavalta tullesta ohjelmasta.

Pikkulintu
Suomi lähtee nousuun litiumilla.Suomen tuleva vientiartikkeli on sähkö. Meillä on loistavat mahdollisuudet juuri nyt panostaa siihen. Viisi ydinvoimalahanketta rakenteille peräjälkeen ja voimme olla suuri energian viejä euroopassa. Valtio omistaa suurimmasta energiayhtiöstä puolet ja sen osinkotuotoista voitaisiin helpolla maksaa jokaiselle suomen kansalaiselle "kansalaisrahaa".

Harmittavaa on että tavan idiootit eivät ole tajunneet sitä vaan haraavat vastaan kynsin hampain. Suomen tulevaisuus on energianviennissä. Me voimme olla edelläkävijä siinä ja kehittää tuotantoa entistä kustannustehokkaammaksi.
Sähköllä toimivat kulkupelit tulee ennemmin tai myöhemmin. Meidän pitää olla valmiita, satsata siihen ja napata leijonan osa energiamarkkinoista. Annammeko ryssän kahmia potin epävarmoilla vemputtimillaan?

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
TERÄS NALLEPUH

----
Niistä ei oo mitään todellista hyötyä ja kirkko toimii vähintään yhtä hyvänä keinona suurimpaan osaan mielenterveys ongelmista.

Armeijaa voi supistaa hyvin. Siitä saadaan säästöjä. Naiset pakkosiviilipalvelukseen, saadaan siitä säästöjä kunnille, kun monet vakkari työt voisi korvata yhteiskuntapalvelijoilla.
Kaikki jotka eivät tuota mitään..
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /09/953785
Pilleri vaan naamaan!

Eikö työttömät ala olemaan iso porukka ja jotainhan niiden olisi tehtävä. USA:ssa köyhien kaupunkien nuoret ovat melko helpolla rekrytoitu armeijan palvelukseen, kun mitään muuta ei ole. Eli ei muuta kuin sota pystyyn ja porukka toisiaan tappamaan. Ainakin aseteollisuus hyötyy.

Kaikki työläiset oikeastaan voitaisiin pitää koko elämänsä ajan palkattomassa harjoitttelussa. Olisi kilpailukykyiset palkat jopa Kiinaankin verrattuna!

Suomen julkisessa keskustelussa nykyisin jo lähes marginalisoitumassa oleva äärivasemmisto on liian hallitsevassa asemassa julkisessa sanassa (media). Suomen taloudellisesta kuten suomalaisesta yhteiskunnasta yleensäkin annetaan liian synkkä ja pessimistinen kuva. Tämä kuuluu tietysti olennaisesti marxismi-senilismiin sillä se täin tavoin suorastaan elää liasta ja saastasta.

Haluan tuottaa jälleen tänä aamuna maxismisenilisteille pettymyksen - Suomi ei mene konkurssiin eikä Suomessa ole tänäänkään, kuten ei myöskään 1990-luvun alussa ole VALLANKUMOUKSELLISTA TILANNETTA. Tunkekaa nuo ryssäläiset haavekuvanne roskakoriin.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Tuomas_Akvinolainen
Puhumattakaan Irlannin tahi Islannin tilanteesta. Suomi tulee siinä ihan hollilla...

Itse asiassa Irlanti ei. Siellä tehdään nyt ne kaikki samat virheet millä Suomi ajettiin lamaan 90-luvulla, ja kupla on puhjennut järkyttävin seurauksin. Suomi tuskin tekee samoja virheitä uudelleen.

(Irlannissa asuvan ja tilannetta seuranneen siskoni lausunto)

Niin.. Suomi ja "Suomi"..

Hyvinvointi rakennettiin aikana, jolloin oli vielä Suomi, valtio jolla oli omaa yritystoimintaa, jota ei voinut siirtää mihinkään.

Sitten Suomelle kävi samoin kuin naapurimaalle Neuvostoliitolle, jonka senkin piti olla vahva kansallisvaltio, sen piti huolehtia kansalaisten hyvinvoinnista ja valtion nousujohteisesta pärjäämisestä.
Kävikin niin että ahneet ja itsekkäät tyypiit soluttautui johtopaikoille.
Muistan yhden SDNL:n delekaatiomme Viipuriin tapaamaan paikkallisia nuorisopolitikkoja. Me.. melko hipahtava joukko humanismiin kallellaan kohtasimme Rolexein, Reibanein, kultahampain, ylimielisin elein ja ilmein, koppavin elkein ja erityisesti uhkaavin ja määräilevin myös, käyttäytyviä tyyppejä, jotka olivat kovan linjan politrukkien aisankannattajia, rahan ja vallanahneita yksilöitä, joita ei kiinnostanutkaan kansan sosiaalinen hyvinvointi. Niitä kiinnosti ensisijaisesti oma menestymisensä, se miten mahdollisimman paljhon kykenevät itse hyötymään systeemistä, jne.

No.. se siitä.
Suomessahan myös on myyty valtion yritykset yksityisille ja täällä on siitälähtien jätetty sosiaalinen hyvinvointi oman onnensa nojaan kun yksityistämisbuumi alkoi.

En semmosta väitä että kaikki politikot olis äärioikeistolaisia idiootteja vailla inhimillistä, länsimaista moraalia ja oikeustajua mutta kun semmoset on johdossa niin mitä muuta toiset voi kuin noudattaa elukkamaailmasta tuttua sivistymättömyyttä, jossa toteutetaan primitiivistä laumahierarkiaa, jossa häijyimmät pärjää parhaiten.

Ihmisille näyttää toisaalta kuitenkin olevan tyypillistä käyttäytyä myös muullakin tavoin kuin apinoida pelkästään jotain teeveestä tuttuja luontodokkareita, joissa kameramiehet taltioi etupäässä saalistusta, tappeluita ja hässimistä.

Suomi niinkuin muutkin valtiot on kuitenkin vain valtio.
Valtio ei ole yhstään mitään ilman ihmisiä.
Jos/kun työt siirretään tehtäväksi muualle ja muualla alkaakin noususuhdanne niinkuin nyt on nähty aasiassa tapahtuvan, sitten pitää ruveta myymään itteensä halvalla sinne.. jos siis ei löydy mitään omaa kansallista identiteettiä yli puoluerajojen poliittisesti.
Nyt ei näytä löytyvän kun vallassa on oikeistopopulistiset maskuliinihegemonistit, jotka sanelee, toruu, moittiii, vaatii, pakottaa, sun muuta - vaikka - ovat nnimenomaan sillä omalla primitiivilaumahierarkiakyykyttämisellään tyhjentäneet kansan kassan purkamalla kansallista omaisuutta suojelevaa lainsäädäntöä ja päästäneet valuutat ulos maasta.

Enkä tarkoita nyt pelkästään jotakin avoimesti oikeistolaista polittista juoksupoikaporukkaa, taustalla on häärineet ja häärii demari"oligargit". Lipponen ja muita kunnostautui rynnimään oikeelta ohi eikä vasemmistoon ole jäänyt vaikutusvaltaisia, riittävän karismaattisia kansan puolustajia.

En sitten tiedä miohin se raja pitäis vetää?
Ittelleni on toisaalta ihan yks hailee oonko Suomalainen vaikpo Eurooppalainen, voin olla maailmallinenkin jos niikseen on.

Kysymyshän on kuitenkin pohjimmiltaan siitä miten säädettyjä lakeja kontrolloidaan, miten estetään se ettei veronmaksajan työllä ja vaivalla, omasta edustaan tinkimällä muodostunut verokertymä, olipa se nyt sit kerätty kulutuksen kautta, vaiko työvoiman myynnin yhteydessä, ettei se siirry juonittelevan poliittisen eliitin, korruption ja muun sellaisen kautta vääriin taskuihin ja pois maasta.

Infarahan se on kuitenkin se kaikkein tärkein ja kallein, mihin rahaa pitäis olla. Loppujenlopuksi ne ahneet "olikargit", jotka häikäilemättä keinoja kaihtamatta kilpailevat suistaen muita tieltään, he aiheuttavat loppupelissä umpikujan jossa sääntelyn, oikeudenmaukaisuuden moraalisäännösten puuttuminen luo samanlaisen tilanteen kuin äärikommunismissa = ei ole kilpailua.

Se vaara maailmanmarkkinoilla on tänäpänä.
Jokkut kansainväliset konsernit omistaa pieni porukka ja niillä ei ole kilpailua jos ne haluu ostaa pienet pois jos niitä huvittaa.

EU:stahan se aika pitkälti nykyään on kiinni miten me täällä "Suomessa" pärjäillään.
Siis jos ei täällä ruveta tekemään jotakin että olis oikee Suomi..

Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi.. se kuvio aikoinaan toimi aika hyvin mutta onko enää samoja edellytyksiä, tuskin.
Orjan asemaan on taidettu ajautua aika pitkälti?

ralf64
Suomen julkisessa keskustelussa nykyisin jo lähes marginalisoitumassa oleva äärivasemmisto on liian hallitsevassa asemassa julkisessa sanassa (media). Suomen taloudellisesta kuten suomalaisesta yhteiskunnasta yleensäkin annetaan liian synkkä ja pessimistinen kuva. Tämä kuuluu tietysti olennaisesti marxismi-senilismiin sillä se täin tavoin suorastaan elää liasta ja saastasta.

Haluan tuottaa jälleen tänä aamuna maxismisenilisteille pettymyksen - Suomi ei mene konkurssiin eikä Suomessa ole tänäänkään, kuten ei myöskään 1990-luvun alussa ole VALLANKUMOUKSELLISTA TILANNETTA. Tunkekaa nuo ryssäläiset haavekuvanne roskakoriin.
Jos aikuistenoikeesti tahtoo tuoda esiin asiargumentteja, se ei onnistu pelkästään solvaamalla.

Kerro mikä on Suomi?
Anna esimerkkejä ja tuo dokumentteja äläkä vaan räkytä.

Vierailija

Suomeen lisää ydinvoimaloita ja myydään sähköä niile jotka rakentavat nyt tuulipuistoja ja kuvittelevat niillä ratkaisseesa energiaongelmat. Uraaniakin löytyy omasta takaa. Rikastuslaitos Espooseen. Tuotantoketju kaivoksesta uuniin toisi kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja.

Ennen sanottiin: "Suomi on köyhä ja köyhäksi jää".

Jossain vaiheessa sitten ruvettiin kuvittelemaan, että meillä on joku oikeus saada olla rikkaita.

Mutta yhteiskunta on kykenevä korjausliikkeisiin ja se alkaa yksilöistä. Henkilökohtaisesti en pari vuotta sitten olisi huolinut työtä alle 2500 eur kuussa. Nyt nautittuani yli vuoden 400 eur nettotuloista olen ruvennut haaveilemaan kuinka hienoa olisi olla töissä ja saada 1200 eur kuussa palkkaa

kontro

Mutta yhteiskunta on kykenevä korjausliikkeisiin ja se alkaa yksilöistä. Henkilökohtaisesti en pari vuotta sitten olisi huolinut työtä alle 2500 eur kuussa. Nyt nautittuani yli vuoden 400 eur nettotuloista olen ruvennut haaveilemaan kuinka hienoa olisi olla töissä ja saada 1200 eur kuussa palkkaaNe jotka väittävät että esim. 3000 €:n kuukausituloilla ei nelihenkinen perhe elä puhuvat täyttä paskaa. Samalla he kertovat muille elävänsä yli varojensa ja olevansa kyvyttömiä käyttämään oikein rahaa. Tommy Taberman oli oikeassa taannoin todetessaan ettei (monille) köyhille kannata antaa liikaa rahaa sillä heiltä puutuu kokemuksellinen tieto ja taito käsitellä rahaa.

Köyhyydestä huomattava osa johtuu hyvin pitkälle kyvyttömyydestä käsitellä rahaa. Erityisesti maaseudun ihmisissä löytää suorastaan uskomattoman typeriä rahan käyttäjiä. Ja eikä kaupunkien roskaväki erotu myöskään edukseen. Kun rahaa tienaa sitä pitää aina säästää. Säästyneet rahavarat luovat turvallisuutta, onnellisuutta ja lisäävät yksilöllistä vapautta. Kaupoissa rahansa tuhlaavat surkimukset saavat syyttää pääsääntöisesti itseään siitä että ovat ajaneet itsensä ahdinkoon.

Mutta tässä(kin) tapauksessa palava käsi on paras opettaja. Ylenmääräinen shoppailu on perseestä.

alma
Seuraa 
Viestejä36

Alkuperäisen aiheeseen palatakseni:

Arkipäivän havainto kertoo laman ehkä helpottaneen ainakin metsäteollisuudessa. Siis jos laskee puurekkojen määrää maanteillä.
Ajan enemmän tai vähemmän säännöllisesti Alajärven ja Pietarsaaren väliä, ja puurekat matkalla UPM:n tehtaille Pietarsaareen olivat harvinainen näky vielä muutama kuukausi sitten. Viime viikolla laskin kymmenkunta vastaantulevaa puunkuljetusrekkaa noin tunnin aikana.

Valoa tunnelissa?!

Varallisuus on suhteellista. Vertailu suoritetaan ympäristön tasoon nähden. Vuosisadan takainen torppari toteaisi perustoimeentuloilla elävän nykyihmisen sikarikkaaksi. Työpanosten vertailu antaisi järkyttävän esimerkin siitä ja varmuudestakin millä elinolonsa voi järjestää.

Nyt verrataan toisiin ja sosiaaliset odotukset asettavat rajat miten voi elää. Roskiksen sekä yöpymiseen että ruokakaapikseen hyväksyvä on sosiaalisesti hylkiö, vaikka toinen elintaso ja hän olisi kelpo kansalainen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat