Halogeeniuuni

Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Tulin hankkineeksi tuollaisen. Varsin kätevä, lämpenee ja kypsentää ruuan nopeammin ja vähemmällä sähköllä kuin normi iso kiertoilmauuni.

Wikipediasta ei löydy aiheesta yhtikäs mitään, joten linkkaanpa tähän tällaisen artikkelin osviitaksi:
http://www.dailymail.co.uk/femail/food/ ... st-40.html

Ovat kuulemma Aasiassa varsin yleisiä, Thaimaassa kuulemma melkein joka taloudessa on tuollainen. Lieneekin oivallinen pientalouden (1-2 ihmistä) käyttöön.

Vaan kysymys kuuluukin: Miksi siinä on halogeenipolttimo eikä tavallista lämpövastusta? Uuni valaisee hyvin kirkkaasti polttimon ollessa päällä. Luulisi että tavallisen lämpövastuksen, tai edes infrapunapolttimon hyötysuhde olisi parempi? Miksi siis halogeeni?

Kommentit (6)

Vierailija

Hehkulangan energiasta vapautuu IR sätelynä kuuluisat 94 %? ja lopuistakin osa absorboituu pintoihin.

Raksoilla on tuttua lämmittää eväitään halogeenin päällä.

Kätevin eteen sattunut ja hankittu pikku-uuni malli on grilliuuni ylä sekä alavastuksella ja termarilla ja kiertoilmalla ja lasiluukulla. Vuokaleipäkin sujuu hyvin kun oppii lämpöjen säädön.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
PeterH
Tulin hankkineeksi tuollaisen. Varsin kätevä, lämpenee ja kypsentää ruuan nopeammin ja vähemmällä sähköllä kuin normi iso kiertoilmauuni.

Wikipediasta ei löydy aiheesta yhtikäs mitään, joten linkkaanpa tähän tällaisen artikkelin osviitaksi:
http://www.dailymail.co.uk/femail/food/ ... st-40.html

Ovat kuulemma Aasiassa varsin yleisiä, Thaimaassa kuulemma melkein joka taloudessa on tuollainen. Lieneekin oivallinen pientalouden (1-2 ihmistä) käyttöön.

Vaan kysymys kuuluukin: Miksi siinä on halogeenipolttimo eikä tavallista lämpövastusta? Uuni valaisee hyvin kirkkaasti polttimon ollessa päällä. Luulisi että tavallisen lämpövastuksen, tai edes infrapunapolttimon hyötysuhde olisi parempi? Miksi siis halogeeni?





Eikä siinä vielä kaikki. Nopealle tilaajalle...

Kerro käyttökokemuksista eri tilanteissa.
Paistit, laatikot, lihapullat, säätäminen, ...

Vai lieneekö ihan vasta hankittu.

---

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Ihan vasta hankittu. Vasta yksi setti kanankoipia kypsennetty sillä. Tuo on mallia JML Halogen Oven, siis se tuossa jutussa huonoimmat pisteet saanut...

Vierailija

Meillä tuollainen samanäköinen kapistus ollut jo vuosia käytössä, tosin ei taida olla halogeeni - ainakaan ei loista kovin kirkkaasti, pieni hehku näkyy kyllä.

Pizzan lämmittämiseen ja grilliruokiin nopea ja näppärä värkki, mutta mitään kummallisempaa ei ole yritetty valmistaa. Ruokaa tosin ollaan lämmitetty suoraan lautasella, parempi tulos kuin mikrossa, tosin lautanen lämpiää enemmän

Miinuksena kolho koko ja tuo kansi mikä kuumenee ja se on hankala sijoittaa avaamisen ajaksi.

Jotakuinkin tuonnäköinen, tosin taitaa olla hieman vanhempaa mallia:

Lisäksi siinä on kuvasta poiketen korotusrengas, jolla saa lisätilaa.

Vierailija

Reflow-uuneissa noita halogeeneja näkyy. Ohuella langalla saadaan nopea ja tarkka lämpötilasäätö. Pystytään siis ajamaan suht nopeita lämmitysprofiileja.

En ole tiennytkään, että vastaavaa tekniikkaa käytetään myös ruoan laitossa. Kai siinä joku järki on.

ajanmies
Seuraa 
Viestejä63
Liittynyt23.6.2009

Voisko halogeenilampuista tehdä uunin pulverimaalaukseen? Infrapunaa käytetään, mutta kuulemma halvemmat infrapunalämmittimet ei käy kun on väärää aallonpituutta.

Uusimmat

Suosituimmat