Seuraa 
Viestejä3164

Kuinka moni aktiivinen Internetin käyttäjä kiinnittää huomiota siihen, miten paljon häneltä kuluu aikaa pelkästään maailman tapahtumien seuraamiseen ja viestienvaihtoon maailmanlaajuisen verkon välityksellä? Itseäni jopa hämmästyttää se, että saan helposti kulutetuksi runsaat kaksi tuntia kuutena päivänä viikossa pelkästään ajankohtaistietoja hakien, verkossa keskustellen ja työasioista viestien. Ja jos joskus laiminlyön sähköpostiini tutustumisen silloin, kun askar ylipäänsä minulle mahdollistuu, omatuntoni kolkuttaa - tai minua jopa kauhistaa! Mietin, miten minun käy, jos työkeikka jää saamatta mainitun laiminlyöntini takia ja työvoimatoimisto tai sosiaalitoimi saa vihiä asiasta. Tämä yksityiskohta osoittaa, miten maailmanlaajuinen tietoverkko on heitetty yllemme kuin kalastajan saalistusväline kalaparven päälle. Oletuksena lienee, että moderni tietotekniikka säästää aikaa. Niin se ehkä joissain tilanteissa tekeekin mutta toisaalta se luo uusia ajannielaisimia - vai uskaltautuuko joku erimieliseksi?

Kommentit (5)

No se verkko on sama mullistus kuin kirjanpainotaidon. Vain räjähdyksennopea verraten siihen. Kun ennen turmeli ihmissuhteensa ja taloutensa nähdäkseen miten se pelargonia villinä kasvaa, niin nyt voi tsekata netistä ... ja pilata sosiaalisen elämänsä taidot.

Piru Naiseksi
Kuinka moni aktiivinen Internetin käyttäjä kiinnittää huomiota siihen, miten paljon häneltä kuluu aikaa pelkästään maailman tapahtumien seuraamiseen ja viestienvaihtoon maailmanlaajuisen verkon välityksellä?

No niinpä näkyy syövän aikaa; ihmiset toljottavat, vaikka olisi parempaakin tekemistä: Ajansyöjä
http://www.youtube.com/watch?v=VsMwueAj ... re=related

[size=85:1nkm3uhi]Corpus Clock and Chronophage[/size:1nkm3uhi]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuinka moni aktiivinen Internetin käyttäjä kiinnittää huomiota siihen, miten paljon häneltä kuluu aikaa pelkästään maailman tapahtumien seuraamiseen ja viestienvaihtoon maailmanlaajuisen verkon välityksellä?Liikaa.

Ajan kuluminen ei ole ainut ongelma.

Esim. luonnolliset ihmissuhteet voivat joillain muuttua pääsääntöisesti netti-ihmissuhteiksi.

Keksiikö joku muita haittoja?

Viestikatkostilanteessa menee niinsanotusti "kädet poikki".

Ei voi tehdä tai suorittaa mitään, kun e-maili ei toimi tai kun serveri on alhaalla, vaikka nyt päivityksen vuoksi. Siis kaikki pyörii erittäin haavoittuvan teknologian ympärillä. Vaihtoehtoisia keinoja kommunikoida ei edes harkita vaikka ne on keksitty jo.

Kommunikointi karkaa verkkoon.

Kaveri lähettä sermin toiselle puolelle mailin vaikka voisi hihkasta tai kävellä kolleegan pöydän viereen ja keskustella.

Mitään ei suoriteta jos asiasta ei ole mustaa valkoisella meilitse.

Perseenturvaviestintä lisääntyy. Satoja meilejä päivässä. Tärkeät asiat saattaa kadota joukkoon. No mut, mähän lähetin sulle mailin pari viikkoo sitte. Just joo. Kun maili on lähetetty vastuu on mukamas siirretty ja homman kontrollointi pois omista käsistä. (Vaikka vastaanottaja ei olisi siihen mitään kommentoinutkaan)

Etujakin on pilvin pimein. Näin oloneuvoksen asemassa on kiva kun toisinaan pystyy pitämään yhteyttä vanhoihin kavereihin ja kolleegoihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat