Seuraa 
Viestejä45973

Kauhajoen ampumisten selvittelyn tuloksena komitea suosittelee, että puoliautomaattiaseet kerätään pois suomalaisilta. Näin varmaan tapahtuukin, ellei ministerikiertoa synny.
Kuitenkaan aseet eivät toimi ilman liipaisijaa. Tappamismaniaan viritetyllä on käytettävissä tuhoavampiakin aseita. Myyrmannin pommi oli alkeellinen.
Siten ainoa keino on vaikuttaa laukaisijaan, mutta näihin ongelmiin ei komiteoita aseteta, vaikka tiedetään, että monet tappamiset Suomessakin ovat johtuneet mielentasapainon järkkymisestä. Mahdollisesti lääkkeet, joita käytetään tasapainon saavuttamiseksi aiheuttavat joillakin tasapainon suistumisen totaalisesti. Tässä todisteita
http://www.ssristories.com/index.php
Listalle on päässyt vain yksi suomalainen. Tämä johtuu siitä, että järjestö haluaa täydelliset todisteet ssri-lääkkeen ja surmateon yhteenliittymisestä.

Sivut

Kommentit (105)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

40 000 000 / 200 000 = 200.00eur / 1 pistooli.

Tämä olikin vain varovainen arvio.

[size=200:2hutzsrp]VÄHINTÄÄN 100 MILJOONAA EUROA.[/size:2hutzsrp]

Tämä on aiemmin laskettu vähimmäishinta joka aiheutuisi käsiaseiden poistamisesta ja huomattavasti realistisempi. Tosin, omaisuudensuojan nimissä myös kaikki asetta varten ostettu materiaali kuten säilytystilat, varusteet ja lisätarvikkeet tulisi lunastaa. Yhden pistoolin varusteet ja patruunat maksavat itsessään helposti 500 euroa, esim. hyvälaatuisten 9mm impulssivaimentimien hinnat alkavat 700 eurosta.

Kieltäkää vaan mun puolesta. En minä siinä mitään häviä... Korkeintaan päinvastoin.

Paco
Kauhajoen ampumisten selvittelyn tuloksena komitea suosittelee, että puoliautomaattiaseet kerätään pois suomalaisilta. Näin varmaan tapahtuukin, ellei ministerikiertoa synny.Luulisin että päinvastoin? Holmlund:han vastusti tuoreeltaan tuota aseitten keräämistä toisin kuin esim. poliisijohto.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013

Ylempänä olevan linkin mukaan:

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan Suomessa henkirikoksista tehdään vuosittain noin 40 prosenttia teräaseilla. Keittiöveitsi on surma-aseista suosituin, joka neljäs henkirikos tehdään joka kodista löytyvällä veitsellä.

Tilastojen mukaan käsituliaseella henkirikos tehdään alle kymmenessä tapauksessa sadasta. Rikoksissa käytetyistä ampuma-aseista alle puolet on luvallisia."

Tuon mukaan esitetty järeä toimenpide kohdistuisi aika pieneen osaan henkirikoksista.
Alle 10 % käsituliaseilla. Niistä osa lienee revolvereita, joita kielto ei koskisi.
Lisäksi tuosta käy ilmi, että yli puolet henkirikoksissa käytetyistä aseista on ollut luvattomia, joita kielto ei myöskään "koske".
Ei vain käy tuosta ilmi, mikä on metsästysaseiden osuus tuossa "alle puolet on luvallisia"-kategoriassa.

Kuitenkin, suositeltu asekielto vaikuttaisi teoriassa ja tilastollisesti ehkä n. 5:n prosenttiin henkirikoksista.

Muualta pitää keinot löytää ja käsittääkseni ministerit ovat ainakin vielä olleet varovaisia menemään Kauhajoen raportin asekieltoa koskevan suosituksen taakse.

Ei tule toteutumaan.

---

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Holmlund: Luvattomia aseita liikkeellä liian paljon

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Hol ... +liikkeellä+liian+paljon/1135251828657

Kerätään ainakin luvalliset puoliautomaattiset aseet pois.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/p ... origin=rss

Lopputuloksena Suomessa on kymmenkertainen määrä luvattomia aseita, kun niitä luvallisia alkaa salaperäisesti "hukkumaan".

Taitaa pikkuhiljaa nykypäättäjillä hiipiä pelko perseeseen, kun kansalta kerättyjä veroeuroja huiskitaan mihin sattuu ja yleensä aivan muualle, mitä maksajat haluaisivat.
Vastuuta ei oteta mistään ja vallankahvassa sinnitellään vaikka väkisin.
Tyytymättömät kansalaiset saattavat jopa närkästyä.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602

Säästetään kouluterveydenhuollosta, huolehditaan siitä ettei psykologin palveluita saa kirveelläkään eikä puututa koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan kunnolla (esim. tämä juttu Viikissä kun jengi hakkasi tyttöä ja muut katsoivat päältä). Kakarat saavat kasvaa kuin pellossa.

Tämä kaikki on niiden aseharrastajien syytä, aseet pois vaan!! Sitten on kaikki hyvin taas....

Too many protest singers, not enough protest songs...

tämähän on aivan mielettömän hienoa.
saadaan uusi statussymboli ganstoille.

mitä laittomampaa materiaalia kotona, sen rankempi katu-uskottavuus. lisäksi laittomien aseiden hinta saadaan nousemaan, niin että salakuljetus kannattaa taas.

en tiedä millä ne tyypit ministeriössä puuduttuvat päänsä, mutta rajua sen kaman pitää olla.
jos koulusurmat olisi tehty kotitekoisilla pommeilla, niin nyt varmaan oltaisiin kieltämässä apulantasäkkejä.

tuskin monellekaan ole epäselvää, että suurin yksittäinen osatekijä on kemiallinen oikosulku ampujan pään sisällä.
tosin lääkkeiden syyllistäminen muuttaisi suuren osan työssäkäyvistä potentiaaliseksi murhaajaksi.

mitä, jos vaihteeksi kiellettäisiin anne holmlund?

Järkevintä olisi, jos edes kymmenesosa tuosta summasta sijoitettaisiin mielenterveyspalveluiden parantamiseen, mutta sehän olisi liian loogista politikoille eikä siitä saisi samanlaista mukasankarin viittaa kuin aseiden kieltämisestä.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
åke
mitä, jos vaihteeksi kiellettäisiin anne holmlund?Tai jo kerättäisiinkin Holmlund pois, niin tulisi paljon halvemmaksi kuin aseiden keräys.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

iileskotti
Järkevintä olisi, jos edes kymmenesosa tuosta summasta sijoitettaisiin mielenterveyspalveluiden parantamiseen, mutta sehän olisi liian loogista politikoille eikä siitä saisi samanlaista mukasankarin viittaa kuin aseiden kieltämisestä.isoin ongelmahan tässä on se, että mielenterveyspalvelujen tehostaminen näkyy vasta seuraavan hallituksen aikana.

Tai mitäs jos vain kiellettäisiin tappaminen, silloinhan kukaan ei enää tappaisi toista kun se olisi lailla kiellettyä. Helppo ratkaisu löytyi, kieltäminen toimii ongelmaan kuin ongelmaan.

åke
isoin ongelmahan tässä on se, että mielenterveyspalvelujen tehostaminen näkyy vasta seuraavan hallituksen aikana.

Ja ylipäätäänkin sen tehostaminen ei sillä lailla näy missään, toisin kuin heikentäminen. Ei lehdet kirjoita tapahtumatta jääneistä tapoista eikä mielenterveysongelmistaan selvinneistä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
Bushmaster
40 000 000 / 200 000 = 200.00eur / 1 pistooli.

Tämä olikin vain varovainen arvio.

...

Kieltäkää vaan mun puolesta. En minä siinä mitään häviä... Korkeintaan päinvastoin.
Kun se päivä koittaa, että raastuvassa ratkotaan korvauksia, kumman luulet voittavan: omaisuuden suojan ja oikeudenmukaisuuden vai jonkun vittumaisen valtionvarainministeriön virkamiehen arvion "vanha pyssy, viiskymppiä"? Ne äänenvaimentimet saat pitää ja patruunat toimittaa maksua vastaan ongelmajätelaitokselle.

Onkohan revolveri tuossa mielessä puoliautomaattiase?

T-Bolt
Säästetään kouluterveydenhuollosta, huolehditaan siitä ettei psykologin palveluita saa kirveelläkään eikä puututa koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan kunnolla (esim. tämä juttu Viikissä kun jengi hakkasi tyttöä ja muut katsoivat päältä). Kakarat saavat kasvaa kuin pellossa.

Tämä kaikki on niiden aseharrastajien syytä, aseet pois vaan!! Sitten on kaikki hyvin taas....
Niinpä niin eihän päätäjät ota vastuuuta mistään mielenterveys hoidon alasajosta vaikka näissä tapauksissa on nimenomaan kysymys mielenterveys hoidon epäonnistumisesta eikä aseista sinänsä. Kuitenkin tuo aseiden kerääminen on lähinnä populistinen keino muka ehkäistä noita tapauksia. Ei tuo aseiden kerääminen mitenkää ehkäise vastaavia tapauksia tulevaisuudessa vaan jatkossa ne tehdään laittomilla ja kenties järeämmillä aseilla....

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat