Seuraa 
Viestejä45973

Kansalaispalvelu-sivusto tiedotti:

SUOMALAISTEN YHTEISÖLLISYYDEN VUOKSI:

Perustuslain tarkoittamat oikeudet kansalaisten yhdenvertaisuudesta lain edessä toteutuvat, kun nykyinen vain miehiä koskeva asevelvollisuus tai siviilipalvelus korvataan sukupuoleen katsomatta koko ikäluokkaa koskevalla kansalaispalvelulla. Kansalaispalvelu koskee kaikkia suomen kansalaisia ja sen voi suorittaa tasarvoisesti joko varusmiespalveluna tai yhteiskuntapalveluna.

Kansalaispalvelu myötävaikuttaa moniin yhteiskunnallisiin asioihin:

* yhteisöllisyys ja yhteiskuntavastuu kehittyvät
* hoiva- ja pelastustyöhön saadaan lisäresursseja
* erilaisten kriisien hoitamisvalmiudet paranevat
* nuorten sopeutuminen yhteiskuntaan helpottuu ja syrjäytyminen vähenee
* yhteiskuntapalvelutyö helpottaa nuorten ammatinvalintaa
* maahanmuuttajien kotoutukselle tarjoutuu uusia mahdollisuuksia
* erityisryhmiäkin koskeva kansalaispalvelu vähentää eriarvoisuutta
* yhteiskuntavastuu antaa sisältöä elämään

http://www.kansalaispalvelu.fi/wordpress/

Annan linkin puhua puolestaan, keskustelua aiheesta. Myös aiheeseen liittyvät linkit ovat tervetulleita.

EDIT1: Kansalaispalvelu pitää tässä yhteydessä sisällään mahdollisuuden suorittaa aseellisen palveluksen.

Sivut

Kommentit (54)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Alan taipua kansalaispalvelun kannalle. Meillähän on nytkin käytössä valikoiva asevelvollisuus koska ikäluokasta aina vain kaksi kolmasosaa suorittaa asevelvollisuuden. Kansalaispalvelu olisi tasa-arvoinen eikä sulkisi pois mitään vaihtoehtoja vaan päin vastoin, lisäisi niitä.

Hämmentää.

Ennen kaikkea, oli se tulevaisuuden palveluskirjo sitten mikä vaan, niin vaihtoehdot, säännöt ja vaatimukset pitää olla samat molemmille sukupuolille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kyllä mulle kelpais. EA 1 ja 2, kriisiensiapu, jonkinlainen VPK-tyyppinen palontorjuntakoulutus, katastrofivalmiuskoulutus, ja jos siihen päälle pitää kaitsea lapsia ja vanhuksia muutama viikko niin ihan sama. Ja valtio maksaa koko lystin. Vieläkö voi ilmoittautua vapaaehtoisena, vaikka onkin yli kolmekymppinen?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Tasapuolistaisi palveluskäytäntöä ja lisäisi työvoimapulasta kärsivien alojen ahdinkoa. Lisäksi kansalaispalveluksen laajentuessa motivaatio palvelumuotojen kehittämiseen nousisi varmasti. Nyt varusmies- ja siviilipalvelus ovat junnanneet kehittymättä aika pitkään. Siviilipalvelijoidenkin potentiaalia voisi hyödyntää tehokkaammin, jos sivari nähtäisiin todella tasavertaisena palvelusmuotona ja sitä hyödynnettäisiin yhteiskunnassa tehokkaammin.
Ensiapu-, paloturvallisuus ja kriisitaidot ovat kaikille hyödyllistä koulutusta, joten hyvä peruskoulutuksen jatke jokaiselle.

Tietysti naisilla voi olla paljonkin tätä ehdotusta vastaan, mutta kansalaisten tasa-arvoista kohtelua tällainen muutos kuitenkin edistäisi.

Kaikki kirjoittaneet ovat samaa mieltä asiasta ja henkilökohtaisuudet sekä asenteet loistavat poissaollaan - tämä ketju tulee kuolemaan nopeasti.

Vatkain kirjoitti:

Kansalaispalvelu olisi tasa-arvoinen eikä sulkisi pois mitään vaihtoehtoja vaan päin vastoin, lisäisi niitä.
Niinpä. Eräät tahot, kuten Aarno Kontro, ovat tosin pitäneet kansalaispalvelua yhteiskunnan militarisointia edistävänä asiana. Ilmeisestikin tässä tapauksessa kansalaispalvelu-käsite nähdään hieman allekirjoittaneen näkemyksistä poikkeavalla tavalla. Toisaalta Timo T.A. Mikkosen esiintyminen käsitteen yhteydessä on voinut kyseistä opettajaa hieman harhaanjohtaa.

Totta kai myös sotilaita on reservissä lisää silloin, jos palvelusväen määrä kaksinkertaistuu. En kutsuisi tätä silti yhteiskunnan militarisoitumiseksi, jos tarjolla oleva tasavertainen siviilipalvelu lisääntyy samassa suhteessa (edes suunnilleen). Kai tämänkin idean voi jollain kuppaisella talouslaskelmalla kaataa, mutta "ilmainen" työvoima ei tekisi lainkaan pahaa työvoimasta kärsiville yleishyödyllisille aloille.
Kaikki voittaa.

Sotapamput saavat lisää sotilaita ja hyvinvointiyhteiskunnan kulmakivat lisää ylläpitäjiä.

Äänestin kyllä.

Yksi ongelmakohta tässä kuitenkin on olemassa, nimittäin se, että ainoastaan naiset voivat synnyttää uusia veronmaksajia tähän onnelaan. Kuinka tämä huomioidaan ja kompensoidaan, jotta aidosti tasaveroinen yhteiskunta toteutuu?

Lisäksi aprikoin, kuinka tällaisessa yhteiskunnassa menetellään vapaamatkustajien kanssa. Vapaamatkustajilla tarkoitan lähinnä totaalikieltäytyjiä. En nimittäin usko, että totaalikieltäytyjät tulisivat tässäkään mallissa yhteiskunnalle minkäänlaista panosta antamaan.

Kansalaispalvelus on vain vaihtoehto nykyiselle palvelusjärjestelmälle. Parhaimmillaan koko järjestelmää ei tietenkään olisi olemassa. Tasa-arvoinen pakko on kuitenkin parempi, kuin epätasa-arvoinen pakko. Eiköhän se vankila odottaisi kieltäyjiä myös kansalaispalvelusjärjestelmässä.

Naiset voivat kyllä synnyttää, mutta en näe miten se estäisi tasapuolisemman palveluskäytännön. Tietysti esim. nuoret perheenäidit ja muut jo valmiiksi välttämättömässä kiireessä elävät ihmiset voisivat saada vapautuksen palveluksesta.

Carloz
Yksi ongelmakohta tässä kuitenkin on olemassa, nimittäin se, että ainoastaan naiset voivat synnyttää uusia veronmaksajia tähän onnelaan. Kuinka tämä huomioidaan ja kompensoidaan, jotta aidosti tasaveroinen yhteiskunta toteutuu?

Mikä siinä on ongelma ja miksi sitä pitäisi kompensoida? Evoluutio on meistä tehnyt sellaisia kuin olemme, ei siinä ole mitään syytä kompensoida tai rangaista ketään. Synnytys yleensä kestää muutaman tunnin, miten kompensoidaan miesten lyhyempi elinikä?

Carloz
Lisäksi aprikoin, kuinka tällaisessa yhteiskunnassa menetellään vapaamatkustajien kanssa. Vapaamatkustajilla tarkoitan lähinnä totaalikieltäytyjiä. En nimittäin usko, että totaalikieltäytyjät tulisivat tässäkään mallissa yhteiskunnalle minkäänlaista panosta antamaan.

Jos eivät oikeiden pasifististen ja yhteiskunnalle hyödyllisten ja suojaavien vaihtoehtojen olemassaollessa suostuisi osallistumaan, niin silloin kai sille linnatuomiolle olisi oikeasti syy. Tosin muitakin vaihtoehtoja olisi, esim. verotuksen kiristäminen heidän kohdallaan vankilassa yhteiskunnan varoilla loikoilun sijaan.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Vastustan puhtaasta myötätunnostani. Ei mulla ole mitään ideaa vastaan, kunhan vain kiukuttelen. Tosin en minä nykykäytännössäkään mitään vikaa näe, vauhtisokeuttako?

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

iileskotti

Mikä siinä on ongelma ja miksi sitä pitäisi kompensoida? Evoluutio on meistä tehnyt sellaisia kuin olemme, ei siinä ole mitään syytä kompensoida tai rangaista ketään. Synnytys yleensä kestää muutaman tunnin, miten kompensoidaan miesten lyhyempi elinikä?Ja raskaus kestää n. 9 kuukautta.

Me miehet voimme syyttää lähinnä elintapojamme lyhyemmästä eliniästämme. Testosteroni kai näyttelee tässä myös jonkinlaista roolia.

iileskotti

Carloz
En nimittäin usko, että totaalikieltäytyjät tulisivat tässäkään mallissa yhteiskunnalle minkäänlaista panosta antamaan.

Jos eivät oikeiden pasifististen ja yhteiskunnalle hyödyllisten ja suojaavien vaihtoehtojen olemassaollessa suostuisi osallistumaan, niin silloin kai sille linnatuomiolle olisi oikeasti syy.Eiväthän he nykyäänkään suostu siviilipalvelusta suorittamaan, joten miksi he uudessa mallissakaan suostuisivat mitään tämän yhteiskunnan hyväksi tekemään?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
iileskotti
-:)lauri
Vastustan puhtaasta myötätunnostani. Ei mulla ole mitään ideaa vastaan, kunhan vain kiukuttelen.

Minkäs sitä luonnolleen voi.Hyvällä hallituksella pitää vain olla uskottava oppositio. Ei se paikka kaikkein kiitollisin ole, mutta olen valmis uhraamaan hyvän asian puolesta.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat