Seuraa 
Viestejä45973

http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3152

28.11.2007 tiede.fi uutisoi:

lainaus jutusta:

"Kentuckyn yliopiston tutkijat väittävät löytäneensä geenin, joka ainakin hiirillä estää syöpien kehittymisen. Par-4-geeni ohjelmoi syöpäsolut tuhoamaan itsensä ja estää näin kasvaimen synnyn. Mikä tärkeintä, normaaleja soluja geeni ei häiritse.

Vivek Rangnekarin johtama tutkimusryhmä löysi geenin alun perin eturauhasesta. Tiimi istutti sen hiiren munasoluihin siten, että jälkeläiset saivat geenistä usean kopion.

Tutkijoiden mukaan geeni toimi tehokkaasti siirtogeenisten poikasten elimistössä, eikä niille kehittynyt syöpää koko niiden elinaikana, vaikka ne jopa altistettiin sille. Siirtogeeniset hiiret elivät muutaman kuukauden normaaleja lajitovereitaan pitempään.

Mikäli geeni toimii samoin myös ihmisellä, sen avulla voitaisiin tuhota syöpäsoluja aiheuttamatta vahinkoa terveille soluille. Tutkijat esittävät, että parantavaa molekyyliä voitaisiin antaa syöpäpotilaille esimerkiksi luuydinsiirrolla. Näin vältyttäisiin solumyrkkyjen ja sädehoidon haitoilta.

Aivan lähitulevaisuudessa kentuckylaisten löytö ei kuitenkaan syöpien hoitoa mullista, sillä kliiniset tutkimukset ovat vasta suunnitteilla.

Tutkimus julkaistiin Cancer Research -lehdessä".

Onkohan tutkimuksessa tapahtunut mitään uutta?

Myös kaljurotta välttyy syövältä:

mediuutiset.fi kirjoittaa 5.2.2010:

Kaljurotat eivät sairastu syöpään
http://www.mediuutiset.fi/rytmis/article372138.ece

Lainaus:

"Rochesterin yliopiston tutkijat ovat löytäneet geenin, jonka ansiosta kaljurotalle (Heterocephalus glaber) ei tule syöpää.

Geenin nimeltä p16 vuoksi kaljurotilta ei laajoissa tutkimuksissa ole koskaan löydetty syöpää.

Geeni estää solua lisääntymästä, jos sen ympärillä on liikaa soluja. Tutkijat yrittivät aiheuttaa kaljurotan soluihin mutaation, mutta edes se ei aiheuttanut kasvainta. Tavallisen hiiren solut muuttuivat vastaavassa tilanteessa syöpäsoluiksi.

Tutkijan mukaan kaljurotat ovat myös hyvin pitkäikäisiä. Ne elävät jopa 30-vuotiaaksi. Niissä ei juuri näy ikääntymisen merkkejä kuin juuri lopussa.

Tulokset julkaistiin The Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä".

Kommentit (2)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Mitään kunnon lääkettä syöpään ei tulla ikinä julkaisemaan. Paljon kyllä luvataan jatkuvasti toinen toistaan tehokkaampia ihmejuttuja mutta onko niistä yksikään tullut käyttöön vieläkään? Ei. Jostain syystä ihmisten annetaan ennemmin kuolla siihen syöpään kuin edes yrittää hoitaa jollain uudella keksinnöllä. Eihän niitä voi käyttää vielä 58 vuoteen koska niitä ei ole tutkittu ja testailtu tarpeeksi, nii.. Käytössä on tällä hetkellä vaan jotain sädehoitoja ja myrkkylääkkeitä jotka 5% todennäköisyydellä pitää syövän kurissa ja 2% todennäköisyydellä parantaa syövän, samalla kun 99,9% todennäköisyydellä aiheuttavat erilaisia sivuoireita, vahinkoja tai johtavat vielä nopeampaan kuolemaan kuin syöpä itse. Syöpä tulee olemaan ihmiskunnan vitsaus nyt ja aina.

くそっ!

Ronron kirjoitti: "Syöpä tulee olemaan ihmiskunnan vitsaus nyt ja aina."

Näin varmaankin on, mutta yksi lähestymistapa tuossa Ulmaksen avausjutussa voi olla vaikkapa se, että huomattavalla osalla populaatiosta on jo valmiina tuo suojaava geeni, koska valtaosa ihmisistä ei suinkaan sairastu syöpään elämänsä aikana.
Eräs sukulaiseni (esimerkiksi) kuoli 87-vuotiaana erilaisiin sairauksien komplikaatioihin, vaikka tupakoi koko ikänsä kuin korsteeni. Eli keuhkosyövästä ei hänellä ollut tietoakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat