Seuraa 
Viestejä1698

Mitenkäs tuo tehdään. Netin saloista löytyi, että tarvitaan optinen kaapeli tai dts koodaus. Vaiko molemmat vai tarkoittavatko samaa asiaa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (8)

Eli siis PCstä pitäis saaha (vaikka) 5.1stä vahvistimeen? Digitaalisena? yks johto vain. En tiiä onks se tuota optista kaapelia sitten.
Varmaan hyvästä vahvistemasta löytyy vielä vanha 3 piuhan sydeemi 5.1selle. 7.1seen varmaan tarvii sit tuon digitaalisen jo.

Helpoiten saat nuo äänet jos koneestasi löytyy äänikortti (integroitu tai erillinen) missä on digitaalinen lähtö rca liittimellä tai digitaalisella s/pdif liittimellä.
s/pdif on semmonen ohkanen kuminen kaapeli minkä sisällä kulkee valokuitua ja ääni kuljetetaan valosignaaleina koneelta vahvistimelle, tällä pääsee yleensä eroon erilaisista huminoista mitä saattaa ilmentyä tuota rca:ta käytettäessä koska mitään maakiertoja ei pääse laitteiden välille syntymään.
Lisäksi tarttee vahvistimessa olla Dolby digital tai DTS koodauksen purku ja koneen soitto-ohjelman tukea monikanavaääntä. Powerdvd ainakin tukee ja esm. klite codecpackilla tarvitsee muistaa valita lähdöksi "same as input". Noihin löydät ohjeita esim. afterdawnin sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluat 5.1 äänet optisena PC:n äänikortista vahvistimeen niin aika tuuripeliksi menee. Ei vielä 3-5v sitten kalliskaan äänikortti (Creative Audigy ZS Gold jos muistan mallin oikein) onnistunut tuossa, jouduin loppujen lopuksi laittamaan useamman RCA kaapelin saadakseni surroundin.
Ehkä nykyiset pelaa paremmin mutta integroidun äänikortin kanssa on varmaan turha luulo?

Koneen ääniasetuksista, esim. Windowsilla äänikortin omasta mikseristä määritellään kaiuttimien määrä ja käyttötapa.

Asetusten paikka ja tyyli riippuu käytetystä valmistajasta ja ohjelmistosta.

Minä joskus 2000-luvun alkuhämärässä ostin Creativen halpispaketin jossa oli 5 surkeaa tulitikkurasiakaiutinta ja subwooferi. Sen sai koksilla tai optisella kaapelilla kiinni äänikorttiin ja Dolby Digital puski kaiuttimista heti kun asetukset vaihtoi.

Ei sen sen monimutkaisempaa tarttis olla.

Siis kyllähän jos leffa/sarja/mikävaan omaa surround (5.1 tai 7.1) ja säätää ac3:sta tai ffdshowsta output asennon "same as input" kohtaan niin ääni tulee muuttamattomana ulos.
Jos haluaa reaaliaikaisen DTS tai DD:n niin tarvii hommata erillinen kortti esim. auzentecilta (ite en oo henk. koht huomannu muuhun tarvetta, kuin peleihin ja vissiin nää pakkaamattomat DTS ja DD HD:t).
Eli jos käytät esim. K-lite codec packia niin start -> kaikki ohjelmat -> K-lite -> config -> ffdshow audio sieltä selaat vasemmasta reunasta alhaalta output -> ja oikealta puolen ruksit pass through "s/pdif / HDMI" AC3 ja DTS. Sitte sieltä vasemmasta reunasta taas Mixer valikosta "output speakers config valittet "same as input".
Nyt pitäisi monikanavien tulla läpi ja edelleen stereoäänenkin toimia esim. musiikin kuuntelussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat