Lihan tyhjiökuivaaminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämä ehdotus ei ehkä täytä kaikkia elintarviketurvallisuusmääräyksiä, mutta asiasta voi silti keskustella.

Eli voisiko lihaa kuivata tehokkaammin tyhjiökuivaimella? Jos käytössä olisi suhteellisen järeä eksikkaattori ja tyhjiövehkeet joilla saa 0.013mbar tyhjiön. Vesi alkaa jo 20C lämmössä melkein kiehua. Ongelma on vain tiivistää tyhjiössä oleva vesi. Tähän sopisi litran tölkki väkevää rikkihappoa eksikkaattorin pohjalle.

Olisiko lopputuloksena täysin kuivaa korppulihaa vai jotakin pilaantunutta törkyä?

Kommentit (9)

Vierailija

Kyllähän liha tyhjiössä kuivuu. Eksikaattorin pohjalle itse asiassa kuuluisi silikageeli, tosin kyllä rikkihappokin toimii jotenkin kuivaajana. Jos lähtisin tekemään moista laitetta, ehkä kokeilisin järjestää tyhjökammioon ilmanvaihtoa siten että tyhjiöpumppu vetää ilmaa koko ajan pois ja kuivaa korvausilmaa päästetään sisään sen verran säästeliäästi että ilmanpaine säilyy riittävän pienenä kuivausta ajatellen.

Esim. litra rikkihappoa laimenisi varsin nopeasti jos lihaa olisi vaikkapa kilon verran. En muista tarkalleen lihan vesipitoisuutta, mutta paljon sitä kilossa on kuitenkin.

Vierailija

Vettä on hieman päälle 2/3. 10 paunasta saa noin 3 paunaa, eli vajaus on jopa 70%.

Rikkihappo kykenee sitomaan itseensä aika paljon vettä. Desi muuttuu melkein puoleksi litraksi muutaman kuukauden ulkoilmaseisotuksessa.

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005

Mahtaakohan rikkihappoa höyrystyä ilmaan sen verran että sitä liukenee lihaan.

Eikös se vesi kaasuuntuessaan täytä tyhjiötä, joka poistuu samalla kun tyhjiötä pidetään pumpulla yllä? Tietysti kosteus hidastaa haihtumista joten ehkä mahdollinen vaihtoilman hallittu sisään laskeminen voisi auttaa jos lisääntynyt pumppauksen tarve ei haittaa.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

Toimisiko lihan kuivaukseen lämpötila alueet. Liha tyhjiöpöntön yläosaan lämpimään tilaan. Alaosa kylmennetty ja pohjalla suppilo jossa tyhjiöpumpun imu.
Höyrystynyt lihan kosteus tiivistyy kylmällä pinnalla nesteeksi ja valuu tyhjiöpumpun putkeen.
Tyhjiöpumpun putkessa nesteen keräys allas.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Vierailija

Näin toimii cryodesiccation elikkä jäädytyskuivaus. Kama jäädytetään, impataan tyhjiöön ja lämmitetään, jolloin vesi sublimoituu suoraan. Kammion poistossa on kylmä trappi, johon vesi tiivistyy jälleen.

Cryodesiccationia vois joskus kokeilla eksperimentaalisilla välineillä. Kamaan jää kuulemma paljon enemmän aromeita ja muuta, joskin alkoholit, etikat ja muut herkästi höyrystyvät aineet kaikkoavat veden kanssa.

Vierailija
Bushmaster
Näin toimii cryodesiccation elikkä jäädytyskuivaus. Kama jäädytetään, impataan tyhjiöön ja lämmitetään, jolloin vesi sublimoituu suoraan. Kammion poistossa on kylmä trappi, johon vesi tiivistyy jälleen.

Cryodesiccationia vois joskus kokeilla eksperimentaalisilla välineillä. Kamaan jää kuulemma paljon enemmän aromeita ja muuta, joskin alkoholit, etikat ja muut herkästi höyrystyvät aineet kaikkoavat veden kanssa.




Käytetäänkö menetelmää hampun kukintojen kuivaamiseen?

Vierailija

Ei mitään tietoa. En ole perehtynyt pirijuttuihin. Jos tislattavat aineet ovat herkästi höyrystyvää ja jäätyvää kamaa niin toki menetelmä toimii.

jepajee
Seuraa 
Viestejä22001
Liittynyt29.12.2009
Pikkulintu

Käytetäänkö menetelmää hampun kukintojen kuivaamiseen?

Ei varmaankaan, mutta voisi kyllä käyttää.

Itälä on kyllä oikeassa:
Jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa, mutta yhtään kuolintapausta ei taida tulla vastaan vaikka käyttäjiä piisaa.
Tästä voi vannoutuneet Kokoomuslaiset vetää johtopäätöksen että kannabiksen käyttäjät ovat fiksua sakkia.

Piriä ei muuten kannata polttaa.

Uusimmat

Suosituimmat