Seuraa 
Viestejä45973

Olisi pikku probleema selvitettäväksi:

Anaerobinen järjestelmä tuottaa 2,5 kertaa tehokkaammin ATP:ta kuin aerobinen. Siksi esimerkiksi 800 metrin juoksussa kokonaisenergiankulutus on lähes sama kuin Cooperin testin juoksussa.

Elikkä lyhyesti: HÄ?!?!

Tarkoittaako energiankulutus tässä kulutettuja ATP-molekyylejä? 800 metrin juoksussahan anaerobista glykolyysiä käytetään suhteessa enemmän kuin Cooperin testissä, eikö? Joten onko syynä tämä?

Vaiko niin, että kulutettujen kalorien määrä on lähes sama? Miksi?

Kirjassa, josta tämän luin, oli myös kuva, jossa energiankulutus ilmaistu kilojouleina (kJ), ja 800 metriä kuluttaa keskimäärin 45 kJ ja Cooper hieman yli 50 kJ.

Voisiko joku selittää hieman selvemmin mistä on kyse, sillä kyseinen kirja, tai kuvateksti, jossa se oli, ei siihen pahemmin perehtynyt.

Kiitos.

Kommentit (2)

Johtuisko tuo siitä että energia tuotetaan erilaisilla kemiallisilla reaktioilla riippuen siitä onko aerobinen vai anaerobinen urheilusuoritus. Jälkimmäisessä syntyy maitohappoja ja muita sivutuotteita, joiden energiaa ihminen ei voi niin hyvin hyödyntää. Tosin olen käsittänyt että niidenkin energiasta saataisiin lopulta osa talteen.

Ehkä tuon tiedon on julkaissut joku läski, laiska ja huonokuntoinen biologian tai lääketieteen opiskelija tai professori, joka on "juossut" Cooperin testissä n. 800 metriä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat