Seuraa 
Viestejä9265

Joskus silloin tällöin suussani maistuu makealta, vähän kuin sylki olisi sokerista. Tai oikeastaan.. mitä nyt muistelisin kun pienenä tainnut mahlaa maistaa.. koivun mahlaa.. tulee se mieleen. Mistä se johtuu? Ei sylki aina maistu makealta. Meneekö siihen jotain ainetta, ja miksi? En ole ihan varma, mutta saattaa olla, että tapahtuu yleensä nälkäisenä tai jotenkin.. onko tässä mitään järkeä vai onko minulla aivokasvain?

くそっ!

  • ylös 4
  • alas 4

Kommentit (4)

fenomenologi
Googleta amylaasi.

Ei amylaasi itsessään mitään makuaistimuksia tuota. Satunnaiset aistimukset johtunevat siitä, että amylaasi pilkkoo hampaittesi väliin jäänyttä tärkkelystä sokereiksi. Kielen makusilmujen makuaistinsolut ovat niin herkkiä, että mikroskooppisetkin partikkelit riittävät reseptoriin osuessaan aiheuttamaan aistimuksen. Niin, ja nälkäisenä makuaistimukset korostuvat ja ruokaa ajatellessa amylaasipitoisen syljen eritys lisääntyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ketoosi?

Ketoosin tunnistaa imelänhajuisesta hengityksestä, joka johtuu muista ketoaineista syntyneestä asetonista. Koska elimistö ei voi käyttää asetonia hyödykseen, se eritetään kehosta virtsan ja hengityksen mukana. Ketoosille on tyypillistä myös näläntunteen voimakas vähentyminen, josta on laihduttajalle merkittävä apu.

Eli ruokavaliolla kenties vaikutusta tuohon makuaistuksiisi?

Tai oletko syönyt kenties jotain normaalista ruokavaliostasi poikkeavaa? Tai sitten sinulla on vain liikaa aikaa ylianalysoida jokaista kehosi reaktiota tällä hetkellä (ainakin sen Pohdintoja itsestä -aiheen perusteella, voisiko olla?)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Entomba
Tai sitten sinulla on vain liikaa aikaa ylianalysoida jokaista kehosi reaktiota tällä hetkellä (ainakin sen Pohdintoja itsestä -aiheen perusteella, voisiko olla?)Nykyään on tosiaan aikaa analysoida vaikka mitä, varmaan sekoan jossain vaiheessa. Mutta huomasin tuon makeusaistimuksen jo joskus yläasteella bussissa. Voi olla ihan psyykkinenkin ilmiö, kuvitelmaa. Ehkä se maistuu makealta koko ajan mutta joskus siihen vaan kiinnittää huomiota syystä tai toisesta. Vaikea kuvitella että ketoosissa olisin.

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat