Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kaleva uutisoi:

HELSINKILÄISKOULUIHIN PAKOLLINEN KASVISRUOKAPÄIVÄ

Helsinkiläiskouluihin tulee pakollinen kasvisruokapäivä Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksyttyä asiaa koskevan ehdotuksen myöhään eilisiltana.

Hyväksytyssä aloitteessa kasvisruokailua perustellaan muun muassa ilmastosyillä ja sen myötä kaupungin hiilijalanjäljen toivotaan pienentyvän.

Aiheesta äänestettiin useaan otteeseen pääkaupungin hallintoelinten eri portaissa. Vastaehdotuksissa muun muassa todettiin, että kasvisvaihtoehto on ollut jo pitkään tarjolla joka päivä, mutta se ei ole suurimmalle osalle kelvannut.

http://www.kaleva.fi/uutiset/helsinkila ... iva/840023

Siis yhtenä päivänä syötäisiin vain kasvisruokaa. Mitä palstalaiset ajattelevat aiheesta? Periaatteessa, kyseisen tapauksen yksityiskohtia tuntematta, voisin puoltaa ideaa puhtaasti kulinaristisiin syihin vedoten.

Kaupunginvaltuuston istuntoa <- HALLA-AHO NÄHTÄVISSÄ!
Uuden Suomen uutinen aiheesta

Sivut

Kommentit (71)

Ihan järkevää opettaa lapset syömään terveellisesti. Lihan syönti jokaisella aterialla joka päivä ei ole terveystutkimusten mukaan paras vaihtoehto. Lisäksi kasvissyönti on paljon ekologisempaa ja antaa laajan makurepertuaarin lihaan verrattuna.
Ihan hyvä idea siis mielestäni, voisi olla vaikka kaksikin kasvisruokapäivää viikossa.

Ihmetyttää lähinnä idean vastustus. Voihan sitä sitten viedä kersansa mäkkiin koulupäivän jälkeen, jos haluaa jättää jälkikasvulleen perinnöksi terveellisiä ja kestäviä elämätapoja...

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27924
Liittynyt13.5.2005

Kiitos ei. Meillä on koulussa kasvisvaihtoehto ja muu vaihtoehto ja se käytäntö on oikein hyvä. Ravinto on muutenkin ehkä perusteettomin kohde harrastaa ideologisia periaatteita.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Ideologisiin periaatteisiin en ota kantaa, mutta edellisessä ammatissani jouduin tekemisiin m.m. isojen koulukeittiöiden toiminnasta ja resursseista vastaavien henkilöiden kanssa.
Yksi yllätys (muiden yllätysten joukossa) oli esim. se, että maanantaisin ala- ja yläastekoulujen ruokamenekki oli peräti 20% suurempi, kuin muina viikonpäivinä.

Kysymys kuuluu: saavatko oppilaat viikonloppuisin kotonaan (keskimäärin) riittävästi ruokaa?

tuc kirjoitti:

Katsokaa tuon videon kuvausboksin linkit youtubesta.
Löytyykö sieltä kenties Tuukka pullistelemasta öljyttyjä lihaksiaan?

-:)lauri kirjoitti:

Ravinto on muutenkin ehkä perusteettomin kohde harrastaa ideologisia periaatteita.
Vielä kun mainitsisit lauseessasi stalinismin, mokutuksen sekä viherfasismin, illuusio hompanssista olisi lähes täydellinen.

aes
Seuraa 
Viestejä173
Liittynyt4.7.2008

Idea on ihan hyvä, mutta turhan suuri numero siitä on tehty. Kouluissa on ennenkin pidetty keitto- kasvis- ja ties mitä teemapäiviä, erilaisten ruokien esittelemisen ja varmaan säästösyidenkin takia.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27924
Liittynyt13.5.2005
Sakarias
-:)lauri kirjoitti:
Ravinto on muutenkin ehkä perusteettomin kohde harrastaa ideologisia periaatteita.
Vielä kun mainitsisit lauseessasi stalinismin, mokutuksen sekä viherfasismin, illuusio hompanssista olisi lähes täydellinen.Kyse on ideologisesta valinnasta, oli sillä ideologialla sitten kuinka hyvä tarkoite taustallaan tahansa. Tässä selaiseksi on esitetty mm. hiilijalanjälkeä. Minusta ravinto on vain yksi huonoimmista paikoista pienetää hiilijalanjälkeä. Olen toki myös käsityksessä, että normi-ihmisen kasviruoka-annoksella ei täytetä urheilevan nuoren proteiinin tarvetta.

Riittoisampi keskustelukumppani.

tuc
Katsokaa tuon videon kuvausboksin linkit youtubesta.Sen partasuisen äijän esiintyminen aiheutti makoisat naurut. Olisin halunnut olla paikanpäällä katsomassa.

-:)lauri

Kyse on ideologisesta valinnasta, oli sillä ideologialla sitten kuinka hyvä tarkoite taustallaan tahansa. Tässä selaiseksi on esitetty mm. hiilijalanjälkeä. Minusta ravinto on vain yksi huonoimmista paikoista pienetää hiilijalanjälkeä. Olen toki myös käsityksessä, että normi-ihmisen kasviruoka-annoksella ei täytetä urheilevan nuoren proteiinin tarvetta.Suomen urheilevan nuorison tulevaisuus on siis vaarassa jos koulussa syödään viiden viikon listalla viisi kertaa kasvisruokaa nykyisen kolmen sijaan. Voi olla, että maailma kaatuu sen jälkeen.

Suomen urheilevan nuorison suurin ongelma on kyllä itseasiassa hyötyliikunnan puute, ei kasvisruoka.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Miksi just Helsinkiin ja mitä ihmeellistä kasvisruuassa muka on? Onhan nuita puuropäiviä ja kesäkeittoja ennenkin ollut. Kasviksia ne viljatkin on.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27924
Liittynyt13.5.2005
Lazlo
-:)lauri

Kyse on ideologisesta valinnasta, oli sillä ideologialla sitten kuinka hyvä tarkoite taustallaan tahansa. Tässä selaiseksi on esitetty mm. hiilijalanjälkeä. Minusta ravinto on vain yksi huonoimmista paikoista pienetää hiilijalanjälkeä. Olen toki myös käsityksessä, että normi-ihmisen kasviruoka-annoksella ei täytetä urheilevan nuoren proteiinin tarvetta.Suomen urheilevan nuorison tulevaisuus on siis vaarassaMinusta se, ettei urheiluun kannusteta on isompi ongelma urheilemiseen liittyen kuin jonkin muutoin hyvää tarkoittavan ideologian noudattaminen.

jos koulussa syödään viiden viikon listalla viisi kertaa kasvisruokaa nykyisen kolmen sijaan. Voi olla, että maailma kaatuu sen jälkeen.Ainakin meillä on koulussa joka päivä liha ja kasvisvaihtoehto.

EDIT: Myönnän toki, että hernekeittopäivä on aika lähellä pelkkää kasvisvaihtoehtoa.... ...paitsi, että silloinkin on kalliimpi liha/kala vaihtoehto saatavilla.

Suomen urheilevan nuorison suurin ongelma on kyllä itseasiassa hyötyliikunnan puute, ei kasvisruoka.Tämä oli ilmeisesti huumoria.

---------------------------------------

On toki sekin mahdollista, ettei kouluni kuulu tämän kasvisrukapäätöksen piiriin, mikäli säädös ei koske ulkopuolelta ostamalla ruokailun hoitavia amk-kouluja.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Edelleen, kouluruokailu on muutettava maksulliseksi. Tällöin saadaan resurssit oikeaan ruokaan ja jopa vaihtoehtoihin.

Onko yksinhuoltajaperheessä 7 kersaa, ja rahat menee kaljaan? No voi voi, itsepähän tilanteeseen ovat joutuneet.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007
Saw
Edelleen, kouluruokailu on muutettava maksulliseksi. Tällöin saadaan resurssit oikeaan ruokaan ja jopa vaihtoehtoihin.

Jeps. Tai mahdollisesti vaikka ruualla täytetyt termosastiat reppuun mukaan.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Hyvä homma. Yhteiskunnan eteen on peruskoulutuskin pakollista. Pistetään vaikka kaksi päivää. Eri asia on, että hoituuko homma keittiöhenkilökunnalta.

Everything you know, is about to change.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat