Seuraa 
Viestejä617

Joulunaika korosti jo ennen tekemääni huomiota. Televison ohjelmatarjonta on laskenut laadultaan. Onko digi-tv siirtymä syönyt kaikilta kanavilta varoja niin paljon, ettei kunnon ohjelmiin enää ole varaa.

Kannattiko vaihtaa kerralla koko lähetys kalusto, kun rahaa ei jäänyt ohjelmatarjontaan ja henkilökuntaa potkitaan pihalle joka kanavalta.

"Tyhjiä" kanavia useampia, mitä nyt välillä jotain mobiilipelien tynkää alaikäisten houkuttimeksi.

Menee pelkäksi sateliittikanavien katseluksi. Kun 60-80 luvun uusinnat ei oikein iske.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Luovutin jo. En yritä epätoivoisesti saada televisiosta mitään irti. Videon nauhoitussysteemit ovat nyt niin vaikeita etten edes yritä nauhoittaa. Kun pitää kytätä sitäkin, että kanava pysyy oikeana. Voi olla että odotan laajakaistapalveluita ohjelmien suhteen. Lataan sitten jotain mikä kiinnostaa. Maksakoon sitten enempi. Ellei sitten nauhoittava monikanavainen digipoksi tee asiasta mielekkäämpää. Mutta tämä nyt vallitseva tilanne on kääntynyt itseään vastaan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Digi-lähetykset ainakin kyllä jonkin verran rahaa syövät. Kuulemma on kallista lähettää kahden tyyppistä signaalia yhtä aikaa. Lisää kanaviahan ei oikeastaan kaupallisille TV-studioille ole lisää tullutkaan: SubTV oli olemassa jo ennen digiaikaa ja urheilukanavassa MTV3 on vain osaomistajana. Nelonen+:lta ei ohjelmaa tule ja MTV3+ on lähinnä rahastusta varten. Mainosrahat jakautuvat entistä laajemmalle alueelle, samalla kuin katsojaluvut käyvät ohjelmalle kuin ohjelmalle entistä pienemmäksi, kun katsojan valinnanvara kasvaa.

YLE sitten tietysti tuhlaa rahaa FST:hen, Teemaan ja YLE24:ään, koska sen ei tarvitse taloudestaan pitää huolta. YLE on velkaantunut jo vuosia järkyttävää vauhtia, vaikka lupamaksuja nostetaankin 5% vuosittain. Jungner suunnittelee tappiottomuutta n. 5 vuoden päästä, mutta siihen ei usko kyllä kukaan.

Omien ohjelmien tekeminen on kallista ja Suomessa on pienet mainosrahat jaossa. Tämä tarkoittaa että halvempaa tuontitavaraa on ostettava entistä enemmän, jolloin laatu kärsii määrän noustessa. Lisäksi on otettava huomioon, ettei mainosrahojen laaja jakautuminen ole ongelma vain Suomessa. TV-sarjoista suurin osa floppaa, joten uusissa sarjoissa ei välttämättä kannata yrittää mitään uutta. Epäonnistumisen hinta on kova. Varmat katsojamagneetit ovat synnyttyään kultaakin kalliimpia suurille TV-yhtiöille, joten niistä otetaan sitten kaikki irti.

Tiivistettynä TV:ssä on kova kilpailu tiettyjen katsojaryhmien ajasta ja omat ohjelmat ovat kalleimpia tuottaa. Uudet ideat ovat riskialttiita ja vanhat voi kierrättää halvemmalla. Sama ongelma on kaikissa medioissa, jotka vapaa kilpailu ajaa ahtaalle.

Ärsyttävää on myös se, että kaikki hyvät sarjat ja elokuvat esitetään samaan aikaan samana päivänä, mutta et voi katsoa kuin yhtä kanavaa kerrallaan. Tietysti voi nauhoitella, mutta ei niitten ohjelmien katsominen ole enää kovinkaan hauskaa, koska itselläni on taipumusta pikakelailuun aina tylsissä kohdissa. Maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina on ihan mukavasti tarjontaa, mutta perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina hyvinkin niukasti.

Nyt kun sarjojen tuotantokausia voi ostaa dvd:llä, olen huomannut ettei televisiossa tunnin kestävä sarja vie dvd:ltä katsottaessa kuin n. 45 minuuttia (tai jopa vähemmän). Parissa päivässä ehtii katsoa jotain sarjaa sen verran mitä televisiossa tulee vuoden aikana.

vorrester
Joulunaika korosti jo ennen tekemääni huomiota. Televison ohjelmatarjonta on laskenut laadultaan. Onko digi-tv siirtymä syönyt kaikilta kanavilta varoja niin paljon, ettei kunnon ohjelmiin enää ole varaa.

Minulla olisi vaihtoehtonäkemys: ongelma on, että tekijät ovat jakautuneet liian moneen eli kanavia on liikaa, eli sen sijaan, että luotaisiin aina vaan uusia kanavia, niin pitäisi yhdistää olemassa olevia, jolloin tekijät, resurssit, rahoitus yms. keskittyvät ja laatu paranee.

Ja laatuhan on ohjelmien kohdalla mielipidekysymys.;itään absoluuttista mittaria laatuohjelmalle ei liene olemassa.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Miekö loppusyksystä loukkasin tuon koparani, niin ne pojanperkelhet
olit menhet ja ostanhet minulle semmosen vekottimen, jolla näkkee
niitä sateliittikanavia. Son semmonen iso lautanen ruuvattu nurkhan kiinni, siinä son nelejä möllykkää,ja niistä johot pirthin.
Näkkyy kuulkaappa satoja kanavia Astralta, niinko Hot pirtistäki.
Seki se hurrien Sirius näkkyy, niinkö se Thorki.
Ei se kylläkhän kaikki kanavat nävy, son tietenki parhat salattu.
Mutta killa se vahtaamista on nuissaki jokka näkkyy.
Niin paitti non nekki ylhens sitä itteänsä, eli pornoa mikä pehmeämpää mikä vähän kovempaa. Ei se kiinnosta, eikä se kitaroitten rämpytyskhän , mitä ne makamistens musiikkina pitävät. Na joskus Saksalaiset näyttävät oikeaaki
musiikkia. Elikkä ei ne taivaskanavat ohjelmilthan juurikhan kummempia ole.
Se vain että ku niitä on niin rievatun paljo, se aina jostaki tullee jotaki
kiinnostavvaa. Toisinko suomen televisiosta, sunkhan mie ole siittä kattonu ku uutiset. Maksanu vain olen , ja raskhaimman jälkhin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat