Seuraa 
Viestejä1918

Eilen kun olin raitiovaunussa 10 matkalla ystävättäreni luokse kyläilemään havaitsin merkittävän sosioekonomisten luokien välisen tasa-arvo ongelman koskien yleisesti paikannimiä.

Aikanaan kun olin eräässä rautakaupassa varastomiehenä opin arvostamaan vähemmän arvostettua käytännön työtä. Luokkayhteiskunnan hajoamisprosessin alkamisesta sitten sisällisodan on tultu tähän päivään kohtalaisen tasa-arvoiseen yhteiskuntaan, siltikään paikanimiä ei ole muutettu tasapäistävää mantraa "Jokainen työ on tärkää" mukaileviksi ainakaan helsingin raitiovaunupysäkkien nimissä.

Ruksin yli kaikki porvareihin ja yläluokkaan viittaavat nimet ja alleviivasin vihreellä kaikki duunariammatteihin viittaavat pysäkit. Sydämeni tuli perin murheelliseksi siitä että vaikka duunarit muodostavat määräenemmistön demografisesta näkökulmasta niin vaurasväestö on saanut erikoiskohtelua myös nimikysymyksessä.

-

Kommentit (2)

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Olet unohtanut alleviivata Köydenpunojankadun

Kantakaupungin kadunnimet ja sitä kautta raitiovaunupysäkin nimet ovat perua kaukaisen luokkayhteiskunnan ajalta, jolloin katuja ei pahemmin työmiesten mukaan nimetty. Mutta otapa esille koko Helsingin katu- ja tienimistö niin eiköhän niitä ala löytyä. Katuja ja teitä kun on nykyään niin paljon, ettei herranimet mitenkään riitä niiden kaikkien nimeämiseen.

Riso abundat in ore stultorum

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

Aina työläisiä sorretaan.

Working Class Hero - John Lennon
http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat