Seuraa 
Viestejä45973

Mitä tapahtuisi Suomelle, jos vallitseva yhteiskunta ja sen toiminta yhtäkkiä lakkaisi?

Oletetaan, että kehittyneimpien, valtaapitävien teollistuneiden maiden/liittovaltioiden (Eurooppa, Venäjä, Japani, USA) yllä korkealla ilmakehässä laukaistaisiin sarja ydinlatauksia, joiden aiheuttama EMP (elektromagneettinen pulssi) tuhoaisi välittömästi kaikki sähköiset laitteet. Tiedonkulkuyhteydet häviäisivät samantien, sähkön-, lämmön- ja vedenjakelu katkeaisi, yhteiskunta sinkoutuisi keskiajalle heti.

Mitä tapahtuisi Suomessa? Mitään viestintäyhteyksiä ei siis olisi, joten hallinto ja virkavalta lakkaisi käytännössä olemasta. Sairaaloissa kuolisi heti satoja ihmisiä, ruoka- ja lääkevarastot tyhjennettäisiin muutamassa päivässä. Mitä sitten seuraisi? Ryöstelyä, mellakointia, kuolemaa? Nälkää ja eloonjäämistaistelua?

Miten yhteiskuntaa lähdettäisiin järjestämään uusiksi? Suurimmalla osalla kansalaisista ei liene mitään erityisiä perustaitoja, kuinka saadaan viestintäyhteydet kuntoon, mistä ruokaa tai lääkkeitä heti. Kaikenmaailman atk-tyypit ja pörssimeklarit ovat välittömästi ihmiskunnan turhimpia tyyppejä; lääkärit, maanviljelijät, koneenkorjaajat ja -rakentajat olisivat puolestaan arvossaan.

Varsin mielenkiintoinen selviytymisskenaario, eikä ollenkaan niin mahdoton kuin alkuun voisi tyrmätä. Ensimmäiseksi aiheuttajaksi tulee mieleen ekoterroristit, jotka saattaisivat tällä yhteiskuntakatastrofilla tuhota pahimmat vihollisensa - saastuttavat ihmiset ja yhteisöt.

Mitä sinä tekisit?

Kommentit (6)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

jos minulla olisi maatila keräisin sinne sen verran hyviä tyyppejä kuin maatila voi elättää ja ne hyvät tyypit käännyttäisivät portilla näitä pörssimeklareita, pankkiireja ja muita turhia tyyppejä. osa auttaisi käytännön töissä, minulta puuttuu se maatila joten oletan, että joku hyvä tyyppi ottaa minut maatilalleen avuksi.

ensimmäisiksi aiheuttajiksi tulee mieleen ekonomiterroristit kylläkin.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimenomaan yhteiskunnan ja tavallisen ihmisen kannalta tätä tarkastellen.

Mitä, jos isku tapahtuisi juuri nyt, luettuasi tämän lauseen? Ei aikaa googlailla netistä, ei mitään tietoa mitä on tapahtunut. Mikään vaan ei toimi, ei autokaan. Valot sammuvat joka paikasta, kaupan tädit lähtevät viereisestä S-marketista kotiin lapsiaan etsimään, bussit ja autot pysähtyvät niille sijoilleen, ensimmäiset kuolemantapaukset näkyvät kadulla (sydämentahdistimet), paniikki syntyy. Eipä taida muistikortin sisällön turvaaminen tulla ensimmäiseksi mieleen, eikä aikaa rakennella Faradayn häkkejä ...

Jos joku ottaa jäänmurtajistamme potkurin sokat irti, niin tiedossa on kansallinen kriisi ja ihmisiä kuolee nälkään ja kylmyyteen melko pian.

Muutama täällä asuva albaani selviäisi, koska eivät ole pilalle hemmoteltuja.

Ottaisin varmaan rennosti, soittaisin vähän kitaraa, kävisin Kakella, ottaisin hörpyn Kaken kellarissa käyvästä kaljasta.. Kutoisin varmaan uudet villasukat, syötäis juuresmuusia ja keitettäis yrttiteetä. Kirjottaisin rakkausrunon Irmelille ja toivoisin, että se tulee mun kainaloon joku päivä.
Sitten menisin nukkumaan toiveikkaana huomisesta!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat