Seuraa 
Viestejä45973

http://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_argument

Tuon teorian mukaan on todennäköistä ettei yli 1.2 triljoonaa ihmistä tule ikinä elämään ja että nämäkin ihmiset tulevat syntymään seuraavan 9120 vuoden sisällä (tähän mennessä on syntynyt vain 60 miljardia). Matikan/tilastotieteen taidot ei minulla kyllä riitä tutkimaan onko tieteessä teorian takana mitään tolkkua. "Maalaisjärjellä" mietittynä aika erikoiselta väite kuulostaa.

Kiihtyykö evoluutio jos tähän mennessä eläneisiin ihmiseen verrattuna 20 kertainen populaatio syntyisi seuraavan noin 10 000 vuoden aikana joka on verrattain lyhyt aika ihmisen evoluution kannalta?

Kommentit (2)

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Suomessa ja muissa sivistysvaltioissa triljoona on 10^18 eli 1 000 000 000 000 000 000. Tuon esimerkin "1,2 trillion" on suomennettuna 1,2 biljoonaa. Hyvin suurella todennäköisyydellä 1,2 triljoonaa ihmistä ei tule koskaan olemaan. Kysymykseesi en osaa fiksusti vastata.

On täysin irrelevanttia pohtia Maan väestölukua ylipäätään. Avaruushissi on todennäköisesti toiminnassa "lähivuosina," ja siitä alkaa uusi ajanjakso tutkimusmatkailussa. Ei mielestäni ole mitään syytä uskoa että jumitamme täällä kunnes tukehdumme toisiimme. Minä en ainakaan halua sitä, eikä varmaan moni muukaan.

On loogista että varman tuhon tai muun katastrofin edessä, ihmiskunta alkaa tekemään sitä todellista yhteistyötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat