Seuraa 
Viestejä45973

Montako muistat?

Hyvä jos omansa enää muistaa. Kännykkä muistaa.

Huonoks on menny.

Kännykkä rappeuttaa muistin.

Sivut

Kommentit (24)

Gabriel
Montako muistat?


Yhen muistan, enkä sitäkään tarvii ku ei olla yhteydessä enää.
Prepaidit saattaa kans "rappeuttaa" muistin (kulttuuria?), numerot vaihtuu, ni ei niitä kannata ees opetella.

Kyllähän omansa vois ehkä opetella, onhan se ollu jo kai kaksvuotta tai jotai samana, mutta kun sen saa puhelimesta suhteellisen nopeasti, ni ei nyt oo ollu mitää pakottavaa tarvetta, joten se on jäänyt oppimatta, tarkoitan opettelematta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Ennen kännykkäaikaa muistin liki sata puhelinnumeroa.

Silloin lankapuhelimien viimeisinä kulta-aikoina tais olla 2-3 digittiä suuntanumeroissa ja 5 numeroa varsinaisessa puhelinnumerossa. Toisaalta suuntanumero ei ole mielestäni osa muistettavaa puhelinnumeroa (se palautuu tietoon muullatapaa kuin varsinainenpuhelinnumero...) joten voisi kai puhua viisinumeroisista muistettavista numeroista.

Nyt muistan ehkä 5 puhelinnumeroa ulkoa. Eikä niitäkään tarvitsisi. Kaikki kun on muistissa - joskaan ei aivojen muistissa.

Loistava osoitus aivojen aktiivisesta unohtamisprosessista. Ja siitä, että vanhemmiten voi oikeasti jotain hävitä päästä.

Gravity sucks.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Hiukan pinnistellen muistan noita lankapuhelinaikojen 5-6-numeroisia numeroita hiukan toistakymmentä. Nykyään niistä mikään ei ole käytössä, mutta ovat jääneet mieleen. Sinänsä hauskaa, koska minulla on ihan pirun huono numeromuisti. En edes muista autoni rekkarin numero-osaa. Noita puhelinnumeroita tuli ilmeisesti aikoinaan toistettua niin paljon, että ne ovat edelleen mielessä.

asdf
Hiukan pinnistellen muistan noita lankapuhelinaikojen 5-6-numeroisia numeroita hiukan toistakymmentä. Nykyään niistä mikään ei ole käytössä, mutta ovat jääneet mieleen. Sinänsä hauskaa, koska minulla on ihan pirun huono numeromuisti. En edes muista autoni rekkarin numero-osaa. Noita puhelinnumeroita tuli ilmeisesti aikoinaan toistettua niin paljon, että ne ovat edelleen mielessä.Sama vika. Pänttäsin auton rekkarinumeron kerran päähäni ihan vaan sitä varten että jos se varastetaan eikä satu oleen rekisteriotteen kopiota hanskassa. Pari motskaria on joittenka rekkareista ei ole harmainta aavistusta. Jos kännykkä häviäis niin en osais soittaa edes muijalle. Mikäli kännykkä katoaa niin on "kädet poikki", täydellinen kommunikaatiotyhjiö.
Hassua miten ihminen joutuu riippuvaiseksi mekaanisesta laitteesta jolla ei pitäis sinänä olla mitään vaikutusta elämään.

Muistan käytössä olevista Mikon, Teemun, Teron, Kleban, Vesan, Kristan, Juhan, Eijan, Hannan, Jamin, Matin, Iso-Matin, Kekun, Mikan, isän, äidin. Ja tietysti melko paljon entisiin työnantajiin liittyviä numeroita. Tämä tosin lähinnä siitä syystä, että en ikinä jaksa kaivaa numeroita kännykän muistista, vaan pyrin näppäilemään ne suoraan.

Lisäksi muistissa on hirveä liuta muita tunnuksia, numerosarjoja yms. En oikeastaan tiedä, että miksi. Hirveän harvoin tulee tarvittua. Äidillä on sama "vika." Olin joskus eräällä varastolla töissä, jossa kulki ainoastaan firman omia tuotteita. Jokaiselle tuotteelle oli 9-numeroinen tunnuksensa. Vanhat työntekijät siellä sitten ihmettelivät, että kuinka voin muistaa ulkoa jo muutaman kuukauden jälkeen kaikki numerot. Yritin selittää niille, että en minä niitä ulkoa muista. "Ensimmäinen numero kertoo, mitä metallia, kaksi seuraava kokoluokan jne" Ja ne sentään olivat ihan logiikalla "koodattuja" numerosarjoja. Tosin suunnittelija ei koskaan ollut vaivautunut kertomaan suorittavalle portaalle. Samalla tavalla yhdistelemällä täysin merkityksettömätkin numerosarjat jää päähän.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Muistan kolme kännynumeroa: omani, isäni (koska on naurettavan helppo) ja parhaan kaverini. Lankanumeroita muistan myös kolme kpl: Mummolan (yhä käytössä ), toisen mummolan ennen kuin mummo muutti Kaijjjaaniin sekä porukoitten vanhan lankanumeron.

Hämmentää.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Muistan vain omani, joka on pysynyt samana 13 v. Mutta kun vaihdoin puhelinta ja myyjä kysyi minulta numeroani, en muistanut sitä kirveelläkään. Arvuuttelin ja ihmettelin ja myyjä soitti koesoittoja puhelimeeni, mutta ei vaan napannut. Mitä enemmän yritin muistaa, sitä pahempaan takkuun aivoni menivät.

Pankkikorttien tunnukset olen yleensä muistanut aika hyvin. Jopa niin hyvin että meinaan toisinaan naputella laitteisiin sen luvun mitä käytin kaikkein pisimpään (noin 20 v). Se oli sikälikin helppo muistaa että olin huvikseni askarrellut erilaisia kaavoja numeroille tyyliin:

tunnus = ABCD

A = B + C
D = 2 x B
C = B - 1
D = A + 1

Jos joku osaa tuosta edeltä selvittää tunnukseni, ei haittaa koska en sitä enää käytä ja kortti on pantu paloiksi!

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Rousseau
tunnus = ABCD

A = B + C
D = 2 x B
C = B - 1
D = A + 1

Jos joku osaa tuosta edeltä selvittää tunnukseni, ei haittaa koska en sitä enää käytä ja kortti on pantu paloiksi!


Tää pitäs laittaa tonne matikkaosioon haasteeksi noille matikkamiehille

Hämmentää.

Vatkain
Rousseau
tunnus = ABCD

A = B + C
D = 2 x B
C = B - 1
D = A + 1

Jos joku osaa tuosta edeltä selvittää tunnukseni, ei haittaa koska en sitä enää käytä ja kortti on pantu paloiksi!


Tää pitäs laittaa tonne matikkaosioon haasteeksi noille matikkamiehilleÄkkiä fundeeraten vois olla 7438 tai 1102

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Gabriel
Vatkain
Rousseau
tunnus = ABCD

A = B + C
D = 2 x B
C = B - 1
D = A + 1

Jos joku osaa tuosta edeltä selvittää tunnukseni, ei haittaa koska en sitä enää käytä ja kortti on pantu paloiksi!


Tää pitäs laittaa tonne matikkaosioon haasteeksi noille matikkamiehilleÄkkiä fundeeraten vois olla 7438 tai 1102Kas pirua, siihen sai toisenkin vastauksen aikaiseksi. Onkohan niitä vielä enemmänkin?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Gabriel
Rousseau

Kas pirua, siihen sai toisenkin vastauksen aikaiseksi. Onkohan niitä vielä enemmänkin?
Ei, kumpaa sä käytit?Tuota 7438. Osaan sen varmaan unissanikin vielä hautaan kaatuessanikin.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Oma puhelinnumero on ainoa, minkä muistan. Onneksi minulla on puhelinnumerot ja muut yhteystiedot kolmella eri kiintolevyllä/muistikortilla tallessa, jos sattuisi kännykkä karkaamaan.

petsku
Oma puhelinnumero on ainoa, minkä muistan. Onneksi minulla on puhelinnumerot ja muut yhteystiedot kolmella eri kiintolevyllä/muistikortilla tallessa, jos sattuisi kännykkä karkaamaan.On ne mullakin tallessa, mut mieti tilannetta, että olet jossakin reissussa, kone on kotona ja kännykkä katoaa. Ostat sitten halvan kännykän ja prepaidin, mutta et osaa soittaa kenellekkään tai kukaan ei pysty soittaan sulle tai et osaa rahapuhelimeen näppäillä ainoatakaan numeroa. Mahdollisesti odotat bisnespartnerin soittoa, joka ei enää tavoita sua ja diili menee. On monia skenarioita jossa olis oikeesti piru irti.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

No joo, oman puhelinnumeronsa sitä vielä nipinnapin muistaa. Tässä vastikään tuli pulma, kun liittymä (ja sim-kortti) vaihtui, niin osoitteistosta vain puolikas oli myös puhelimen muistissa, toinen puolikas vain sillä käytöstä poistuneella sim-kortilla. Uudelleenpäivitys on edelleen menossa

Sinänsä puhelinnumeroja ja pin-koodeja muistaa mitä ihmeellisimmillä muistisäännöillä. Erikoisin oli kait äidin entisen kortin tunnusluvun muistaminen. Oltiin äidin ja siskon kanssa reissussa ja äiti pyysi meitä nostamaan käteistä automaatilta hänen kortillaan. Tarvittiin tunnusluku, ja se piti vielä muistaakin automaatille asti. Minä tokaisin, että tämähän on Krimin sodan vuosi, helppo muistaa, jolloin siskoni purskahti nauruun ja kysyi miten VOIN muistaa historiasta tuollaisen vuosiluvun. No, historia oli koulussa lempiaine, ja tuon, nykyisellään jo vanhentuneen tunnusluvun muistan edelleen, en siksi että se on eräs Krimin sodan vuosista, vaan siksi, koska siskoni nauroi tuolle muistisäännölleni

Riso abundat in ore stultorum

Kuinka moni muistaa tunnusluvut ym. sen mukaan, millaisen 'kuvion' ne muodostavat puhelimen tms. näppäimistöllä, eräänlaisena näppäilyn koreografiana? Itse en tällaista tapaa aluksi tullut edes ajatelleeksi, kun olen sen ajan lapsi, jolloin puhelimessa vielä oli kierrettävä levy eikä näppäimet.

Toinen tapahan on muistaa luku kirjainsarjana, kun puhelimessa niissä näppäimissä on myös kirjainvaihtoehtoja.

Feminine
Kuinka moni muistaa tunnusluvut ym. sen mukaan, millaisen 'kuvion' ne muodostavat puhelimen tms. näppäimistöllä, eräänlaisena näppäilyn koreografiana?

Toisinaan joo on tullu ja tulee koodeja sekä numeroita muistettua liikesarjojen avulla, se on ihan hyvä tapa muistaa, myös tietsikkaisissa salasanoissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat