Seuraa 
Viestejä31323

Ongelmana on nyt Vistan taipumus raksuttaa kovalevyä koko ajan. Kuulemma se tekee jotain tietokantoja, jotka nopeuttavat etsintätoimintoa, mutta se on niin ärsyttävää, että haluaisin sen loppuvan. Sama se, vaikka muutaman kerran vuodessa käyttämäni tiedostonetsintä veisi muutaman minuutin kauemmin. Miten se onnistuu?

Otin indeksoinnin Ohjauspaneelin Suorituskykytiedot ja työkalut -kohdasta pois ilman merkittävää vaikutusta. Pian on pakko virittää katkaisija kovalevyn virtapiuhaan, yrittäköön Wintoosa sitten raiskata levyä.

Sivut

Kommentit (18)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Hanki hiljaisempia kiintolevyjä tai/(ja) paranna äänieristystä. Pistät nestejäähdytyksen ja lyöt kiintolevyn uretaanilla täytettyyn ämpäriin, niin pitäisi olla hiljainen, vaikka olisi vähän kovaäänisempikin kiintolevy.

Se myös ilm. sirpaloi kovalevytiedostoja ja siinä ei ole automaattista eheytystä? Ainakin se röksötys vähenee ... kun eheyttää viikottain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa tarkistaa ensiksi mikä prosessi sitä levyaktiviteettiä aiheuttaa. Näet sen tehtävienhallinnasta (ctrl+alt+delete) -> prosessit välilehti -> (yläreunasta) view -> select columns -> ruksit kohtiin i/o reads ja i/o writes ja sitten tarkistat mikä prosessi aiheuttaa eniten levyaktiviteettiä.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6594
tietää
Se myös ilm. sirpaloi kovalevytiedostoja ja siinä ei ole automaattista eheytystä? Ainakin se röksötys vähenee ... kun eheyttää viikottain.Ainakin Xp joutoaikoina raksuttaa kovalevyä, kun se eheyttää. Eli joku Defrag-prosessi käynnistyy. Saattaa olla Vistassa samaa?

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

tuon defragin päälle meno xp:ssä johtuu pitkälti siittä että se on asetettu alkavaksi kun konetta ei käytetä. en nyt muista oliko joku ajoitetut ohjelmat ohjelma jolla sai ohjelmia käynnistymään kun kone ei ole käytössä tai tiettyyn kellonaikaan.

itsellä kerran viikossa perjantaina klo 12:30 alkaa defrag pyörimään taustalla keskiviikko on varattu virustutkalle ja maanantai sitten backupille.

toisen polven pilkkuvirhe

cryo
Tätä samaa olen ihmetellyt itsekin. Minulla se tosin loppuu jossain vaiheessa kun saan Linuxin taas pelittämään.Joo, tuo mainitsemasi keino on loistava. Suosittelen käymään osoitteessa http://fedoraproject.org (ettei koko suomesta tule jotain kummalista ubuntu-maailmaa). Tosin hieman ihmettelen, että miten niin saa pelittämään. Kun Linuxin asentaa, niin sehän pelittää!!!

Mutta jos nyt väkisin pitää M$:a ja Visvaa käyttää, niin eikös sen indeksoinnin saa pois päältä palveluista (services), sama sen automaattisen eheytyksen kanssa?

odyseus
cryo
Tätä samaa olen ihmetellyt itsekin. Minulla se tosin loppuu jossain vaiheessa kun saan Linuxin taas pelittämään.Joo, tuo mainitsemasi keino on loistava. Suosittelen käymään osoitteessa http://fedoraproject.org (ettei koko suomesta tule jotain kummalista ubuntu-maailmaa).

Käydään vilkaisemassa. Tärkeintä itselleni on ollut valita jakelu joka on mahdollisimman ylhäällä sukupuussa ja joka ei ole kehitetty jakelusta joka on kehitetty jakelusta joka on kehitetty jakelusta.. Ubuntu on tähän saakka ollut valintani mutta viimeisin versio oli kokemuksieni mukaan susi, 9.04 toimi kuin unelma.

odyseus

Tosin hieman ihmettelen, että miten niin saa pelittämään. Kun Linuxin asentaa, niin sehän pelittää!!!

Kyse on lähinnä ollut saamattomuudesta, jota ei liene paikallaan eritellä sen tarkemmin tässä ketjussa..

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002
Ubuntu on tähän saakka ollut valintani mutta viimeisin versio oli kokemuksieni mukaan susi, 9.04 toimi kuin unelma.Samantyyppisiä tuntemuksia. Joitakin kohennuksia kuten esm. Option 225 nettitikku toimi suoraan, mutta vastaavasti grub2 aiheuttaa ongelmia.

Luulenpa, että kyseessä ovat nopeat muutostyöt ennen uutta LTS-versiota joka toivottavasti on taas enempi parempi.

Jos kovalevy alkaa Vistassa kovinkin raksuttamaan, tee varakopiot - levy lienee loppusuoralla.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9462
fenomenologi
Jotkut virustorjuntaohjelmat aiheuttavat raksutusta.
Ilmainen comodo palomuuri/virustorjunta http://www.comodo.com

Hiukan samansuuntaista kokemusta. Jokunen vuosi sitten oli koneessani F-secure virustutka ja yritin täydentää sitä noilla ilmaisilla palomuureilla. Ei tullut mitään. Eivät sopineet yhteen. Kovalevy alkoi ottaa tasaiseen tahtiin lyhyitä ja turhia spurtteja.

Liekö vielä tilanne sama, en ole kokeillut.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Windows 7 päivityksen saa melko halvalla verrattuna siihen miten elämä kirkastuu kun pääsee Vistasta eroon.

Esim. Vista Home Premium -> 7 Home Premium päivitys 110 euroa.

Jos hinnoittelee omaa työtään vaikkapa 20 euroa tunniksi, kuuden tunnin räpläämisen ja ilmaisohjelmien testauksien hinnalla saa Win7:n.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

Kiitoksia vinkeistä. Nyt se on aika hiljainen, varmaan huomasi että kieline sen käytöksestä fiskummille sen seläntakana. Katselen vielä noita asetuksia, mutta en ala ostamaan nestetyppijäähdytteistä supertietokonetta Windows 7:lla (sekö ei muka harrasta joutavaa kovalevynraksutusta?).

Tämä on pari kuukautta vanha asennus, joten ei kovalevynkään pitäisi olla sirpaloitunut. Vaan kuka sitäkään lopulta tietää.

Sain läppäriin Ubuntun heittämällä Windowsin rinnalle. Pitäisi hommata tähänkin uusi kovalevy ja sinne Ubuntu. Windowsia tarvitsen pelaamiseen ja erinäisten erikoisohjelmien käyttöön, joten en voi luopua siitä kokonaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat