Seuraa 
Viestejä45973

Meillä mökillä on läpi talven automaattinen 20 litran astiasta vävyn inspiroima " automaattinen" linnunruokintapönttö. Oltiin siellä viikonlopuna ja täydensimme tuon automaatin.
Laitoimme samalla mökin ympärillä olevien puiden oksiin riippumaan rasvapalloja.
Aikaisemmin usein närhet, oravat ja varikset kelasivat nailonlagan varassa roikkuvan pallon ylös ja napsivat namupalan suuhunsa, joten laitamme ne roikkumaan noin 20 sm pitkien pehmeiden rautaisten surrilangojen varaan.

Nyt kaksi surrilangassa roikkuvaa rasvapallon surrilanka oli kieputettu oksan ympäri niin, että tyhjäksi syöty rasrvapallo lepäsi kiltisti oksan päällä. Tuo lanka on äkkimutkaton, kuin lanka lankakerällä. Siis luultavasti heijausliikkeellä pyöräytetty.

Voi jessusta sentään.
Mihin tämä maailma oikein menee

Kommentit (7)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Ainoa käytännössä varma keino estää närhiä ja oravia tulemasta apajille on eristää paikka niin, ettei sinne pääse kuin pikkulinnut. Sopivasta silmäkoosta tehty verkko ruokintapaikan ympärillä toimii. Kiinnostava on myös tuo meikäläisen suosikki "oravalinko", joka tosin toimii pakkasessa hiipuvilla pattereilla:

http://www.youtube.com/watch?v=X8YZIhlWpS0

Kauan se kestikin, että voitiin osoittaa insinöörin olevan viisaampi kuin orava..

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Laita pätkä jäykkää muoviputkea rautalangan ympärille. Sitä ei voi harakkakaan katkaista tai pyörittää oksan ympäri. Jos putki on tarpeeksi liukas, siinä ei edes voi roikkua. Tirpat pysyvät talipallossa, isommat eivät.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin tuossa tapauksessa ei ole kyse siitä miten estän aljujen syöntiaikeet. Laitoin metallisen surrilangan juuri sitä varten, etteivät nuo aljut keri ravintopalloa ylös oksalle. Minua hämmästyttää niiden viisaus heilautella jäykähköä surrilangan varassa olevaa namupalaa niin, että makupala kiertyy oksan päälle nautittavaksi.

Valvojat.
Tarkoitukseni oli tehdä tästä ketjusta sellainen ketju, jossa kerrottaisiin henkilökohtaisia havaittoja eläinten "viisauksista" ja oivaltavista toiminnoista.
Otsikko on harhaanjohtava. "Havaintoja eläinten viisaudesta" tai muu sen kaltainen otsake olisi sopivampi.
Voisitteko suorittaa otsakkeen vaihtamisen.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Kohaon
Valvojat.
Tarkoitukseni oli tehdä tästä ketjusta sellainen ketju, jossa kerrottaisiin henkilökohtaisia havaittoja eläinten "viisauksista" ja oivaltavista toiminnoista.
Otsikko on harhaanjohtava. "Havaintoja eläinten viisaudesta" tai muu sen kaltainen otsake olisi sopivampi.
Voisitteko suorittaa otsakkeen vaihtamisen.Vaikea sanoa, ovatko esimerkiksi oravat, varikset ja närhet älykkäitä, vai ainoastaan innokkaita kokeilemaan uutta. Jos touhuaa tarpeeksi ja aina eri tavalla, joskus tärppää..
Itse olisin kallistumassa kannalle, että varislinnut ovat, jos ei nyt aivan liittoutuneita paholaisen kanssa, niin ainakin hyvin älykkäitä linnuiksi.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Joo on ne elukat viishaita.
Mie muistan ko ennenvanhhan pyyvethin matheita koukuilla jään alta. Se panthin syöttikala, ussein pikkunen särjentirri koukhun syötiksi, ja koukku laskethin vethen , lisäksi oli pikkunen kivenpalanen painona , että virta ei liinaa syöttijä
kohen jäätä, siksi että syötti pysys lähellä pohjaa.

No annappa olla, se vares-piru kuikuili rantatörmältä
käkkärän nokasta poikasten touhuja ,ja poikasilla oli musta koiranpenikka matkassa. Koira seuras poikija niin syöttijä pantessako niitä koettaessaki.
Kakshaaranen koivunrisu oli avannolla, ja heilahteli jos maje oli menny ja nielly koukun syöttinhens.
Annappa ajan mennä, ja matheitten muutuva paskaksi mahoissa.
Sitte oliki osa koukuista vejetty ylös , oli vares piru oppinu kokemhan poikasten pyytöjä. Siittä päästhin ko yhen pojan isä sen ampu. Sitte taas oli matheita kartanolla koukkuinens
siimoinens päivinens. Se kortto se Mustiki oppi kokemhan mathenpyyvöt, aamulla kävi lenkillä ko me olimma koulussa,ja
jos risu heilahteli niin koira kisko risun jäälle ja vensi kartanolle porraspielhen.

Oppii ne elukat jos niille antaa mahollisuuven.
Vares seuraamalla , niin vishin koiraki ?
Vai oliko koiralla kiihokhena heilahteleva risu ?
Mene ja tiijjä , hyvä pyytökoira siittä tuli.
Toi joskus tappamans jäneksekki kotia, ja haki haavattunhet vesilinnut kaislikosta, saimma joskus enämpi lintuja me
poikaset ja Musti, ko mitä täyvet miehet haulikkoinens.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat