Seuraa 
Viestejä45973

Kiinnostukseni alfalipoiinihappoa kohtaan jatkuu edelleen, mutta kohtaan etsiessäni oman rajallisuuteni sekä englannin kielen suhteen että tieto-/tutkimustekstin tulkinnassa... ja ehkä myöskin etsintäkyvyissäni internetin ihmeellisessä maailmassa...
Mutta jospa joku muukin olisi kiinnostunut aiheesta ja omaa paremman kapasiteetin tiedon etsintään, ja kertoo sen sitten tännekin

Joten, molemmilla otsikon aineilla on samankaltaisia vaikutuksia kehossa, vaikka kenties hieman eri vaikutusmekanismit. Tässä tärkeimmät samankaltaisuudet:
Molemmilla on voimakas antioksidanttinen vaikutus, alfalipoiinihapolla kenties laajempi johtuen sekä vesi- että rasvaliukoisuudesta ja muiden antioksidanttien "kierrätysominaisuudesta" eli uudelleenaktivoi mm. C- ja E-vitamiineja kiertoon.
Molemmille on ominaista väheneminen elimistössä 20 ikävuodesta alkaen ja ilmeisesti n. 30 ikävuodesta alkaen väheneminen alkaa olla vieläkin selvempää.
Molemmat nostavat ATP-tasoja.

Kuulostaa mielenkiintoiselta, eikä vain, mutta koska tavallisen tallaajan tilisaldo on rajallinen, niin kumpiko noista kahdesta aineesta on hyödyllisempi ja onko mahdollista, että ne osittain vaikuttavat samaan asiaan eli yhteiskäytöllistä hyötyä ei enää ilmenekään? Vai jopa kenties riitelevät keskenään? Onko tällainen edes mahdollista?
Vai tuottavatko ne yhdessä käytettynä tuplatehon mm. antioksidanttisesti ja ATP-tasoissa jolloin voisi olla hyvinkin järkevää satsata ja käyttää molempia?

Alfalipoiinihaposta ei oikein ole keskustelua aiemmin saanut aikaan, mutta yritänpä vielä kerran, sen verran mielenkiintoinen aine on kyseessä. Ainakin antioksidanteista kiinnostuneiden pitäisi tässä vaiheessa ottaa koppi asiasta, mielestäni. Jostain syystä tästä ei kovasti keskustelua kuitenkaan ole vaikka väitetään kyseessä olevan kehon voimakkain antioksidantti jonka pitoisuus ikääntyessä vähenee.

Tässä alkajaisiksi jotain yleistä mistä lähteä alkuun:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lipoic_acid
http://en.wikipedia.org/wiki/Ubiquinone

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (9)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Alfaliposta on kirjoitettu kirjakin, onko kukaan tutustunut ?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MsHorton
Itse syön molempia, joten kiinnostaa syönkö toista turhaan vai en?

Syöthän R-alfalipoiinia etkä tavallista jossa puoliksi R/S-muodot 50/50%. Useat tutkijat ovat sitä mieltä, että S-muoto kumoaa osittain R-muodon hyvät vaikutukset halvassa kombossa. Sitäpaitsi R-muoto on moninkertaisesti tehokkaampi.
Na-R-ALA on tällä hetkellä vakain stabiloitu aktiivinen lipoiinihapon muoto, tässä iherbiltä halvin kyseisen muodon tuote:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best ... aps/4?at=0

Antioksidanttien vastakkainasettelu tuntuu hauskalta, sillä antioksidantit, varsinkin kehon omat, toimivat yleensä ottaen synergistisesti eli toinen toistaan vahvistaen ja kullakin on oma uniikki efektiprofiilinsa. Hyvästä esimerkistä käy vaikka tuo aloittajan mainitsema R-alfalipoiinihapon kyky kierrättää C-vitamiinia.

Kehon itsensä tuottamat eli endogeeniset antioksidantit ovat kaikkein tärkeimpiä ihmiselle ja niiden supplementaatio on järkevää antioksidanttituotannon laskiessa iän karttumisen myötä. Muistaakseni kuitenkin joidenkin normaalisti endogeenisten antioksidanttien kuten glutationin vetäminen saattaa ajaa alas henkilön omaa antioksidanttituotantoa negatiivisen takaisinkykennän vuoksi, joten näiden itsensä sijasta kannattanee ottaa niiden tuottamiseen tarvitsemia yhdisteitä.

C-vitamiinia eli askorbiinihappoa voi pitää semi-endogeenisena antioksidanttina sillä ihmisellä ja lähes kaikilla muilla nisäkkäillä on askorbiinihapon valmistamiseen tarvittavat entsyymit, mutta niistä ketjun viimeinen lenkki tuhoutui ihmisapinoiden kehityslinjassa, luultavasti siksi koska apinat saivat askorbiinihappoa ylimääriä syömistään hedelmistä. Askorbiinihappovammaisista kädellisistä ihminen taitaa saada edelleen vähiten tuota antioksidanttia ravinnostaan.

Mitä antioksidanttien hintaan tulee, niin AOR eli Advanced Orthomolecular Research myy kohtuuhintaan tuotetta nimeltä "Antioxidant Synergy", joka sisältää ubikinonin ja R-lipoiinihapon ohella koko joukon muita antioksidantteja. iHerb ottanee AOR:n tuotteita myyntiin lähiaikoina.

Halvimmat stabiloidut R-lipoiinihappotuotteet iHerbissä tällä hetkellä ovat LEF:n "Super R-Lipoic Acid" ja Country Lifen "R-Lipoic Acid". Kummatkin valmistajat ovat luotettavia.

tootired
Itse syön Bioteekin Alfalipoiinia, kumpaa lie?

Syön myös aika ajoin Q10:tä


Mikäli erillinen maininta puuttuu, voidaan olettaa että kyseessä on seos, jossa on yhtä paljon S-muotoa kuin R-muotoa (raseeminen yhdiste).

Sen verran voisi vielä edellisen viestini sanomaa täydentää, että pienien määrien nauttiminen montaa eri antioksidanttia on paljon hyödyllisempää kuin suurien määrien nauttiminen jotain tiettyä antioksidanttia, edellisessä viestissä mainitsemieni synergististen vaikutusten vuoksi. Tästä säännöstä on tietysti myös (sitä vahvistavia) poikkeamia.

Joidenkin antioksidanttien kuten beta-karoteenin nauttiminen yksinään saattaa olla jopa vahingollista. Esimerkiksi tupakoijilla beta-karoteenin nauttiminen on yhdistetty kasvaneeseen keuhkosyöpäriskiin. Syynä tähän on ilmeisesti se, että korkeassa happipitoisuudessa beta-karoteenistä tulee pro-oksidantti (lähde).

Imhotep
Joidenkin antioksidanttien kuten beta-karoteenin nauttiminen yksinään saattaa olla jopa vahingollista. Esimerkiksi tupakoijilla beta-karoteenin nauttiminen on yhdistetty kasvaneeseen keuhkosyöpäriskiin. Syynä tähän on ilmeisesti se, että korkeassa happipitoisuudessa beta-karoteenistä tulee pro-oksidantti (lähde).Olis kannattanut syödä vain porkkanaa, niin yliannostusta ei olisi tullut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat