Seuraa 
Viestejä4819

Viimeaikoina on mediasta tullut kiinnostavaa tietoa siitä kuinka valtio verorahoja käyttää:

-suurlähetystöjä hurja määrä ja kun Ruotsi pyrkii vähentämään, Suomi lisää.. (nyt menot siinä 133 ME, oma oletus että jos hommaa järkeistettäisiin 1/3 lähetystöistä
piisaisi loistavasti - säästö hatusta heitettynä siinä 60 ME)
Muuten eilinen MOT-ohjelma aiheesta herätti lähinnä absurdin tunnelman siitä missä mennään
-valtion hajasijoituspuuhauksen tuloksena jopa 500 virkamiestä nauttii palkkaa ilman kunnon töitä ns päällekkäin (menoerä arvio 25 ME)
-Savonlinnaan tehty rautatiekunnostus, linjan käyttö 8 junaa vuodessa (hinta 42 ME)

Listaa voisi jatkaa varmaan aika pitkälle ja jos joku viitsisi kunnolla penkoa, voisi selvitä varmaan uskomattoman paljon lisää surkuhupaisia esimerkkejä.

Em rahasummat ovat ns "sinnepäin", otettu uutisista / MOT-ohjelmasta, mutta suuruusluokat lienevät oikein

Samaan aikaan valtio=tässä hallitus vaatii kipeitäkin leikkauksia, aivan joka puolelta

Saatan olla taas kerran pihalla mutta mielestäni näitä veroeuroja voisi käyttää huomattavasti viisaamminkin, ja ministerien naureskelut sille kuinka pieniä summia muutamat miljoonat ovat kuulostavat omaan korvaan erittäin irvokkailta

Otetaan yksi esimerkki - 5 me saadaan 20 000 euroa 250 kirjaston aineistohankintoihin, tai vaikkapa palkattua yli 100 ihmistä vuodeksi oikeasti töihin

Onko Suomessa verorahojen käyttö oikein suunnattu? Pitäisikö Suomen valtion budjetin käyttö kunnolla julkistaa?

Kommentit (9)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

koko eduskunnan toiminnan pitäisi olla julkista eikä salaista kabinettihomoilua, jossa kansalle selviää heitä vastaan tehdyt päätökset vasta, kun ne lyödään lukkoon. niin kauan, kun politiikka ei ole avointa siellä juonitaan ja korruptio rehottaa.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
bergepanther
Otetaan yksi esimerkki - 5 me saadaan 20 000 euroa 250 kirjaston aineistohankintoihin, tai vaikkapa palkattua yli 100 ihmistä vuodeksi oikeasti töihin

Kirjastojen määrärahoihin ei tule puuttua! Sen lisäksi että kirjastot tarjoavat kansalaisilleen ilmaisia sirkushuveja joita myös tarvitaan (kirjoja, sarjiksia, leffoja, musiikkia), ne tarjoavat myös lukemattomille persaukisille kurssikirjoja, lähdemateriaalia, kielikursseja, sanomalehtiä, nettiyhteyden ja muuta sivistystä. Kirjastojen hyöty on moninkertainen verrattuna niiden kustannuksiin. Kirjastot ylläpitävät monenlaista kulttuuritarjontaa, tarjoavat työnhakumahdollisuuksia (nettiä ja lehtiä) sekä ehkäisevät syrjäytymistä paikkana, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ihmettä te oikein odotatte hallitukselta, jossa huseeraa Pekkarinen ja Väyrynen?

Jos lapset ovat sattumalta kuulleet termejä iltalypsy tai siltarumpupolitiikka, voin kertoa että näiden miehien toiminta viime vuosikymmenien aikana on ollut alkuna näiden sanontojen synnylle.

Vatkain
bergepanther
Otetaan yksi esimerkki - 5 me saadaan 20 000 euroa 250 kirjaston aineistohankintoihin, tai vaikkapa palkattua yli 100 ihmistä vuodeksi oikeasti töihin

Kirjastojen määrärahoihin ei tule puuttua! Sen lisäksi että kirjastot tarjoavat kansalaisilleen ilmaisia sirkushuveja joita myös tarvitaan (kirjoja, sarjiksia, leffoja, musiikkia), ne tarjoavat myös lukemattomille persaukisille kurssikirjoja, lähdemateriaalia, kielikursseja, sanomalehtiä, nettiyhteyden ja muuta sivistystä. Kirjastojen hyöty on moninkertainen verrattuna niiden kustannuksiin. Kirjastot ylläpitävät monenlaista kulttuuritarjontaa, tarjoavat työnhakumahdollisuuksia (nettiä ja lehtiä) sekä ehkäisevät syrjäytymistä paikkana, jonne kaikki ovat tervetulleita.Ei tainnut oikein upota? Ei bergepanther käsittääkseni ollut kirjastoilta mitään viemässä, vaan antoi esimerkin mitä noilla poliitikkojen nauramilla pikkumiljoonilla saisi. Esim. 5m€:lla, 20k€ 250:lle kirjastolle hankintoihin.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Jeps, juuri tätä tarkoitin. Noita rahoja kun voisi käyttää paljon viisaammin kuin poliittisiin lehmänkauppoihin tai kavereille, tarkoitin siis sitä että rahoista voisi olla hyötyä aivan kaikille, ei pelkille eliittiryhmille. Juuri käytiin kirjastossa muuten ja mukaan tarttui niin hyvää musiikkia kuin myös kirjoja joita ei toisissa olosuhteissa olisi mahdollista nähdäkään, kyseessä on siis eräs Suomessa eniten arvostamiani laitoksia

Hmmm. No sanotaan nyt vain se, että jos se ei jollekin jo ole päivänselvää, niin tätä maata ollaan järjestelmällisesti ajamassa alas teidän rakkaiden edustajien puolesta heidän etujensa ja sen 'näkymättömän' hyvävelijärjestelmän puitteissa.

Köyhät tulevat kuolemaan, kaikki kykenevät muuttavat pois, ja kansanedustajat yritysmesenaatteineen nauttivat rikkauksistaan toisaalla kun Suomi murentuu kurjalaksi jossa kaikki vain 'häivytetään' pois (maahanmuuttajat maksetaan kotiin lomailemaan kultaisella kädenpuristuksella pois ensin). Loput myydään saksalaisille lomailu käyttöön samojen miesten toimesta.

Sanokaa minun sanoneen, ja olkaa uskomati mielenrauhannne takia.

Tai sit Tarja Halonen muuttaa kaiken toiseksi ja vaikuttaa... ainiin, sehän ei ikinä edes tehnyt mitään, ja nyt vielä vähemmän ku täytyy pakkaa laukut jo muualle missä se muutenki vietti aikaa.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Tavallaan aiheeseen sopii juuri käynnissä oleva (A-talk to 4.3 klo 21.45) keskustelu.

Jos maata ajetaan alas yhden eturyhmän ahneuden takia (näin siis ymmärrän) niin pitäisikö kaikkien ruveta ahnehtimaan (siis jo ahnehtivien lisäksi)? P--le pitäisikö ruveta ihan oikeesti kiristämään oman työpanoksen tärkeydellä kuten AKT tekee - haluan lisää rahaa (viis työttömistä, köyhistä, tai valtion tulevaisuudesta paskaa voi jauhaa ja paljon ja pitkään) siis minä ja kaverit halutaan rahaa lisää ja siis niin paljon kuin vain ikinä mahdollista. Räty opettaa, oikeinko?

bergepanther
Jos maata ajetaan alas yhden eturyhmän ahneuden takia (näin siis ymmärrän)

Maata on aina ajamassa alas jokin eturyhmä. Jotenkin siitä aina selvitään.

bergepanther
niin pitäisikö kaikkien ruveta ahnehtimaan (siis jo ahnehtivien lisäksi)? P--le pitäisikö ruveta ihan oikeesti kiristämään oman työpanoksen tärkeydellä kuten AKT tekee -Periaatteessa kyllä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat