Seuraa 
Viestejä45973

Turun sinappi valmistetaan nykyään Puolassa, sitä ennen sitä valmistettiin jonkin aikaa Ruotsissa.

Onneksi alkuperäinen Turun sinappi eli Auran sinappi valmistetään yhä edeleen Turussa. Itse suosin ainakin Auran sinappia. Se on parempaakin kuin puolalainen vastineensa.

Unilever päätti vuonna 2003 siirtää Turun Sinapin tuotannon Ruotsiin. Lunden jatkoi sinapin tekoa Suomessa nimellä Auran Sinappi, joka saavutti alle kolmessa vuodessa.

Vuonna 2008 Slottsin sinappitehdas suljettiin ja Turun Sinapin valmistus siirrettiin muun tuotannon mukana Puolaan.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_Sinappi

Jalostaja yritti aikoinaan ostaa brändin takaisin Suomeen, mutta epäonnistui, joten se ryhtyi valmistamaan sinappia nimellä Auran sinappi.

Sinappia ryhdyttiin valmistamaan maaliskuussa 2003, kun Turun Sinapin valmistus siirtyi Ruotsin Uppsalaan. Oy Lunden Ab, joka oli aiemmin valmistanut Turun Sinappia Unileverin sopimusvalmistajana, halusi jatkaa liiketoimintaansa omalla merkillään.

Lunden Oy:n uusi sinappi sai nimekseen Auran Sinappi. Turussa valmistettavan sinapin säilyttämisen puolesta kehiteltiin kansanliike Pro Sinappi.

Auran sinappi valmistetaan Turun sinappitehtaassa kivimyllytekniikalla.
Nimestä riippumatta Jalostajan sinappia valmistetaan edelleen perinteisellä kivimyllytekniikalla jolla syntyy se aito turkulainen sinappi.

Kommentit (4)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Ei ne siellä ruotsissa ainakaan osanneet sitä sinappia tehdä. Ostin silloin kokeeksi vielä turussa valmistettua Turun Sinappia (sitä tulista chiliä sisältävää) ja viikon päästä sitten sitä ruotsalaista.

Se ruotsalainen oli noin 10x tulisempaa. No se nyt ei sinänsä ollut huono juttu, mutta se oli, että tuote ei ollut enää samaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Auran ja Hangon sinappeihin vaihdettu jo ajat sitten. Ovat molemmat hyviä. Sampo tulitikkujakaan en enää käytä, vaan kynttilät sytytellään voimakkaasti puuta vasten hankaamalla

Gravity sucks.

Olen koittanut löytää sitä vanhaa "Kahta en vaihda"-mainosta. Sitä missä suomalainen ja ruotsalainen syövät makkaraa rantasaunan terassilla ja suomalainen laittaa turun sinappia makkaralleen. Ruotsalainen haluaa sinappia myöskin ja suomalainen katselee hetken sinappiputkiloa, mutta antaa ruotsalaiselle hammastahnaputkilon, josta ruotsalainen tyytyväisenä puristaa tahnaa makkaralleen ja kiittää vielä että tack.. khitos. Pitäisi kaikki vanhat videonauhat käydä läpi ennen kuin heittää pois.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat