Perunamuusikone puhtaalta pöydältä

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten tehdä perunamuusia kuorituista perunoista?

Tässä pari luonnosta, vai olisiko ylös-alas muusaava tärykone parempi? Tai joku muu?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija
U.Boltin jänis
Miten tehdä perunamuusia kuorituista perunoista?

Tässä pari luonnosta, vai olisiko ylös-alas muusaava tärykone parempi? Tai joku muu?





Jos käyttää jauhoisia perunoita ja/tai keittää ne ylikypsiksi, muusin saa tehtyä helposti vaikka käsivatkaimella.
Dispergoinnissa käytetään sekoitinlevyä, missä pyöreästä esim. 20 cm halkaisijaltaan 1,5 mm rst-levystä sahataan kehältä 1,5 cm syvyyteen parin sentin välein ja käännetään lipat 90 asteen kulmaan, joka toinen ylös, loput alas.
Sillä muusi valmistuu parissa minuutissa 30 litran kippikattilassa.

Vierailija

Mitä on jauhoiset perunat? Missä vaiheessa jauhot pannaan, ja mitä jauhoja?

Miten keität ylikypsiksi satsin missä on erikokoisia perunoita ?

Vierailija
U.Boltin jänis
Mitä on jauhoiset perunat? Missä vaiheessa jauhot pannaan, ja mitä jauhoja?

Miten keität ylikypsiksi satsin missä on erikokoisia perunoita ?




Jotkut perunalajikkeet ovat "jauhoisia", eivätkä siksi sovi vaikka keittoihin, niistä kannattaa tehdä muusia, koska ne hajoavat helposti.
Perunoita voi lajitella ja keittää pienet erikseen tai halkaista isoimmat.

Vierailija

Muusi valmistuu ehkä niinkin, että puristaa perunat tiheähkön teräsverkon läpi, Vatkain saa kertoa kuinka niitä sitten vielä vatkataan.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1557
Liittynyt12.4.2005
fenomenologi

Perunoita voi lajitella ja keittää pienet erikseen tai halkaista isoimmat.

Ilmeisesti täällä keskustellaan muusin tekemisestä lähinnä teoreettiselta näkökannalta. Jokainen perunamuusia oikeasti tehnyt tietää, että perunat lohkotaan kohtalaisen pieniksi, samankokoisiksi paloiksi. Tästä on se etu, että palat kypsyvät yhtäaikaisesti ja pienen palan kypsyminen tapahtuu nopeasti.

Vanha jäärä

Vierailija

Muusiahan ei millään vatkaimella voi tehdä, se liisteröityy samaan muotoon kuin perunalaatikko. Laatikon tekoon voi vatkainta käyttää.

Helpoin tehdä muusia, kuutioi potut niin kaikki kerralla kypsiä ja nopeammin. Sitten hakataan perunanuijalla

Vierailija
Vanha jäärä
fenomenologi

Perunoita voi lajitella ja keittää pienet erikseen tai halkaista isoimmat.

Ilmeisesti täällä keskustellaan muusin tekemisestä lähinnä teoreettiselta näkökannalta. Jokainen perunamuusia oikeasti tehnyt tietää, että perunat lohkotaan kohtalaisen pieniksi, samankokoisiksi paloiksi. Tästä on se etu, että palat kypsyvät yhtäaikaisesti ja pienen palan kypsyminen tapahtuu nopeasti.



Ranskalaisista perunoista tulee hyvä muusi, ei tarvii pilkkoa.
Teollisessa mittakaavassa kannattaa ehkä puristaa raa`at perunat verkon läpi, siivilöidä keittämisen jälkeen ja käyttää jonkin verran maitojauhetta veden "poistoon"

Vierailija
Einheri
Muusiahan ei millään vatkaimella voi tehdä, se liisteröityy samaan muotoon kuin perunalaatikko.



Sähkövatkaimella tulee kuohkeaa muusia, vika on varmaan kokissa tai vatkaimessa.

Vierailija
Einheri

Helpoin tehdä muusia, kuutioi potut niin kaikki kerralla kypsiä ja nopeammin. Sitten hakataan perunanuijalla



Ei siihen perunanuijaa tarvita, vispilä riittää.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1167
Liittynyt12.9.2008

Parasta muusia saa perunapuristimella. Samalla laittella voi tehdä myös perunalunta. Koska perunanuijalla tehty muusi on sekin kelvollista, en useinkaan vitsi sutata puristimen kanssa. Vatkain kannattaa jättää kaappiin.

Vierailija
Ueberweg
Vatkain kannattaa jättää kaappiin.



Ei kannata, vatkaimella muusiin sekoittuu ilmaa, siitä tulee "suussasulavaa" ja maut erottuvat paremmin ehkä kai.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005
Einheri
Muusiahan ei millään vatkaimella voi tehdä, se liisteröityy samaan muotoon kuin perunalaatikko. Laatikon tekoon voi vatkainta käyttää.

Helpoin tehdä muusia, kuutioi potut niin kaikki kerralla kypsiä ja nopeammin. Sitten hakataan perunanuijalla


Olen itsekin nuija... öö, henkilöitä? mutta jos muusi liisteröityy vatkattaessa, on kyse enemmän väärästä perunalajikkeesta kuin vatkaimen soveltumattomuudesta muusin tekoon. Vatkaten saa kuohkeaa ja pöyheää muussia, nuijalla tämäkkää joka ei heti huku vähän lirumpaan soosiin. Mutta samaa mieltä olen perunoiden paloittelusta. Ei niiden tarvitse olla senttiXsentti-kuutioita, vähän krouvimmat palat muussaantuvat paremmin ja keittyvät tasaisesti.

(Ei ole totta, nykyään joutuu selittämään alkeita myöten pottumuusin teon! Voi hyvä nenä.)

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Pinky&Brain
kuningas
Mites tällane design?




ööö eiköhän tuo käsikranaatti ole hieman liioittelua.



Näillä saa vähän raaemmaksikin jääneet potut muussattua:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:M24_1.JPG

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat