Seuraa 
Viestejä45973

Tässä kauppalehden sivulta hyvä keskustelu!!

Lue!

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/ke ... 2&tstart=0

Kommentit (12)

Jaa että mitenkö käy?
Tän tyyppisiin aiheisiin ei yleensä tiedefoorumilla oteta kantaa. Enempi täällä kiinostaa vaginan tiukkuus, hormonaalinen ehkäisy, pillereiden miehistävä vaikutus tai uskonnollishistoriallisen henkilön seksuaalisuus. Paljon puhutaan kaikenlaisista pillereistä ja huumeista myös. Niitä suorastaan markkinoidaan täällä.

Paljonkohan Soros ja kummppanit meinaa euron arvoa pudottaa? Tällä hetkellä 1.362 usariin nähden eli ei siis hirmukaukana huippuarvostaan about 1.52. Mielenkiintosta kyllä on kun vertaa noita valuuttoja erääseen toiseen joka tekee vientiä usa:n niin molemmat sekä taala että euro on pudonnut siihen nähden tai tuo valuutta on noussut.

Mikäli pudotus on riittävä niin se vaikuttaa euroopan vientiin positiivisesti mistä Suomi taas hyötyy. Jos pitemmän ajanjakson tavoite on kääntää eurotalous velkataakalla veikkaan että ei tule onnistumaan.

Suurempi juttu takana vois olla saada USA aivan peripohjaseen kuseen ja kuralle. Niillä ei oo talous vielä hanskassa ja pörssi on vahvistunu lähes huipputasolle. Dow Jones indeksi vetelee 10500 kieppeissä mikä on aivan liikaa nykyiseen tilanteeseen nähden. Veikkaan että yrittävät pudottaa sen tolla valuuttapelillä takasin sinne 8000 kieppeisiin ja tehdä uuden tilin siellä. Jos euro heikkenee niin USA:n tilanne heikkenee sen mukaan sekä USA:n dollaripohjaset lainat tulee kalliiksi maksaa takaisin. Tästä tulee oravanpyörä. Jos euro putoaa on taalan pudottava myös jollain aikavälillä.

Kopsasin vielä ton alkuperäsen artikkelin.

----------------------------------------------

Soros on nyt euron kimpussa
George Soros on kuin parannuksen tehnyt vanha merirosvo, joka kertoo satamakapakassa, kuinka turmiollista ja väärin merirosvous on. Kun ohi purjehtii laiva täynnä Potosin hopeata, innokas puna syttyy vanhan kaapparin poskille. Hän ei malta olla vetämättä taas pääkallolippua salkoon.

TwitterMarkku Saksa, Washington D.C.
3.3.2010 07:29

Englannin punnan kaataja Soros näyttää nyt olevan vanhassa roolissaan. Hän ja muutamat muut superkeinottelijat hyökkäävät nyt euron kimppuun.
The Wall Street Journal kertoo viime viikolla erään pankkiiriin yksityiskodissa Manhattanilla järjestetystä "ideapäivällisestä". Siihen osallistuivat Soros ja muutamat muut Wall Streetin vahvimmat keinottelijat.
He sopivat keskenään, että he hyökkäävät Kreikan holtittomuuden heikentämää eurotaloutta vastaan.

Päivällisille osallistunut Hans Hufschmid, Salomon Brothersin entinen pomo, kertoi lehdelle aivan avoimesti, että "nyt on tilaisuus tehdä todella paljon rahaa". Hufschmid toimii GlobeOP Financial Services nimisen sijoitusrahaston johtajana New Yorkissa ja Lontoossa.

Uutisesta tuli mieleen James Bond elokuvien lurjusten kokoukset, joissa valkoista angorakissaa silittävä arkkikonna Ernst Stavro Blofeld sopi pahanteosta muiden kelmien kanssa. Kun Soros ja hänen ystävänsä pelaavat yhteistä peliä euron nujertamiseksi, he eivät syyllisty lakien rikkomiseen kuten Blofeld ja kumppanit, mutta heidän toimintansa tuskin on paljon moraalisempaa.

Mutta markkinatalous toimii näin, eivätkä ainakaan tähän mennessä viranomaiset eivät ole puuttuneet suursijoittajien toimiin. Rahan tekemisen vapautta varjellaan, vaikka tien varrelle jää konkursseja, työttömyyttä ja Edvard Munkin huutavia naishahmoja.

Soros ja kumppanit sopivat päivällispöydässä, että he alkavat shortata euroa eli he ryhtyvät myymään jotakin sellaista mitä heillä ei ole. Peli on sama, jota Soros pelasi Englannin puntaa vastaan.

Euro on shorttaajille
kovempi pala kuin punta

Punnan kanssa Soros toimi yksin, mutta euro on paljon vahvempi. Sen polvilleen panemiseksi shorttaajia on oltava enemmän ja rahaa todella paljon. Tähän mennessä Euroopassa on uskottu, että euroa ei voida kaataa. Yksi euron synnyttämien syykin oli se, että Euroopalla täytyy olla niin vahva valutta, että sorosit eivät pääse sen kimppuun.

Shorttaajat ottavat pankista valtavia euromääräisiä lainoja ja myyvät eurot markkinoille. Tarkoituksena on synnyttää euroista ylitarjontaa, jolloin kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti euron kurssi alkaa laskea, ja mitä enemmän se putoaa, sen pienemmäksi shorttaajien euromääräiset lainat kutistuvat.

Kun kurssi on pohjassa, shorttaajat marssivat pankkiin ja maksavat kepein mielin halventuneet lainansa takaisin. Kun rahaa on pelissä ehkä miljardeja, välistä voi vetää todella valtavat voitot.

Soros varoitti viime viikon lopulla, että ellei Euroopan unioni saa raha-asioitaan kuntoon, euro voi kaatua. Soros esiintyi Euroopan ystävänä, joka antaa vastuuntuntoisen neuvon ja varoituksen, mutta todellisuudessa hän puhui euron hintaa alas. Kädet olivat kuin Eesaun kädet, mutta ääni oli kuin shorttaajan ääni.

Euron kurssi oli korkealla joulukuussa. Yhdellä eurolla sai 1,50 dollaria, mutta nyt vain 1,35 dollaria. Euron heikkenemistä pidetään Kreikan kehnon taloudenhoidon syynä. Euroa painaa alas myös se, että Eurooppa ei ole tehnyt tarpeeksi nostaakseen Kreikan jaloilleen. Pelkoa aiheuttavat myös Italian ja Espanjan taloudet, mutta siitä ei ole suoraa näyttöä, että shorttaajien touhut olisivat vielä vaikuttaneet.

Jos Euroopan ja Wall Streetin raharohmujen ottelu olisi ooppera, sen libretto kulkisi näin: Eurooppa istuu vaahtoavien hevosten vetämässä reessä. Reki kiitää talviyössä ja Wall Streetin ulvova susilauma on perässä. Lähimmät sudet näykkivät jo vällyn laidasta palasia. Kuoro laulaa, lisää vauhtia Eurooppa, muuten käy huonosti.

Onko Euroopalla
luurankoja kaapissa

Wall Streetin keinottelijoiden peli perustuu oletukseen, että Yhdysvaltojen talous vahvistuu ja Euroopan talous heikkenee. Keinottelijoiden riski on suuri, koska Yhdysvaltain talous ei näytä olevan minkään suuren nousun kynnyksellä. Pikemminkin päinvastoin. Työttömyys kasvaa edelleen, kuluttajat eivät kuluta eivätkä pankit lainaa rahaa teollisuudelle ja muulle tuotantoelämälle.

Kolmasosa amerikkalaisista parhaista pankeista pärjää jo jotenkuten, mutta loput ovat kiikun kaakun. Kaikista lainoista viisi prosenttia on ollut maksamatta tai lyhentämättä kolme kuukautta tai enemmän eräpäivän jälkeen. Tämä enteilee tulevia tappioita varsinkin, kun yhtä työpaikkaa hakee kuusi amerikkalaista. Asuntojen pakkohuutokaupat lisääntyvät ja hinnat putoavat edelleen, vaikka välillä tulee satunnaisia hyviä uutisia.

Yksi mahdollisuus on se, että Manhattanin päivällisvieraat tietävät Euroopan taloudesta jotakin sellaista mitä me emme tiedä.

Wall Streetin tietomäärää Euroopan talouden luurangoista ei pidä aliarvioida. Goldman Sachs tunsi Kreikan niin hyvin, että se pystyi upottamaan sen suurin velkoihin eikä EU:n valvonta huomannut mitään. Goldman Sachs neuvoi Kreikkaa panttaamaan etukäteen sellaisia tuloja kuten lentokenttien laskeutumismaksut ja moottoritiemaksut ja jopa loton tuotot. Ne esitettiin Euroopan Unionin suuntaan myyntitulona eikä velkana.

Kun peli paljastui, Goldman Sachs hyppäsi toiselle puolelle ja pelaa nyt Kreikkaa vastaan – ja tekee taas rahaa. Sellaista on pankkiirien ystävyys.

Myös Italiasta saattaa paljastua samanlaista huttua, sillä The New York Times väitti äsken, että toinen Wall Streetin suuri investointipankki JP Morgan on auttanut Italiaa samanlaisilla neuvoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sotaan mennään ja isolla skaalalla. Kukaan ei ole valmis tinkimään elintasostaan vaikka resurssit joilla elintasoa ylläpidetään alkaa olemaan yhä tiukemmalla.

itseasiassa taistelu on jo alkanut, tai jatkunut yhtä mittaa pitkin ja poikin.

Ne alueet joilta löytyy energiaa, löytyy vallankaappauksia sun muuta mitä muut valtiot rahoittaa saadakseen itselleen suotuisan hallitsijan korkeimmalle pallille.

toiminta kovenee jatkuvasti ja aseina on käytössä kaikki mediaa myöden.

ei mikään ihme siis ole että esim Iran tahtoo omaksi suojakseen ydinaseen. onhan sitä jo suoraan uhkailtu invaasiolla.

Arkkis
stuffi
Tässä kauppalehden sivulta hyvä keskustelu!!

Lue!

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/ke ... 2&tstart=0
Ei ollut Soros yllätys...

Ja hänellä kun sinne menoa "perusteltiin"...

Tästä "maailman talouskriisistä", joka havaittiin ensin USA:ssa, kuoriutuu ja pelkistyy EU:n talouskriisi!
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 0/05/33448

" USA:n pankkeja epäillään törkeästä rötöstelystä

Torstai 13.05.2010 klo 22:46 (päivitetty pe 09:48) Kauppalehti12 kommenttia

Lehtitietojen mukaan Yhdysvalloissa tutkimukset pankkien mahdollisista laittomista toimista laajenevat entisestään.

Liittovaltion syyttäjät ja markkinoita valvovat viranomaiset valmistelevat rikossyytteitä useille Wall Streetin pankeille, joiden epäillään johtaneen sijoittajia harhaan asuntolainapapereihin liittyvissä kaupoissa, kirjoitti WSJ perjantaina.

New York Timesin mukaan pankit olisivat antaneet harhaanjohtavaa informaatiota myös luottoluokittajille, joita on puolestaan laajasti kritisoitu asuntoluottoarvopapereiden laadun liioitteluista ennen subprime-kriisiä.

JPMorgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank ja UBS ovat lisäksi saaneet siviilikanteita valvovalta viranomaiselta Securities and Exchange Commissionilta (SEC). Myös samanlaisten epäilyjen alaisena ovat jo aiemmin olleet Goldman Sachs Group ja Morgan Stanley.

Pankit eivät kommentoineet torstaina julkisuudessa puituja tietoja.

Keskiviikkona selvisi, että syyttäjä tutkii syyllistyikö Morgan Stanley sijoittajien harhaanjohtamiseen asuntoluottojohdannaiskaupoissa.

Goldman Sachs on jo pitkään ollut viranomaisten suurennuslasin alla. Paineet pankkien käytäntöjä kohtaan ovat kasvaneet luottokriisin jälkiselvittelyjen takia. Lainsäätäjät haluavat kiristää finanssialan sääntelyä ja valvontaa.

- Vahvistamattoman lehtitiedon mukaan liittovaltion syyttäjä ja valvovat viranomaiset tutkivat Citigroupin, JPMorgan Chasen ja muiden pankkien liiketoimia. Näiden tutkimusten tarkoituksena on selvittää, ovatko nämä yhtiöt johtaneet harhaan sijoittajia. Muistutamme, että myös Goldman Sachs ja Morgan Stanley ovat samanlaisten tarkastelujen alaisina. Ennakoimme, että valvovien viranomaisten perusteellinen tutkimus ja käräjöintiriskit painavat jatkossakin tätä pankkiryhmää, arvioi Standard & Poor's Equity Researchin finanssianalyytikko Matthew Albrecht katsauksessaan torstaina.

Albrecht uskoo, että sääntelyuudistusten varjostama Goldman Sachs saattaa joutua muuttamaan jatkossa liiketoimintakäytäntöjään ja työskentelemään maineensa palauttamiseksi. Analyytikolla on Goldmanin osakkeelle myyntisuositus.

Antti Mustonen
antti.mustonen@kauppalehti.fi
+1-347-653-0551

Kauppalehti "

Sotaa tässä odotellaan. Mikään ei piristä taloutta niin paljon kuin voitokas sota, jossa hävinneen resurssit rosvotaan omaan käyttöön.

Gabriel
Jaa että mitenkö käy?
Tän tyyppisiin aiheisiin ei yleensä tiedefoorumilla oteta kantaa. Enempi täällä kiinostaa vaginan tiukkuus, hormonaalinen ehkäisy, pillereiden miehistävä vaikutus tai uskonnollishistoriallisen henkilön seksuaalisuus. Paljon puhutaan kaikenlaisista pillereistä ja huumeista myös. Niitä suorastaan markkinoidaan täällä.

Paljonkohan Soros ja kummppanit meinaa euron arvoa pudottaa? Tällä hetkellä 1.362 usariin nähden eli ei siis hirmukaukana huippuarvostaan about 1.52. Mielenkiintosta kyllä on kun vertaa noita valuuttoja erääseen toiseen joka tekee vientiä usa:n niin molemmat sekä taala että euro on pudonnut siihen nähden tai tuo valuutta on noussut.

Mikäli pudotus on riittävä niin se vaikuttaa euroopan vientiin positiivisesti mistä Suomi taas hyötyy. Jos pitemmän ajanjakson tavoite on kääntää eurotalous velkataakalla veikkaan että ei tule onnistumaan.

Suurempi juttu takana vois olla saada USA aivan peripohjaseen kuseen ja kuralle. Niillä ei oo talous vielä hanskassa ja pörssi on vahvistunu lähes huipputasolle. Dow Jones indeksi vetelee 10500 kieppeissä mikä on aivan liikaa nykyiseen tilanteeseen nähden. Veikkaan että yrittävät pudottaa sen tolla valuuttapelillä takasin sinne 8000 kieppeisiin ja tehdä uuden tilin siellä. Jos euro heikkenee niin USA:n tilanne heikkenee sen mukaan sekä USA:n dollaripohjaset lainat tulee kalliiksi maksaa takaisin. Tästä tulee oravanpyörä. Jos euro putoaa on taalan pudottava myös jollain aikavälillä.
Euro on usariin nähden nyt 1.23.

Gabriel
Jaa että mitenkö käy?
Tän tyyppisiin aiheisiin ei yleensä tiedefoorumilla oteta kantaa. Enempi täällä kiinostaa vaginan tiukkuus, hormonaalinen ehkäisy, pillereiden miehistävä vaikutus tai uskonnollishistoriallisen henkilön seksuaalisuus. Paljon puhutaan kaikenlaisista pillereistä ja huumeista myös. Niitä suorastaan markkinoidaan täällä.Kauppalehden palstalla taas keskustelevat jälkiteinit, jotka, sen jälkeen kun ovat huomanneet olevansa varsin surkeita pokerinpelaajia, ajattelevat olevansa loistavia treidaajia.

Ja tässä pelissä voi syyttää muitakin kuin itseään - nyt kaikki on Soroksen ja shorttaajien syytä.

Ei missään nimessä tule mieleenkään, että markkinat olisivat oikeassa ja eurojärjestelmä olisi tuhon oma.... ei, Jygä sanoi ehdottomasti ei....

Pacanus Rusticanus
Valtakunnat ja Imperiumit tulee ja menee, mutta kauppa ja merenkulku se on joka kannattaa.

Ja valuutan lyhyeksi myynti silloin kun ääliöt toistaa virheitään..
YK:n on otettava valuttafarssi säännelläkseen. Se kuitenkin edellyttää paitsi maailmantalousneuvostoa, myös julkisesti ja tieteellisin periaattein toimivaa Maailman tiedeakatemiaa, sillä päätökset ja toimet on perusteltava paitsi poliittisesti myös tieteellisesti.

Yksi mahdollisuus olisi palaaminen ennen Vietnamin sotaan vallinneeseen ns, metallirahakantaan, jossa maailmalla liikkeellä olevalla valuutalla on tietynprosenttinen jalometallikorididos, ja yhden maan sijasta tuota koria pitäisivät YK-valuutalle, jossa muut valuutat noteerataan, useat eri jäsenmaat (jotka ehkä käyttäisvät sitä valuuttaa myös kansallisesti. Mahdollisesti kyseessä olisivat Turvallisuusneuvoston pysyväisjäsenet.

Tässä on erinomainen akateeminen tietopankki edelleenkehitettäväksi poliittista päätöksentekoa palvelevan tieteen ominaisuudessa, siten että tavallinenkin kansalainen ymmärtää, ja voi jopa tehdä tarkistuksia:

http://www.cultinfo.ru/fulltext/1/001/008/130/

Dark Shade
Sotaa tässä odotellaan. Mikään ei piristä taloutta niin paljon kuin voitokas sota, jossa hävinneen resurssit rosvotaan omaan käyttöön.Totaaa... KUKA se hävinnyt sitten mielestäsi olisi?

Täällä on mielenkiintoinen juttu, minä ole lukenutkin sen "Verstaalla", mutta minulla ei ole tunnuksia Hesariin.

" Kiinan luottoluokittaja syyttää talouskriisistä länsimaisia kollegoitaan

Kiinan suurimman luottoluokitusyhtiön Dadong Global Credit Ratingin hallituksen puheenjohtaja Guan Jianzhong syyttää länsimaisia luottoluokittajia maailmanlaajuisen rahoituskriisin aiheuttamisesta talouslehti Financial Timesin haastattelussa.

...niiden toiminta on ollut. . . ja pitkälle ideologisia, eivätkä ne. . .

23.7.2010 Talous "

Oiskohan perree...???

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat