Seuraa 
Viestejä1161

Valo kääntyy painovoimakentässä. Sanotaan: avaruus on siinä kaareutunut.
Eikö kaarevassa avaruudessa kappaleiden / valon pitäisi kulkea samalla lailla nopeudesta riippumatta? Nythän suunnan muutos on nopeudesta riippuvainen, eli siis voiman (a) ajassa (t) suorittama suunnan muutos, mitä lyhyempi vaikutusaika sen pienempi suunnan muutos. Siis missä taipuma, oikeneeko avaruuden kaarevuus nopeuden noustessa?

Kommentit (17)

heskam
Seuraa 
Viestejä935

Ei siellä mitään voimia ole. Avaruuden "kaarevuutta" on myös avaruuden "tihentyminen".
Eli avaruus kaareutuu nopeuden kasvaessa.
Valoon ei vaikuta voima, vaan se kulkee pitkin geodeettista viivaa = lyhintä tietä.

Tep
Seuraa 
Viestejä827

Avaruuden kaarevuus on seurausta kaikista massoista ja energioista. Yksittäisen kappaleen nopeudella ja sen muutoksilla ei juurikaan ole vaikutusta kaarevuuteen. Yksittäisen kappaleen liikkeet vaikuttavat vain sen oman radan muotoihin. Se ei kuitenkaan vaikuta avaruusajan kaarevuuksiin.
Suora tasokaan ei muutu kaarevaksi, vaikka siihen piirtää kaarevia viivoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sammakon loikka: pituus 1 m , aika 0.5 s

Fotonin matka lampusta seinään: pituus 3 m aika 0,000000001 s

Niin ja maapallon ympärillä sijaitsevassa äärimmäisen heikosti kaarautuneessa avaruudessa tapahtuivat nuo loikat.

Sammakon loikka on siis valtavan pitkä. Näemme sen siitä että
sammakon liikkeen suunta ehtii muuttumaan hypyn aikana.

Fotonin matka oli kai noin 3 m.
Sammakon matka lienee jotain puoli sekuntia aika-avaruutta, tai
puoli valosekuntia, tai muuta semmoista.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Joskus itsekkin pähkäilin omaa käsitystä kaareutuvasta avaruudesta:

Avaruus on kolmiulotteinen äärettömän suuri kuutio, joka koostuu kuutiohiloista joidenka sivun pituus on dx. Nyt jos jonnekkin avaruuteen asetetaan pistemmäinen massa, niin se kutistaa pikkuhilojen sivujen pituuksia kertoimella, joka on verrannollinen m/r^2. Kutistuminen tapahtuu toki vain pituussuunnassa, eikä kohtisuorassa massapisteeseen olevan sivun pituus muutu miksikään.
Nyt sitten vain avaruus täytetään näillä massapisteillä ja kokonaisvaikutus hilaverkkoon saadaan superpositioperiaatteen avulla. Jos massat ovat liikkeessä, niin sen mallintaminen ei tuota mitään vaivaa tietokoneelle.

Sitten vain eritavoin kutistuneiden hilojen pituuksiin käytetään suppeaa suhteellisuusteoriaa, niin nähdään miten massa vaikuttaa aikaan, kun kappaleet etenevät aina lyhintä reittiä.

Ja fotonien aaltoliikkeen meinasin selittää niin, että koska E = mc^2, niin m = E/c^2 ja tuo kulkeva massa kaareuttaa avaruutta ihan helvetisti pienen pienessä mittakaavassa - siis aiheuttaa mennessään aaltoilua aivan kuten mikä tahansa aalto ja väliaine on nyt noi hiton hilakopit; sivujen pituudet kutistuvat ja palautuvat nopeasti fotonin suhahtaessa läheltä ohitse. Mitä suurempi fotonin energia, niin sitä suurempi massavaikutus avaruuteen.

DISCLAIMER: Toi nyt oli lukioajan kieliposkella ideointia, mutta mielikuvitushan se kaiken lähtökohta tieteessä on

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

heskam
Ei siellä mitään voimia ole. Avaruuden "kaarevuutta" on myös avaruuden "tihentyminen".

Eli avaruus kaareutuu nopeuden kasvaessa.
Valoon ei vaikuta voima, vaan se kulkee pitkin geodeettista viivaa = lyhintä tietä.




'Voiman' määritelmä riippuu käytetyn 'avaruuden' määritelmästä. Esimerkiksi Aurinkokuntaa voidaan tarkastella sekä Newtonin että YST:n avaruudessa. Toiset asiat ovat yksinkertaisempia toisessa ja toiset toisessa. Käytännössä nykyiaikainen ns. INERTIAALITARKASTELU on ontologisesti näiden kombinaatio siten, että johtuu viime kädessä varuuden "YST-ominaisuuksista" että kaikia YST:n inertaalissa liikkuvia kappaleita Maata, Kuuta, Aurinkoa jne. voidaan käyttää suurella tarkkuudella ns. inertiaaleina, joissa Newtonin lait ovat voimassa massivisille kappaleille ilman koordinnatiston liikkeistä suhteessa muihin kappaleisiin johtuvia korjauksia.

Valoon ei kuitenkaan voida sovaltaa Newtonilaista tarkastelua ollenkaan,vaan valo ja huomattavasti hitaammatkin HIUKKASET on täysin sen pätevyysalueen ulkupuolella.

Sen sijaan periaatteessa voitaisiin tarkastella fotonia EST:n mukaan Lobačevskin nopeusavaruudessa siten että massa olisi sen dynaaminen, joka saadaan jakamalla liike-nergia valonnopeuden neliöllä, eli m = hν/c², h on Planckin vakio, v on taajuus. Aallonpituus λ = νc.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Fotoni

Tuossa EST:n avuudessa, joka "ei ota kantaa" avaruuden kareutumiseen massasta, v fotoniin vaikuttaa voima. Voima on vuorovaikutuksen mitta avaruudessa suhteessa TIETTYYN avaruuteen, eikä se kuulu lainalaisuukien INVARIANTTEIHIN kuten ENERGIA, jota voima siirtää TYÖN muodossa KAPPALEELTA toiselle.

Goswell
Seuraa 
Viestejä16007

Minusta tuo avaruuden kaareutuminen voidaan selittää aivan hyvin gravitonien vaikutus taajuudella.
Lähellä kappaletta gravitoneja vilisee luonnollisesti runsaammin, etäisyyden neliöön vaikutus heikkenee.
(joku, sorry en muista kuka, sanoi että palloviuhkaantuu, mikä loistava ilmaisu, mutta juuri noin se menee, palloviuhkaantuu , piru kuinka hieno ilmaisu)
Eli se on taajuus joka aiheuttaa kaareutumisen. Fotoni kuitenkin vuorovaikuttaa gravitonin kanssa.
Lähellä massiivista kappaletta niitä gravitoneja lienee runsainmitoin.
Avaruus itsessään, eli tila ei kaareudu mihinkään, materia, energia sitten sen tekee.

Minun mielestä noin.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Nyt kun mietin, niin tuo mun gravitaatioteoria ennustaa ihan hyvin mustataukot

Kun massa kutistaa hilojen sivujen pituuksia "voimalla" F ~ m/r^2 niin sivuilla on ominaiuus, joka pyrkii palauttamaan pituuksia kohti tasapainokohtaa "jousivoimalla" F = kx . Nyt jos massa on riittävän suuri ja hila lähellä niin kutistava voima ylittää palauttavan voiman siten että x ylittää sivun pituuden palauttavassa voimassa, niin kappaleilla ei niissä kohdissa ole mitään reittiä pois massan vaikutuspiiristä. Tapahtumahorisontti olisi siten monisto, jolla hilojen massansuuntaiset sivut ovat nollia. Kappaleet saavat kiihtyvyyttä vain, jos ympäröivät hilat ovat pallosymmetrisiä eli kutistuneet sivut vetävät kappaleita mukanaan. Nyt ei enää puhuttaisi gravitaatiovoimista vaan massa ja hilakoppien sivujen pituudet selittäisivät koko dynamiikan.

Kyllä fysiikasta on kiva jauhaa, ja hienoa antaa omaakin kontribuutiota perseaukiseen keskusteluun...

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Ja kun puhutaan painovoimateorioista, niin ei ole syytä unohtaa Henry "hekku" Haapalaisen esoteeristä PUTOAVAN TILAN PAINOVOIMATEORIAA

http://www.wakkanet.fi/~fields/

Tuolla on muuten 1000$ palkkio odottamassa, jos joku sattuisi löytämään yhdenkin virheen hänen teoriastaan. vaihinko vain, että herra Haapalainen ei hyväksy mitään vastaväitteitä!

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Goswell
Seuraa 
Viestejä16007
Cargo
eli kutistuneet sivut vetävät kappaleita mukanaan.



Millä ne sen vetämisen tekee. Gravitoneilla, jep, nyt päästään asiaan.

Meillä on kaksi voimaa, hylkivä- ja vetävä voima. hylkivä selittyy fotoneilla, sähkömagneetista huttua kaikki. Ilmenee kaikkeuden tasolla jossa on atomeita.
Sitten on se vetävävoima, se ilmenee jopa paikoissa missä atomeja ei ole, musta (aukko) tähti.
Eli selvästi se juontaa juurensa atominytimiin, välittäjä gravitoni.
Nyt jos pohditaan missä mennään. Täällä meillä on atomeja ja on niitä ytimiäkin, molemmat voimat ilmenee. Mustassa on vain ytimiä, vain vetovoima ilmenee.

Molemmat voimat etenee valon-nopeudella, vaikuttavat toisiinsa, todistettu valon taipumisena gravikentässä. Tehdään niistä hiukkaspari, siis fotoni/gravitonipari, sidosvoimana värivoiman kaltainen voima. Suljettu energiapaketti, nopeus c suhteessa lähteeseen.
Fotoni ei vaikuta fotoniin, eikä gravitoni gravitoniin, vaikutus ilmenee aina gravitoni kautta fotoniin, tai fotonin kautta gravitoniin. Miksi valo taipuu vain hiukan vaikkapa massiivisen tähden ohituksessa. Gravitoni/fotoniparin sisäinen vuorovaikutus on äärimmäisen nopeaa, (aivan samoin kuin atomin sisäinen vuorovaikutus) ulkoinen vuorovaikutus ilmenee vain silloin kun hiukkaspari läpäisee todella tiheän hiukkaspari kentän, vaikkapa juuri tähden välittömässä läheisyydessä.

Fotoni vaikuttaa elektronin kautta atomiin, gravitoni ytimen kautta.
fotonin matka katkeaa elektroniin/kappaleen pintaan, gravitoni jatkaa kappaleen läpi, läpäistyään matka jatkuu, ken ties uuden fotonin seurassa.

Mustassa tähdessä ei ole atomeita, vain ytimiä (neutroneita), joten fotoneita ei symmy mustassa tähdessä, vain gravitoneja.Mustan ominaisuuksia ei voi mitata, koska ei tule fotoneja.
Gravitonista voisi jotakin mitata, jos osaisimme.

Esimerkiksi neutronitähdestä lämmön mittaus onnistuu, koska sillä on ohut pintakerros vielä atomitason tavaraa, uloimpana elektronikuori. Eli fotoneja pitäisi syntyä.
Ero neutronitähden ja mustantähden välillä löytyy yksinkertaisesti massata, mustassa se massa riittää myös sen neutronitähden "atomipinnan" muokkaamiseen neutroneiksi.

Eli "avaruuden kaarevuus" johtuu vuorovaikuttajien lentoradan taipumisesta massakeskittymien vuorovaikutuskentässä.

Tässä on minun pähkäily aiheesta..

Minun mielestä noin.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979
Goswell
Cargo
eli kutistuneet sivut vetävät kappaleita mukanaan.



Millä ne sen vetämisen tekee. Gravitoneilla, jep, nyt päästään asiaan.



Ei, vaan suurempien hilojen kappaleeseen aiheuttama paine on suurempi kuin kutistuneiden. Sama idea kuin ilmapallolla, joka nousee nosteen vaikutuksesta.

Ei tarvita gravitoneita tai voimia; pelkästään hiloja sekä massaa, joka kertoo hiloille miten niiden pitää kutistua joka suunnassa. Jokaista 3D-pikkuhilaa voidaan siis operoida matriisilla, joka sisältää kappaleiden massa-paikka-informaation.

Kun avaruus on täysin tyhjä, niin se on vain äärettömänkokoinen kuutiohilaverkko, jossa jokainen hila on tasapainoasemassaan. Ja jos avaruuteen lisätään yksikin massapiste, niin kaikki hilat kutistuvat hieman tuon massan suuntaisesti, ja tieto kaukaisiin hiloihin välittyy valonnopeudella sekä muodostaa kulkiessaan gravitaatioaallokon.

EDIT: En jaksa enempää keksiä tarinaa, vaikka omien fysikaalisten teorioiden luominen hupaisaa onkin. Samaa suosittelen myös kaikille niille peruskoulupohjaisille keittiöfyysikoille (surullisin esimerkki palstalla lienee tuo hekku), jotka sattuvat olemaan juttunsa kanssa vieläpä tosissaan.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995
Cargo
Nyt kun mietin, niin tuo mun gravitaatioteoria ennustaa ihan hyvin mustataukot

Kun massa kutistaa hilojen sivujen pituuksia "voimalla" F ~ m/r^2 niin sivuilla on ominaiuus, joka pyrkii palauttamaan pituuksia kohti tasapainokohtaa "jousivoimalla" F = kx . Nyt jos massa on riittävän suuri ja hila lähellä niin kutistava voima ylittää palauttavan voiman siten että x ylittää sivun pituuden palauttavassa voimassa, niin kappaleilla ei niissä kohdissa ole mitään reittiä pois massan vaikutuspiiristä. Tapahtumahorisontti olisi siten monisto, jolla hilojen massansuuntaiset sivut ovat nollia. Kappaleet saavat kiihtyvyyttä vain, jos ympäröivät hilat ovat pallosymmetrisiä eli kutistuneet sivut vetävät kappaleita mukanaan. Nyt ei enää puhuttaisi gravitaatiovoimista vaan massa ja hilakoppien sivujen pituudet selittäisivät koko dynamiikan.

Kyllä fysiikasta on kiva jauhaa, ja hienoa antaa omaakin kontribuutiota perseaukiseen keskusteluun...




No eihän massa mitään hilojen sivuuksia supista, vaan pidentää niitä niin, että näyttävät singulariteettia kohti edetessään pysyvän paikoillaan, ehkä jopa etääntyvän. Tapahtumahorisontti ei puolestaan ole monisto vaan yksistö, johon kaikki sulautuu... *tyrsk*

jartsa
Sammakon loikka: pituus 1 m , aika 0.5 s

Fotonin matka lampusta seinään: pituus 3 m aika 0,000000001 s

Niin ja maapallon ympärillä sijaitsevassa äärimmäisen heikosti kaarautuneessa avaruudessa tapahtuivat nuo loikat.

Sammakon loikka on siis valtavan pitkä. Näemme sen siitä että
sammakon liikkeen suunta ehtii muuttumaan hypyn aikana.

Fotonin matka oli kai noin 3 m.
Sammakon matka lienee jotain puoli sekuntia aika-avaruutta, tai
puoli valosekuntia, tai muuta semmoista.



HUOM! tuo tuossa ylhäällä on
1: vastaus
2: oppikirjan mukainen juttu

mikä siis on olennainen ero sammakon ja fotonin välillä?

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995
jartsa
jartsa
Sammakon loikka: pituus 1 m , aika 0.5 s

Fotonin matka lampusta seinään: pituus 3 m aika 0,000000001 s

Niin ja maapallon ympärillä sijaitsevassa äärimmäisen heikosti kaarautuneessa avaruudessa tapahtuivat nuo loikat.

Sammakon loikka on siis valtavan pitkä. Näemme sen siitä että
sammakon liikkeen suunta ehtii muuttumaan hypyn aikana.

Fotonin matka oli kai noin 3 m.
Sammakon matka lienee jotain puoli sekuntia aika-avaruutta, tai
puoli valosekuntia, tai muuta semmoista.



HUOM! tuo tuossa ylhäällä on
1: vastaus
2: oppikirjan mukainen juttu

mikä siis on olennainen ero sammakon ja fotonin välillä?




Fotoni tietysti liikkui kolme kertaa pidemmälle. Sitten on tuo, että mitä nopeammin jokin liikkuu, sitä pienempi on sen kaareutumisen aste, mutta ei häviä kokonaan.

Sammakoista tuli yksi valitettava tapaus mieleen. Olin kerran rankkasateen jälkeen ajelemassa erästä sivutietä, kun tuhansia sammakoita oli kulkemassa tien yli suolta kohti viereistä jokea. Niitä oli satojen metrien matkalla aivan ällistyttävä määrä, ja lätinä vain kuului kun niitä jäi pyörien alle.

Stratonovich
Seuraa 
Viestejä358
Cargo
Ja kun puhutaan painovoimateorioista, niin ei ole syytä unohtaa Henry "hekku" Haapalaisen esoteeristä PUTOAVAN TILAN PAINOVOIMATEORIAA

http://www.wakkanet.fi/~fields/

Tuolla on muuten 1000$ palkkio odottamassa, jos joku sattuisi löytämään yhdenkin virheen hänen teoriastaan. vaihinko vain, että herra Haapalainen ei hyväksy mitään vastaväitteitä!


Ihan hauska teoria . Gravitaatio-osa taitaa olla uudelleenkeksitty Newtonin teoria (joskin toki suppeampana kuin alkuperäinen), mutta gravitaatiokiihtyvyydelle on toki keksitty hieno "selitys"...

Arkkimeedees
jartsa
jartsa
Sammakon loikka: pituus 1 m , aika 0.5 s

Fotonin matka lampusta seinään: pituus 3 m aika 0,000000001 s

Niin ja maapallon ympärillä sijaitsevassa äärimmäisen heikosti kaarautuneessa avaruudessa tapahtuivat nuo loikat.

Sammakon loikka on siis valtavan pitkä. Näemme sen siitä että
sammakon liikkeen suunta ehtii muuttumaan hypyn aikana.

Fotonin matka oli kai noin 3 m.
Sammakon matka lienee jotain puoli sekuntia aika-avaruutta, tai
puoli valosekuntia, tai muuta semmoista.



HUOM! tuo tuossa ylhäällä on
1: vastaus
2: oppikirjan mukainen juttu

mikä siis on olennainen ero sammakon ja fotonin välillä?




Fotoni tietysti liikkui kolme kertaa pidemmälle. Sitten on tuo, että mitä nopeammin jokin liikkuu, sitä pienempi on sen kaareutumisen aste, mutta ei häviä kokonaan.




Ei vaan nopeuden muutos on sama fotonilla ja sammakolla maapallon
lähellä olevassa hyvin lievästi kaarevassa avaruudessa. Fotoni sitten joutuu
pois maan läheisyydestä kun taas sammakko ei.

Niin ja nopeuden muutos on arvatenkin muutos
sammakko tyyppisestä enempi fotoni tyyppiseksi,
tai toisinpäin.

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1161

Mikä mahtaa olla kaarevan avaruuden kaareutumisen mittayksikkö, sen arvo esim. maalle?
Kuvituksissa avaruuden kaareutuminen piirretään suppilona taivaankappaleen pinnalle. Mielestäni se on virheellinen kuvaus, koska on kysymys 3D tilanteesta. Mihin / miten tuo 3D kaarevus päättyy?
Tietenkin matemaatikot vetäisevät kaavan ja sanovat "Tässäse on". Eikö noista kaavoista saa graaffista kuvaajaa?
Olen yrittänyt mieltää sitä, mutta on hankala. Se avaruuden kaareutumismäärä, se ei voi olla kohtisuora missään vaiheessa suhteessa maahan, niinkuin noissa kuvituksissa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat