Seuraa 
Viestejä45973

Ostin pussillisen aplareita ja olipa niin herkullisia, että piti käydä hakemassa toinen pussi heti perään. ..ja siitä tuli mieleen, että miksei appelsiinituoremehu ole ikinä hyvää kun sitä niissä litran purkeissa ostaa? Yleensä ne on hirveän happamia, että oikein pahaa tekee juoda. Ei niissä kumminkaan mitään lisäaineita pahemmin ole, että tulisiko maku siitä että on kuoretkin puristettu joukkoon?

Kymysys kuuluukin oikeastaan, että tietääkö kukaan 100% appelsiinituoremehua, mikä myös maistuisi hyvälle? Ostaisin heti! VIP, Marli tai Pirkka -tuotteet on ainakin näitä kamalia

Sivut

Kommentit (18)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

En ole kovin suurta katsausta appelsiinimehuihin tehnyt, mutta viimeksi ostamani
VALIO APPELSIINI TÄYSMEHU oli hyvää. Vipit jne eivät kuulu samaan kategoriaan... en keksi syytä miksi niitä ostaisin.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Euphemos
Näyttivät olevan paikallisessa KKK:ssa tarjouksessa nuo Valiot hintaan 0,69e. Silti kalpenevat Tropicanalle 10-0.Heh, "Vain tuorepuristettu mehu maistuu näin hyvältä". Eli voi ymmärtää myös, että muut puristettaisiin vanhoista homeisista käntyistä

Ja mitä se edes tarkoittaa että on tehty mehutiivisteestä ja silti 100% hedelmän omaa mehua? Taitaa noi pahimmat mainitut olla just näitä.

ratz
Ja mitä se edes tarkoittaa että on tehty mehutiivisteestä ja silti 100% hedelmän omaa mehua? Taitaa noi pahimmat mainitut olla just näitä.

Se tarkoittaa sitä, että ne appelsiineista on puristettu mehu, sen jälkeen se mehu on jäädytetty ja siitä jäätyneestä mehusta haihdutetaan jonkinlaisessa pakastekuivausapparaatissa iso osa vedestä pois. -> tiiviste

Tätä tiivistettä on sitten kätevämpää kuljetella pitkin maita ja mantuja, perillä mehuvalmistaja sitten lisää tiivisteeseen taas sen verran vettä kuin mitä ensin haihdutettiin. Mehu on edelleen 100% hedelmän omaa mehua, osa mehun vedestä vain on vaihtunut matkan varrella.

Makuerot valmiiden mehujen välillä voivat johtua eri laatuisista ja eri lajikkeisista appelsiineista, joista mehu on puristettu.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Itse pidän eniten mehuista, joissa on "hedelmälihaa" mukana. Tuntuma aivan erilainen ja maku pirteämpi.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883

Tropicana appelsiini on ainoa joka pääsee edes lähelle tuorepuristetun makua. Mukana myös jonkin verran hedelmälihaa lisäämässä autenttista fiilistä.

http://www.tropicana.fi/tropicana/original/

Oma suosikkini on Mandarin Morning... Laatu kyllä näkyy myös hinnoissa.

Itsekin olen ihmetellyt samaa, että mistä se kitkerä maku tulee toisiin mehuihin...?
Onko sitten faktaa että niihin puristetaan kuoristakin mehut ? Kuka tietää ? Se voisi ainakin selittää kitkeryyttä... Toinen mikä tulee mieleen on, ettei se mehu vaan ole niin tuoretta kuin tuoreista appelsiineista itse puristettu ja maku muuttunut siinä matkalla...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Tuo kitkeryys on myös itselleni syy miksi en juo 'appista', omenamehut eivät ole niin kitkeriä kuin appelisiinimehut, ja kyllä, itse puristettu on täysin erikseen.

Noniin, nyt on 4 erilaista purkkia kaapissa. Pistän makutuomarointia kunhan ehdin availla. En ihan kaikkia viitsi kuitenkaan kerralla avata mutta sitten kun kaikkia on maisteltu. ..merkkejä on Valio, Tropicana, Fair trade ja neljäs mitä en muista. Lidlistä en löytänyt mitä täällä aiemmin ehdotettiin mutta tuo Fair Trade tarttui matkaan sieltä

Noniin, arvion aika. Ensimmäiseksi pakko todeta, että kaikki testatut päihittivät ne halvimmat happamat hampaat liuottavat keitokset

Paras oli kuitenkin "Pascual pure squeeze with bits"
http://www.lechepascual.es/c02_var.aspx?ID=480010
Ei aivan samanlainen pullo kuin kuvassa mutta melkein vastaava. Löytyi K-supermarketin hyllyltä. Oli ainoa jossa oli pikkasen sitä hyvän aplarin makeaa makua.

Hyvänä kakkosena samasta kaupasta löytyneet ja jo mainitut Valion appelsiini täysmehu sekä Tropicana. Valio oli inan paremman makuinen mutta pidin Tropicanan hedelmälihasta, joten ovat mielestäni samanarvoiset.

Sitten vielä Lidlin Fairglobe (ei Fairtrade), joka oli ehkä vähän laimeaa muihin verrattuna. Muutenkin maku jotenkin "Saksalainen". Ihan ok kuitenkin, ei polttanut kurkkua tai mitään

Täytyy vielä etsiä lidlistä tuo ehdotettu lasipullo, ei vaan viimeksi lötynyt.

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793

Ostin itsekin kokeeksi tuota Pascualia ja melko paljonhan se kyllä tuorepuristettua muistuttaa. Tropicanaan tottuneena tästä juomasta kumminkin puuttui jotain... ja hintakin on melkein yhtä kallis.

Miinuksena myös korkin ympäriltä irroitettavasta muovikääreestä sormiin tarttuvat väriainehileet.

Nervus rerum

No nyt se sitten lopultakin löytyi - appelsiinimehujen graalin malja nimittäin. S kaupasta löytyi hyllyn perältä viimeinen pullo Israelilaista Pri Niv aplarimehua ja on kyllä täyttä tavaraa. Sisältää runsaasti pulppia, mikä on mielestäni hyvä, ja maistuu aivan itsepuristetulta. Litran pullo 1.99 € muistaakseni. Kokeilkaa ja kommentoikaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat