Seuraa 
Viestejä45973

Biopolttoaineiden käytössä on EU:ssa ammuttu pahasti yli ja se on johtamassa jopa viljan käyttöön alkoholin valmistamisessa.
Suomalainen keksintö, missä biojätteestä tehdään alkoholia tuntuu hyvältä ja laitteisto toimii hyvin myös pieninä yksikköinä. On se ainakin parempi tapa päästä eroon biojätteistä kuin niiden kippaaminen kaatopaikoille tai mullan valmistaminen kuten Ämmässuolla tehdään.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politii ... 07727.html

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas tyrmää rajusti suunnitelmat biopolttoaineiden käytön lisäämisestä liikenteessä. Työ- ja elinkeinoministeriön valmisteleman lakiesityksen mukaan Suomessa biopolttoaineiden osuus olisi 20 prosenttia vuonna 2020. Kanava-lehdessä Sailas luonnehtii ministeriön tavoitetta yltiöpäiseksi. Hänen mukaansa uusi tutkimus on jo murskannut haaveet bioetanolin myönteisistä ympäristövaikutuksista. EU:n tavoitteena on biopohjaisten polttoaineiden käytön lisääminen liikenteessä kymmeneen prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.
Bioetanolin käyttö on Sailaksen mukaan ”mittava ympäristön pilaamisprojekti” ja bioetanolin hiilidioksidineutraalius väärinkäsitys sen valmistusprosessin takia.
Esimerkiksi Ruotsin raportoimat kuljetusalan päästöjen vähentämiset ovat olleet todellisuudessa päästöjen lisääntymistä, kirjoittaa valtiosihteeri Raimo Sailas. Sailas muistuttaa myös, että bioetanolin tuotannon lisääminen on nostanut viljan hintaa. Tuotannon lisäämistavoitteet ovat johtaneet hänen mukaansa "jättiläismäiseen subventionviidakkoon" ja tuontitullien käyttöön. Tukijärjestelmiä on Sailaksen mielestä vailla mitään logiikkaa.

Kommentit (3)

En väitä, että bioetanoli olisi oikea tai autuaaksi tekevä keksintö. On kuintekin aika harhaista tuudittautua siihen, että öljyä (tai maakaasua) riittäisi ikuisesti. Voi myös hyvinkin käydä, että kaikkia löytyviä fossiilisia energiavaroja ei voida hyödyntää ympäristöllisistä syistä.

Uusiutuvia energialähteitä on useita ja ne täydentävät toisiaan. Tulevaisuuden turvaamiseksi pitäisin viisaana kokonaan uusiutuvaan ja kestävään kehitykseen perustuvien vaihtoehtojen etsimistää ja niiden käytön tukemista. Tämä voisi olla myös myös Suomen kansantalouden kannalta hyvä taloudellinen mahdollisuus, jota ei kannata hukata. Öljyn merkitys energianlähteenä on laskenut tasaisen varmasti jo kauan ja ei liene vaikeaa ennustaa, että näin tulee käymään myös tulevaisuudessa. Syitä tähän on monia.

Diam
Seuraa 
Viestejä2727

Metanolia saadaan jätevedestä liuottamalla. Kyllä se varmaan vaatii jonkinlaiset puitteet kuitenkin eikä niitä kukaan luultavasti kunnille ilmaiseksi rakenna.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat