Seuraa 
Viestejä45973

Voisiko olla olemassa kolme eri aineen olomuotoa, tai näin kansankielellä? Puhutaan materiasta ja antimateriasta, jotka ovat kaikkea muuta kuin hyvää pataa keskenään, mutta voisi olla vielä kolmaskin olomuoto, neutramateria, joka olisi kvanttitilassa olevaa "anti+materiaa" eli ei kumpaakaan, mutta kuitenkin molempia samaan aikaan (kvanttifysiikan logiikkaa, kyllä, ei tai ehkä ) eikä se siten reagoisi kummankaan aineen kanssa. Lisäksi kvanttitilassa oleva neutramateria olisi muokattavissa vain, kun se saavuttaisi bose-einsteinin tilan taikka planckin lämpötilan.

Kommentit (5)

14.04.2006
Yhdysvaltalaisessa Fermilab-tutkimuskeskuksessa on onnistuttu tarkasti mittaamaan, mitä vauhtia mesonihiukkanen muuttuu materiasta antimateriaksi ja takaisin.

Tulokset osoittavat, että materian ja antimaterian välillä on käynnissä jatkuva ja äärimmäisen nopeatempoinen muuttumisleikki. Muuntuminen tapahtuu nopeammin kuin mikään muu tähän saakka mitattu luonnonilmiö, lähes kolme biljoonaa kertaa sekunnissa.

Fermilabin Tevatron on tämän hetken suurin hiukkaskiihdytin, ja antiaineen mysteeriä on tutkittu sen tuottamilla protonin ja antiprotonin törmäyksillä.

Mittaukset liittyvät yhteen maailmankaikkeuden keskeiseen ongelmaan: minne antimateriaa on kadonnut. Alkuräjähdyksessä täytyi syntyä yhtä paljon materiaa ja antimateriaa. Kohdatessaan aine ja antiaine annihiloituvat eli tuhoutuvat ja niistä jää jäljelle pelkkää energiaa. Todistettavasti maailmankaikkeudessa on kuitenkin yhä ainetta, mutta antiainetta ei näy missään.

Nyt havaittu muuntuminen saattaa selittää antiaineen näennäisen häviämisen havainnoitavasta maailmankaikkeudesta.

Kokeissa tarvittavaa tekniikkaa on kehittänyt myös Helsingin yliopiston ja Fysiikan tutkimuslaitoksen ryhmä, joka on vastaa raskaiden hiukkasten mittaukseen käytetystä sensorijärjestelmästä.
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2508

16.09.2007
Elektronista ja antielektronista koostuvasta positroniumista on ensimmäistä kertaa tehty molekyyli. Uusi antiaine auttaa tutkimaan aineen perusominaisuuksia ja petaa tietä uudenlaiselle teknologialle.

Tavallisesti elektroni ja sen antihiukkanen positroni tuhoavat toisensa annihiloitumalla gammasäteilyksi, mutta joskus niistä muodostuu tätä ennen ohikiitäväksi hetkeksi positronium. Se on kuin vetyatomi, jossa protonin paikalla on positroni.

Nyt David Cassidy Kalifornian yliopistosta työtovereineen muodosti positroniumista molekyylin. Temppu onnistui ampumalla positronipyrähdyksiä ohueeseen piioksidikalvoon, jossa oleviin elektroneihin positronit yhtyivät.

Vaikeusasteesta kertoo se, että Martin Deutsch eristi ensimmäisen positroniumin jo vuonna 1951. Siitä lähtein monet tutkimumusryhmät ovat yrittäneet positroniummolekyylin valmistamista, ja merkkejä onnistumisistakin on raportoitu. Vasta tällä kertaa molekyylin synty pystyttiin todistamaan.
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3061

Vierailija

En vain keksi miksi niin pitäisi olla.

Itse mietin voiko antimateria ja materia olla saman aineen eri napoja. Siis kuin gravitaatio olisi polarisotiunut korkeampaan ulottuvuuteen ja siksi massa pyrkii aina samaan tilaan. Mitä lähempänä massa ja anti materia on, sen suurempi on luonnollisesti gravitaatio. Entropia olisi lähinnä kokemamme ulottuvuuksien ominaisuus ja sen kykenisi rikkomaan jos braanin saisi tarpeeksi ison reijän (reikiä uskon olevan, mutta ne ovat sähkömagneettisen voiman tuntevia hiukkasia) tai massan tarpeeksi pieneksi. Käytännössä se olisi kuitenkin mahdotonta. Mustat aukot johtuisivat näiden molempien massojen imeytymisestä braanien väliin aiheuttaen 'tyhjiön', jossa molempien massojen energioista tulee käänteisiä.
Hiukkasperheitä olisi siis +, 0 (nolla on 1) ja -. ja ne määräytyvät ajan persteella.
Toinen hiukkasista olisi merkistöllä piirrettäessä näinpäin:
(|
|>
(|
Ja toinen näin:
( |
x|>
( |
kolmas:
<|()|>
Ja niille olisi peilikuvat vikaa lukuunottamatta, koska se on jo molemmille peilikuva. Maailmankaikkeus noudattaisi siis kätisyyttä kuten molekyylitkin.

Painotan nyt etten ole Nobelia etsimässä. Ettei tule väärinkäsityksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Bushmaster
Voisiko olla olemassa kolme eri aineen olomuotoa, tai näin kansankielellä?Hiukkaskiihdyttimillä on luotu atominytimiä, joissa on materiaa, antimateriaa ja outoa materiaa. Jaksollinen järjestelmä muuttuu siis moniuloitteiseksi.

http://www.physorg.com/news186931143.html

Uusin löytö oli ydin, jossa oli antiprotoni, antineutroni ja antilambda (sisälsi antioudon kvarkin).

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Bushmaster
Voisiko olla olemassa kolme eri aineen olomuotoa, tai näin kansankielellä? Puhutaan materiasta ja antimateriasta, jotka ovat kaikkea muuta kuin hyvää pataa keskenään, mutta voisi olla vielä kolmaskin olomuoto, neutramateriaSiihen kolmanteen "olemaan" tarvittaisi toinenkin olema, sillä aineesta ja antiaineesta vain aine on on ainetta. Antiaine on... no niin kaukana aineesta kuin vain voi olla - siksi "anti".

Maailmankaikkeuden massa taas on monessa eri muodossa, ja niihin eei kolme riitä alkuunkaan. Sitä voi olla aineena, säteilynä, liikkeenä, neutriinoina ym ym. Periaatteessa aine kai määritellään joukoksi erilaisia olomuotoja, tai ainakin elektronit ja neutronit voidaan erottaa siitä, jolloin aine itseasiassa on prusmuodossaan protoni.

Noh, puhutaan siitä sitten aineen eräänä muotona. Bose-einstein - kondensaatteja ja kaikenlaista muuta kvarkkitähtiä, outoa materiaa yms. roinaa on olemassa. Ihmisellä ei ole käytettävissään keinoja saavuttaa lähes absoluuttista nollapistettä tai sitten planckin lämpötilaa. Toisekseen, koska kvanttifysiikan käytännön sovelluksia ei tiedetä käytännössä enempää kuin että +, -, +- tai ei mitään ja ehkä jotain siltä väliltä, riippuu miten ainetta itseään huvittaa.

Tämä "neutramateria" nyt on vaan technobabblemielessä keksitty sovellus, ja jos sillä olisi edes etäisesti käytännön sovelluksia niin se voisi kuulostaa mielenkiintoiselta. Tietysti ko. materian esiintyminen olisi äärimmäisen vähäistä, käsittely hankalaa ja vasta joskus hamassa tulevaisuudessa kvanttireaktorilla, jne..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat