Seuraa 
Viestejä2656

Kun olin teini niin tunsin rakkautta tyttöjä kohtaan mutta ollessani 29 en voi sanoa tuntevani enää mitään sellaista.
Toisinaan kaipaan niitä aikoja just siitä syystä.

Loppuuko rakkaus kun ihminen vanhenee?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
deep'n'dark
Loppuuko rakkaus kun ihminen vanhenee?Ei. Tämänkaltaisia tuntemuksia, jotka ovat erotettavissa silkasta "lihanhimosta" olen itse kokenut vasta myöhemmällä iällä. Joillain se ei muutu juurikaan 80-vuodessa ym. Kokemus on aina henkilökohtainen, joten mitään sääntöä asiasta ei ole. Joistain ihmisistä tullee tylsiä vanhemmiten, joten lienee mahdollista että nämä menettävät tällaiset virikkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Medioissa hehkutettu rakastuminen on ihastumista. 'Oikea' rakastaminen on lähempänä ystävyyttä.

Hih. Ei ole teini-ikää. Rakastuin päättömästi ja korviani myöten 50-vuotiaana, menin naimisiin ja rakastan edelleen miestäni yli kymmenen vuoden jälkeen. Ja hän vannoo samaa. Ja rakastumisvaiheessa (ennen rakastamisvaihetta) tunsin todella käveleväni vaaleanpunaisten pilvien päällä, muurahaisia iholla ja taivaalla oli outo hohde.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

aloin tuntemaan rakkautta luotua maailmaa ja sen eläväisie kohtaan vasta vanhemmalla iällä. teininä se rakastuminen oli sitä, että näki jotain visuaalisesti miellyttävää joka vaikutti pään toimintaan negatiivisesti. rakkaus on parantava voimavara jota toivon kaikille eläväisille.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Rakkauden tarkoitus - sen mikä nuorena koetaan - on parin muodostus ja perheen perustaminen. Rakkautta on tietenkin montaa muutakin lajia.

Murrosiässä tulee hormoniryöppy joka terävöittää reakointia ennen uimuneisiin tuntemuksiin (läheisyyttä ja rakkautta kokee puhtaasti sitä ennenkin), synnyttäen pienistä ärsykkeistä tunnemyrskyjä, jotka pyrkivät kanavoitumaan lähestymiseen sen sytyttäneen lähelle. Suunnitelma on hatara ja jäsentymätön ja hätäinen ja useimmiten vastaantulematonkin koska vuorovaikutteisuutta ei aina ole ja sen koettaminen on vielä kehittymätön maneeri, joka kehittyy vähentämään turhan työn määrää ja vähentämään pettymyksien kokemista. Asiat rutinoituvat ja kriittisyys kasvaa iän myötä, hormonienkin määrän laskiessa, ollen lopulta vain perusläheisyyden hakua, satunnaisen seksin kanssa. Silti rakkausmyrsky voi uhata ketä tahansa.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
olli_
Medioissa hehkutettu rakastuminen on ihastumista. 'Oikea' rakastaminen on lähempänä ystävyyttä.

Ei ihastuminen lopu rakkauteen. Rakastettuun voi aina rakastua uudestaan. Eikä ilmiö ole iästä tai parisuhteen kestosta riippuva.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Wiisas
Ei ihastuminen lopu rakkauteen. Rakastettuun voi aina rakastua uudestaan. Eikä ilmiö ole iästä tai parisuhteen kestosta riippuva.Kyllä tuo kertoo pikemminkin siitä, että ei ole koskaan rakastanutkaan kumppaniaan. Ihastua toki voi aina uudestaan vastapuoleen, mutta sillä ei ole mitään tekemistä rakkauden kanssa.

Rakkautta ensi silmäyksellä ei ole olemassakaan

Vanhan ja edellään valloilla olevan uskomuksen mukaan rakkauden voi löytää ensi silmäyksellä. Uusimpien tutkimusten mukaan tämä on kuitenkin tieteellisesti mahdotonta.

http://kuvake.net/blogs/view.php?id=38860

Ihastuminen on seurausta pikemminkin omasta narsistisesta kyvyttömyydestä tai megalomaanisesta avujensa yliampumisesta.

Jos haluat saada toisen ihmisen ihastumaan itseesi, siihen on tutkijoiden mukaan hyvin yksinkertainen keino: kerro hänelle, että pidät hänestä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan ihastuksen tuominen julki tekee ihastuneesta välittömästi viehättävämmän ihastuksen kohteen silmissä, kertoo brittilehti Daily Mail viitaten Psychological Science -lehteen.

http://www.uusisuomi.fi/viihde/34466-nain-saat-toisen-ihastumaan-itseesi

Rakkaus on älyllistä ja ikuista. Ihastumisen rooli rakkaudessa on minimaalista.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Shriek
Wiisas
Ei ihastuminen lopu rakkauteen. Rakastettuun voi aina rakastua uudestaan. Eikä ilmiö ole iästä tai parisuhteen kestosta riippuva.

Kyllä tuo kertoo pikemminkin siitä, että ei ole koskaan rakastanutkaan kumppaniaan. Ihastua toki voi aina uudestaan vastapuoleen, mutta sillä ei ole mitään tekemistä rakkauden kanssa.

Oli taas niin vakuuttavat viitteet, että pakko uskoa, näin se varmaan on.

Mutta sitten voin kertoa, ettei sitä rakkautta niin tarvitse. Parikymmentä vuotta menee parisuhteessa ihan ohimennen möllöttäen, ei ystävyyspohjalta, kuten Olli rakkauden määritteli, eikä rakastuneena, koska nyt sitten Shriek todisti, että rakastettuun ei voi ihastua. Se menee ihastuen, riidellen, lasta kasvattaen ja rakastellen - ei siihen rakkautta tarvitse.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Wiisas
Oli taas niin vakuuttavat viitteet, että pakko uskoa, näin se varmaan on.Et varmaan viitsinyt katsoa URLia pidemmälle.

Mutta sitten voin kertoa, ettei sitä rakkautta niin tarvitse. Parikymmentä vuotta menee parisuhteessa ihan ohimennen möllöttäen, ei ystävyyspohjalta, kuten Olli rakkauden määritteli, eikä rakastuneena, koska nyt sitten Shriek todisti, että rakastettuun ei voi ihastua. Se menee ihastuen, riidellen, lasta kasvattaen ja rakastellen - ei siihen rakkautta tarvitse.Ehkä se idiootimmalla henkilöllä voi mennä riidellessä, nussiessa ja ihmetellessä. Kaikkien ei onneksi tarvitse uskoa vallalla oleviin käsityksiin rakkaudesta, joten tavoiteltavaa riittää myös parisuhde-elämään astuessa.

Love at first sight just sex and ego, study says

According to new research, romance has very little do to with it. That "look" is all about sex and ego.

"It does seem to be a sort of narcissistic thing. People are attracted to people who are attracted to them," said Ben Jones in the Face Research Laboratory at the University of Aberdeen.

http://www.guardian.co.uk/science/2007/nov/07/1

Kumppanin sekä itsensä yliarviointi on kenties jälkeläisille eduksi, mutta tällä kemikaalimyrskyllä on rakkauden kanssa hyvin vähän tekemistä.

Love at first sight could be real, at least when it comes to genetics, a new study suggests.

In research done with fruit flies (but which may have implications for humans) scientists found that females are biologically primed to sense which males are more genetically compatible with them, and to make more eggs after mating with good matches than they do with less compatible matches. The findings suggest that females can somehow judge a potential mate upon first meeting and biologically react to boost the chances of producing successful offspring.

http://www.huffingtonpost.com/2009/04/09/study-love-at-first-sight_n_185...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

On outoa, että jotkut haluavat kutsua nuoruuden voimakasta äkkirakastumista ihastumiseksi, mutta siihen verrattuna paljon laimeampaa vanhemman iän tunnetta rakkaudeksi. Minun sanastossani rakkaus on vahvempi tunne kuin ihastuminen. Ehkä kypsän iän yhteenkuuluvuuden tunteelle pitäisi keksiä jokin uudissana?

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, minun ensirakkauteni ei ollut läheskään seksikkäin tyttö jonka tunsin. Kaikkein seksikkäimpiä tyttöjä kohtaan en tuntenut mitään rakkautta tai ihastumistakaan, vain halua.

Ja ensisilmäyksellä rakastumiseen kyllä uskon, koska minulla se tapahtui muutamassa sekunnissa koulun välitunnilla.

Minun merkittävin, herkän kiihkeän sulokas kaunokainen olisi yhtähyvin voinut kolauttaa jollain raskaalla astalolla kulman takaa pääkoppaan, niin nopeasti se syttyi.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Olen kuullut, että samaan ihmiseen ei enää rakastu uudelleen. Eli jos rakastumisen antaa hiipua niin se ei enää leimahda. Mutta haalistuneenkin rakastamisen saa vielä liekkiin, koska se on siellä kumminkin olemassa se tunne. Siksi parisuhteen kannattaa tehdä töitä ja siksi rakastumisen tunteesta kannattaa aina nauttia koska se kumminkin menee ohi jos sitä ei itse pidä elossa ja muuta rakastamiseksi.

Hämmentää.

Vatkain
Olen kuullut, että samaan ihmiseen ei enää rakastu uudelleen
Minä olen taas kokenut että erinäisten taukojen jälkeen kohtaamisessa on aivan sama tunnekuohunta kuin ekallakin kerralla. Kyllä se vain herää uudelleen.

Pelkkä universaalia sukua oleva, ymmärtäväinen sielujen sympatia ilman repivää intohimoa on kuin jotain jäisi pois.
Mutta voiko tuo intohimo koskaan kestää kenenkään kanssa? Voimmeko me intohimon riivaamat olla vain lainassa toisillamme tietyn aikaa ennen kuin tiemme taas joutuvat erkanemaan?

Ihana on se pakkomielle sekä omistamisen halun ja ihastumisen nousuhumala, kamala se intohimon krapulassa tapahtuva yhteen jo kasvaneiden sielujen irtirepiminen..

Jos ei seksuaalisuus tuo ihmisiä yhteen, kaikessa moninaisuudessaan, niin mikä sitten?
Läheisriippuvaisuus?

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Shriek
Rakkautta ensi silmäyksellä ei ole olemassakaan

Vanhan ja edellään valloilla olevan uskomuksen mukaan rakkauden voi löytää ensi silmäyksellä. Uusimpien tutkimusten mukaan tämä on kuitenkin tieteellisesti mahdotonta.
No tutkimus ei vastaa havaintoja.

Sitten aloittajan aiheeseen.

Rakastuminen on mahdollista myös teini-ikää myöhemmällä iällä vaikka silloin se onkin harvinaisempaa. Oleellista kai on sellaisen rakkauden kohteen löytäminen ja se on epätodennäköisempää.

Kun itseäsi isommat asiat alkaa liikkumaan niin ei se oikestaan valinnanvaraa jätä...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat