Seuraa 
Viestejä13176

Suomessa tossa 100 vuotta sitten ja vähän ennenkin niin oli halpatuotantoa.

Englantilaiset tuli suomeen, koska eivät saaneet siirtää tekniikkaa pois maasta niin piti ottaa insinöörejä ja muita sen ajan epeleitä mukaan ja muutama eksy tänne suomeenkin.

Varmaan kuin oltiin osa venäjää niin eglantilaiset kuvitteli että suomesssa on hyvät markkinat ja muualla venäjällä.

Ilman venäläisiä suomi olisi edelleen tasolla viro ja latvia.

Venäjähän meni vasta pilalle siinä 1920-luvulla. Muutenha se oli sivistyksen kehto ja vähän niin kuin ranskakin

Kaikkian tuli melkein venäjän kautta tänne.

Miksei ole kerrottu että venäjästä oli vähän hyötyä suomelle.

Kommentit (6)

Vuosien 1919-38 aikana Suomen bkt tuplaantui - samoin suomalaisten reaalinen ostovoima. Noina vuosina suomalaiset myös irrottautuivat elintasossa balttialaiselta tasolta aloittaen lähestymisen pohjoismaita. II maailmansodan jälkeen synnytettiin käsitys, että maamme vaurastuminen olisi alkanut vasta YYA-Suomessa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
tiäremiäs
Venäjähän meni vasta pilalle siinä 1920-luvulla. Muutenha se oli sivistyksen kehto ja vähän niin kuin ranskakin

Ei ollut. Venäjä oli jäämässä pahasti jälkeen niin teknisessä kehityksessä kuin sivistyksessäkin. Venäjällä oli suuri eurooppalaistamisohjelma, johon Pietarinkin kehittäminen kuului. Samalla paikalle houkuteltiin ulkomaisia liikemiehiä tekemään pisnestä venäjällä, kun aikaisemmin lupia olivat saaneet vain venäläiset.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos Suomen armeija olisi mennyt Pietariin 1917, niin bolshevikkien vallankumous olisi tyrehtynyt alkuunsa.

Koko globaali kommunismi olisi jäänyt syntymättä. Karjala olisi osa Suomea, ja meillä olisi satama pohjoisessa Jäämeren rannalla kuten ennen hullua nimeltään Stalin.

Mutta ei, emme uskaltaneet vaikka olimme osa Venäjää. Meitä kiinnosti itsekkäästi vain oma itsenäisyysprojekti.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
tiäremiäs
Suomessa tossa 100 vuotta sitten ja vähän ennenkin niin oli halpatuotantoa.Suomi oli vielä 110 vuotta sitten erikoinen vähemmistön hallitsema maa. Suomenkieliset saivat tasa-arvoisen kieliaseman paperilla vuonna 1902 tsaarin määräyksellä, koska Suomen suurruhtinaskunnan hallinto esti ja sorti suomenkielisiä.

Harva edes on ajatellut asiaa tuolta kantilta, koska "virallisesti" juttu kaunistellaan aivan toiseen suuntaan.

-

Mikäli yle teeman dokkareita on uskominen, niin Suomi nousi Venäjän vallan aikana euroopan köyhimmistä alueista keskikastin alueeksi. Suomelle oli/on varmasti paljon hyötyä läheisestä Pietarin sijainnista, joka Venäjän vallan aikaan toi maahan kotimaisia (Venäläisiä) ja ulkoomaalaisia investointeja.

Eihän tämmöisestä saa jutella ääneen Suomiko kehitysmaa...kuka sellaista muistaa enää tänä päivänä, ylenkylläisyysmaassa jossa uidaan rahassa ja kehutaan kelkoillaan

Mutta totta toinen puoli. Suomi sai kehitysapua vielä -50 luvun lopulla vaikka siihen samaan aikaan Suomi alkoi antamaan apua vielä itseäänkin köyhemmille maille. Taisi olla vain yksi maa silloin alkuun,jolle annettiin tukea, Tunisia.

Näin naisten päivänä onkin hyvä muistaa että Suomi saatiin jaloilleen naisten voimin.Paljon miehiä oli kuollut sodissa tai rampaantuneet. Lapsia oli lähetty Ruotsiin sotaa pakoon. lman suomalisten naisten sisua ja kestävyyttö ei Suomi olisi tänä päivänä se mitä se on.

Muuten, kuinkahn olisi Suomessa asiat jos ne puolimiljoonaa suomalaista jotka läksvät merta edemmäksi kalaan, eivät olisi voineet lähteä Ruotsiin leivän perässä. Vuosina 1950-1980 muutti Suomesta Ruotsiin noin 400 000 suomalaista, ja vähän muuallekkin maailmaahan niitä kynnelle kykeneviä läksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat