Seuraa 
Viestejä6251

VISTA: Ohjelma on lakannut vastaamasta... [debug] [sulje]

Öhhöö, mikä tuon tuollaisen ominaisuuden nimi on, että jos ohjelmaa vähän freezaa, niin Vista luulee että se kaatunut... Miten tuon tarkkailun saa pois päältä? Kun ei ohjelma oikeasti ole kaatunut, vaan suorittaa aikaa vievää prosessia.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kommentit (2)

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1479
Saw
Miten tuon tarkkailun saa pois päältä? Kun ei ohjelma oikeasti ole kaatunut, vaan suorittaa aikaa vievää prosessia.Enpä tiedä, että saako sitä millään pois päältä... Homma menee suunnilleen niin, että kun painat ikkunan sulkemisraksia, niin käyttis lähettää softalle pyynnön kuolla pois. Samalla se pistää ajastimen päälle, ja jos softa ei ole tiettyyn aikaan mennessä kuollut pois, se ehdottelee, että tapettaisiinko tämä softa nyt sitten väkisin. Toisin sanoen, älä paina raksia, jos et halua sulkea ohjelmaa, ja jos tuo ilmoitus tulee ja näet, että softa on sulkeutumaisillaan, niin anna sille hetki lisää aikaa?

Vai käsitinkö tämän nyt jotenkin väärin?

EDIT: Aa, niin, Vistassa tuo ilmoitus taitaa tulla muissakin tilanteissa kuin pelkästään sulkemisessa. Muistelen, että se tulee ainakin niistä pyynnöistä piirtää ikkuna uusiksi (eli minimoinnin ja maksimoinnin jäljiltä, joskus liikuteltaessa tai napsautettaessa ikkuna aktiiviseksi).

Vistassa (ja jossain määrin myös 7:ssa) tuo Windowsin ominaisuus on tunnetusti jossain määrin liian aggressiivinen, ja joskus "Ei vastaa..."-ilmoitus saattaa tosiaan tulla myös ohjelman kohdalla joka ei oikeasti ole kaatunut, vaan toimii hieman viiveellä.

Ohjelma saattaa vain olla keskellä jotain hieman raskaampaa tai aikaa vievää prosessia, tai ehkäpä ohjelma kysyy jotain käyttäjältä, mutta jostain syystä dialogi on jäänyt taustalle eikä käyttäjä täten ole huomannut koko kysymystä, ja ohjelman idlatessa Windows käy kärsimättömäksi.

Tällöin kysymykseen "Suljetaanko ohjelma?" kannattaa vastata "Peruuta" tai "Jatka ohjelman suoritusta", ja odottaa vain hetki. Jos ohjelman sulkee väkisin, niin luonnollisesti kaikki muutokset myös menetetään samalla.

Tuleeko tuo ilmoitus sinulle aina saman/samojen ohjelmien tai toimintojen aikana, vai sattumanvaraisesti milloin sattuu, minkä tahansa ohjelman kohdalla?

Tuo ongelma voi periaatteessa johtua mistä vain (tiedän, typerä vastaus), mutta tekijöitä on niin monia että on vaikeaa sanoa suoralta kädeltä. Se voi johtua esimerkiksi ohjelmointivirheestä tai muusta ohjelman ajonaikaisesta virheestä, laitteistovirheistä- tai yhteensopimattomuuksista, ajuriongelmista, viruksista tai haittaohjelmista tai vaikkapa fyysisestä resurssipulasta, kuten riittämättömästä keskusmuistista.

Kannattaa aluksi tarkastaa ovatko koneesi kaikki resurssit jatkuvasti käytössä (prosessori/muistikäyttö tapissa), ja mitkä prosessit resursseja mahdollisesti hamstraavat. Joutuuko kone swappaamaan muistia levylle usein?

Tarkastaa voi myös koneen lämmöt, jännitteet, jne. Jos kone on pahasti päässyt pölyyntymään sisältä, niin se kannattaa puhdistaa varovasti. Pöly ja kuumuus aiheuttavat koneelle joskus eksoottisia ongelmatilanteita.

Joskus ongelma voi korjaantua myös yksinkertaisilla huoltotoimenpiteillä kuten virus/haittaohjelmatarkastuksella, cache/temp-tyhjennyksillä, defragilla, windowsin rekisterin putsauksella, yms. Kokeile esim. SuperAntiSpywarea, CCleaneria ja Defraggleria.

Voit myös tarkastaa että kaikki laiteajurit, ohjelmistot ja päivitykset ovat ajantasalla, ja ettei laitteistokonflikteja esiinny.

Noilla pitäisi päästä alkuun, mutta jos mikään muu ei auta, niin aikarajaa jonka ohjelma voi idlata ennenkuin Windows puuttuu peliin pystynee myös muuttamaan rekisteriä muokkaamalla. Tätä ei tosin kannata lähteä tekemään ellei tiedä mitä tekee, ja silloinkin vain omalla vastuulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat