Seuraa 
Viestejä45973

Uuden vaalitapa, jossa ollaan käytännössä sementoimassa nykyinen puoluerakenne, on myös selvä hyökkäys paikalliskulttuuria ja paikallisia erityisryhmiä ajatellen. Tehdäänpä pieni ajatuskoe.

Oletetaanpa että vaikkapa Lapissa syntyisi erittäin voimakas kansanliike jonka nimi olisi esim. "Lapin itsenäisyyspuolue". Puolue ajaisi laajaa itsehallintoa Lapille ja jopa itsenäisyyttä. Puolue nauttisi erittäin voimakasta kannatusta lappilaisten keskuudessa saaden vuoden 2015 vaaleissa peräti 60% lappilaisten äänistä. Kansan mielipide olisi siis selvä - lappilaisille olisi annettava joko laaja itsehallinto tai peräti itsenäisyys.

Mutta koska paikallinen poliittinen voima saisi valtakunnallisesi vain 2,9% äänistä (jonkin verran ääniä myös Lapin vaalipiirin ulkopuolella asuvilta ex-lappilaisilta) jäisi puolue ulos eduskunnasta. Valittu vaalitapa saattaisi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa terrorismiin kun kansan ääni olisi tukahdettu.

Uusi vaalitapa toteutuessaan näyttääkin yhdenmukaistavan Suomea poliittisesti. Vihreät ovat ilmeisesti sisäistäneet loistavasti suomalaiskansallisen yhdenmukaistamismentaliteetin.

Kommentit (6)

Onko tälle edes yritetty esittää jotain perusteluja? Muutoksen tarkoitushan on vain ja ainoastaan varmistaa nykyisten valtapuolueiden pysyminen eduskunnassa maailman tappiin asti estämällä uusien kilpailevien puolueiden synty.

Ehdotettu vaalitapa näyttäisi olevan vihreiden metodi torjua vihreät sirpaleryhmät. Samoin Atac-tyyppiset ammattihuligaanit saavat jättää haaveensa radikaalin ja tarvittaessa väkivallan hyväksyvän uuden vasemmistopuolueen noususta. Siispä näiden erityisryhmien tehtävänä on homeen lailla tunkeutua vakiintuineisiin puolueisiin, joihin siis laskemme nyt mukaan myös vihreät.

Tämä yhdenmukaistaminen näyttää olevan looginen jatko Suomi-projektille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Kansanedustajien on tarkoitus laatia lakeja ja hoitaa koko maan asioita. En keksi, miksi "Lappi itsenäiseksi"-ryhmän pitäisi saada oma kansanedustaja. Mitä mieltä tämä edustaja olisi esimerkiksi pienituloisten verotuksesta tai lisäydinvoiman rakentamisesta? Vai eikö sillä olisi väliä? Jos eduskunta toimii niin, että siellä on vaikka puolet näitä paikallisia yhden asian edustajia, on kaikki koko Suomea koskevat päätökset niiden toisen puolen yleisedustajien varassa. Silloin vasta kansan ääni häviää ja vaikutusmahdollisuus kaventuu.

Nykypuolueille kilpailevia puolueita voi hyvin syntyä kuten nytkin kunnallisen päätöksenteon kautta. Puolueisiin voi myös vaikuttaa olemalla niiden jäsen tai äänestämällä puolueessa sen suuntaisen ajatusmaailman omaavaa kuin itse haluaa. Ei muutosta saa hetkessä, mutta niin on mielestäni hyvä. Ei mikään maa voi säntäillä ajatuksesta toiseen tai vaihtaa suurinta osaa päätöksentekijöistä kerralla. Jatkuvuudellakin saavutetaan paljon.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

iMuke
Seuraa 
Viestejä1356
ralf64
...2015 vaaleissa peräti 60% lappilaisten äänistä. Kansan mielipide olisi siis selvä - lappilaisille olisi annettava joko laaja itsehallinto tai peräti itsenäisyys.

Mutta koska paikallinen poliittinen voima saisi valtakunnallisesi vain 2,9% äänistä
Niin, kansanedustajathan hoitavat koko valtakunnan asioita.

iMuke

Niin, kansanedustajathan hoitavat koko valtakunnan asioita.Käytännössä omassa vaalipiirissä asuvien oman puolueensa kannattajien asioita.

Raja laskettiin 3%:iin juuri RKP:n takia. Lain tarkoituksena onkin tuhota kaikenlainen separatistinen liikehdintä ja legitimoida poliittinen kenttä joka saavutti lopullisen muotonsa 1980-luvulla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat