Seuraa 
Viestejä45973

Suoraansanottuna ärsyttää se, että kauppaan mennessä siellä on vain jotain rasvatonta ja kevyt maitoa. Lisäksi kotiin äidin miesystävä ostaa rasvatonta litkua, joka maistuu vedeltä, johon on lisätty jotain epämääräistä maitojauhetta. Vielä enemmän ärsyttää se, että tytöt, insinöörit ja lähes kaikki tuntuu juovan sitä vedeltä maistuvaa litkua hyvin mielin. Lisäksi rasvaton maito on suosituin maitotuote. Itselläni on vähän narsistisuutta ja en voi ymmärtää tätä.

Itse juon vain täysmaitoa. Se tyydyttää paremmin energiantarpeen ja tyydyttynyt rasva on ihan terveellistä. http://manninen-nutraceuticals.blogspot.com/ Mutta mistä löytyisi rasvaisempaa maitoa? Äidinmaito on rasvapitoisuudeltaan yli 20 % Ilmeisesti lehmienkin maito on rasvaisempaa, mutta valitettavasti typerästä oikusta se rasva kehdataan poistaa

Pitääkö hankkia oma lehmä että saisi rasvaisempaa maitoa?

Sivut

Kommentit (51)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Miten saisi kulutusmaidosta muokattua entisajan kulutusmaitoa, mitä rasvaa sinne saisi lisättyä?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

"Lehmänmaidon rasvapitoisuus on luonnostaan 4,3 - 4,2 prosenttia." http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/ ... ord=Myynti
"Maatilan maidon rasvapitoisuus on keskimäärin 4,3 %." http://opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nu ... _kasittely

Punaisen maidon pitäisi siis rasvapitoisuudensa puolesta kelvata rasvaprosentiltaan luonnollista haikailevalle. Tai sekaan voi lorauttaa tilkan kermaa. Sekoitussuhde on laskettavissa ao. tiedoin.

"Valio täysmaidon rasvapitoisuus on 3,5 %." http://www.valio.fi/portal/page/portal/ ... tuory=3293

Tässä on sitten kermalaatujen rasvaprosentit jos paksumpaa tavaraa halajaa:

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

"Yksi litra normaalia lehmän raakamaitoa (käsittelemätöntä) sisältää keskimäärin noin 32-40 g proteiineja, joista kaseiineja (juustoproteiinit) on noin 30 g, alfa-laktalbumiinia 1,4 g, beta-laktoglobuliinia 3,3 g immunoglobuliineja 0,7 g, glykomakropeptidiä n. 1 g ja laktoferriiniä 0,1 g. Maitoproteiineihin sisältyy myös mikrobeja tuhoavia entsyymejä, kuten laktoperoksidaasia ja lysotsyymejä, sekä kasvutekijöitä.

Lehmän raakamaidon rasvapitoisuus on noin 43 g/litra, sokeri- eli laktoosipitoisuus 48 g/litra ja mineraaleja n. 7 g/litra."

"Litra äidinmaitoa sisältää keskimäärin noin 11 g proteiineja, joista kaseiineja on n. 4 g, alfa-laktalbumiinia 4 g, immunoglobuliineja 1 g ja laktoferriiniä 2 g. Beta-laktoglobuliinia ei ole äidinmaidossa. Myös äidinmaito sisältää lisäksi entsyymejä, hormoneja ja kasvutekijöitä."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maito

Hämmentää.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Luomutäysmaito olisi jees, miksei ole jo myynnissä? Jotain luomurasvatontakin kerta löytyy..

En myös ymmärrä pätkääkään niitä rasvattoman maidon lipittäjiä, kamalaa tiskivettä se. Ja kun yrittää antaa kevytmaitoa niin "iyuuuu, kaameen paksuu ja ravsasta hyi".. eikä sekään ole todellakaan edes mitään paksua, litkua sekin.. täysmaito on ihanan valkoista. Rasvattomasta näkyy läpi..

くそっ!

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Valtz0r
Hakaniemen kauppahallissa myydään 3,5€ litrahintaan (auts!) pastöroimatonta maitoa, jonka rasvaprosentiksi ilmoitetaan n. 5,5%.Vaikka en asiasta mitään tiedä niin en usko. Kenties se on homogenoimatonta. Eli sekoitat parit jutut keskenään. Ehec ei kiva, mutta homogenoimaton on.

Ja sitten kaikki itku on turhaa rasvattoman ja homogenoidun kanssa. Ostetaan todellakin paksua kermaa ja rasvatonta maitoa. Tai vaikka 1 % maitoa. Sekoitetaan hyvin sitä kermaa siihen. Ja aina ennen käyttöä ravistetaan. Näin on terveysjuoma kasassa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Lankoni Erkki on maisterismies, mutta syntyjään lypsykarjatilallisen poika keskisestä Suomesta. Takavuosina hän aina naureskeli meillä vieraillessaan, että "kurriako te täällä vieraille juotatte!", muusani kun osti aina kaupasta rasvatonta maitoa. Lankoni joi aina pelkkää punaista maitoa ja maalla käydessään hänen piti saada maitonsa suoraan lehmästä.
Sitten kävi niin, että Erkki sai vaikean veritulpan jalkaansa ja hän joutui viettämään pari viikkoa sairaalassa ja lepäilemään toiset pari viikkoa kotonaan verihyytymää lääkkeillä sulatellen. Siihen loppuivat vinoilut kurrista ja elvistelyt "oikeasta" maidosta; sen jälkeen lankonikin on ollut kurrimiehiä.

Tarkkailija
Lankoni Erkki on maisterismies, mutta syntyjään lypsykarjatilallisen poika keskisestä Suomesta. Takavuosina hän aina naureskeli meillä vieraillessaan, että "kurriako te täällä vieraille juotatte!", muusani kun osti aina kaupasta rasvatonta maitoa. Lankoni joi aina pelkkää punaista maitoa ja maalla käydessään hänen piti saada maitonsa suoraan lehmästä.
Sitten kävi niin, että Erkki sai vaikean veritulpan jalkaansa ja hän joutui viettämään pari viikkoa sairaalassa ja lepäilemään toiset pari viikkoa kotonaan verihyytymää lääkkeillä sulatellen. Siihen loppuivat vinoilut kurrista ja elvistelyt "oikeasta" maidosta; sen jälkeen lankonikin on ollut kurrimiehiä.Ei vissii syöny riittävästi kalaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat