Seuraa 
Viestejä32

Täällä kerrotaan mm. Että Ecosia-hakukoneen omistajat lahjoittavat 80% yhtiön mainosvoitoista WFF:n sademetsien suojelu toimintaan. Eli kun tekee haun niin 2 neliötä sademetsää säästyy, lukee hakukoneen etusivulla. http://www.tylkkari.fi/asiat/nettihaku-suojelee-sademetsia

Tämä on oiva tapa ehkäistä ilmastonmuutosta ja sademetsien tuhoa tekemällä hakuja ja kaiken lisäksi lähteen mukaan Ecosian käyttäjistä ei luovuteta mitään tietoja kolmansille osapuolille. Hakukone on myös mahdollista saada IE:een ja Firefoxsin hakupalkkiin http://ecosia.org/install.php. Mielestäni tämä on hyvä hanke ja aion käyttää kyseistä hakukonetta, se toimii myös hyvin, mutta siitä puuttuu älykkäät hakutulokset, jos esim. hakee "englihs" niin se ei osaa ehdottaa "english". Millaisia ajatuksia tämä hanke teissä herättää?

Minkä nuorena oppii, se vanhana haittaa!

Esitetyt väittämät ovat kirjoittajan omia näkemyksiä, ellei toisin ole mainittu. Kirjoittaja ei ole vastuussa esitettyjen väittämien oikeellisuudesta.

Kommentit (4)

Suuri on lupaus. Laskin joskus paljonko tulee suojelulupauksesta hintaa palvelun ylläpidolle ja aika monta senttiä siitä tuli per klikkaus (vertasin suojeltavan maan määrää siihen kuinka paljon maksaa worldlandtrustin kautta suojella sama ala). Meneeköhän tosiaan joka hausta 2m^2 vai vain jos klikkaa mainosta ja tuo 2m^2 on laskettu keskimääräiselle klikkailulle. Jos tosiaan menee ihan vaan hakemisesta niin mikäs tuossa. Hyödyt voivat loppupeleissä kylläkin olla aika marginaaliset jokatapauksessa.

Olen jonkin aikaa tuota käyttänyt, mutta sen kätettävyys on harmi kyllä 10 vuotta kehitystä jäljessä. Ei minkäänlaista kuvahakua, ei ehdotuksia, ei korjauksia, ei sanamuotojen tunnistusta ym. Ymmärtääkseni ecosian hakutulokset tulevat googlelta, joten harmi ettei edellämainittuja puutteita saa korjattua kaupan päälle. Mulla on firefoxin yläkulmassa tuo hakuboksi ja siinä ecosia. Usein kyllä turhaudun, vaihdan siihen googlen ja siihen se sitten jää kunnes taas muistan ecosian olemassaolon ja kenties pidän sitä taas jonkin aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi google ei tekisi samaa vaikka vuoden ajan näin alkuun. Hakuja on kuitenkin varmaan useita miljoonia päivässä. Ihmiset voisi masinoida mukaan järjestämällä kansallisia hakukonepäiviä jolloin jokaista rohkaistaisiin käyttämään hakuja. Jos 2 neliömetriä metsää pelastuu / haku niin kauankos kestää pelastaa kaikki metsät? Kiinalaiset mukaan tottakai.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Testihaku "amazon" vei aikaa 53 sekuntia. Yhtään mainosta ei silti näkynyt. Amazonin 7,5 miljoonasta km2:stä ecosia ilmoittaa etusivullaan säästäneensä jo 42 km2.

Uskoo ken tahtoo. Olisi kiva nähdä jotain kauppakirjoja tms. väitteiden tueksi. Nykyisellään väitteet ovat paksumpia, kun Wincapitan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat