Seuraa 
Viestejä45973

Hoitotakuu on nakemykseni mukaan toinen niitti sairaanhoitoalan yksityistämisen tiellä. Toinen on keikkahommien salliminen yksityisenä kuutamokeikkana.
Molemmat 'niitit' ovat näennäisen hyvää tarkoittavia. En kylläkään kiellä, etteikö hoitotakuu olisi sepelvaltimotautia sairastavalle elämän ja kuoleman asia, mutta ongelmana on niittien rapauttava vaikutus kunnalliseen sairaanhoitoon.
Hoitotakuu on tällä hetkellä itseasiassa takuu ylsityiselle rahastukselle sairaanhoidon nimissä. Keikkahommien salliminen taas vaikuttaa siten, että kiinnostunutta työvoimaa ei löydy täyttämään kunnallisen sairaanhoidon erikoislääkäreiden pestejä ja jotkut kunnat ovatkin joutuneet tilanteeseen jossa ovat joutuneet ulkoistamaan koko leikkaustoiminnan.
Kun tiedämme, että kunnat taistelevat talousvaikeuksissa ei varmasti hyvällä katsota tätä ylimääräistä kunnille lankeavaa kustannusta.

Vähitellen, kun kunnallinen sairaanhoito rapautuu edelleen veronmaksajien halut maksaa toimimattomasta järjestelmästä hiipuvat aikaa myöten.
Kuutamokeikkailu on tuonnut mm. HYKS'iin päällekkäisyyttä laitehankintojen osalta. Johtavat lekurit tilailevat laitteita, joita on kaikkialla sairaalassa mutta ei juuri sillä osastolla joilla kyseinen päätöksen tekijä kuutamokeikkaa tekee.
Oikeastaan voisi päätellä, että esim. terveydenhoitoalalla byrokratiaa monimutkaistetaan ja vaikeutetaan siksi, että sen tehottomuus korostuisi ja koko roska päästäisiin tällä varjolla yksityistämään.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat