Seuraa 
Viestejä45973

"Valkoinen rotu vahemmistona Yhdysvalloissa" oli uutisena Iltalehdessa. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201003 ... 8_ul.shtml

Kommentoikaa. Olen itse miettinyt tata aihetta, kun naita mutiaisvastaisia tyyppeja tulee vastaan joka tuutista, etta olenkohan se mina vai joku muu, joka ei pysty nakemaan miten ihminen lajina kehittyy. Mista ihminen on tullut ja mihin se on lajina menossa? Sehan on selvaa (?), etta valkoinen rotu sellaisenaan haviaa jossain vaiheessa.

Sivut

Kommentit (48)

tootired
Seuraa 
Viestejä805

En tunne asiaa mutta tietty tumma verensekoitus pohjolan
vaaleisiinkin olisi paikallaan niin saataisiin terveyttä lisää,
eli geenivariaatiota, luulen? Toki sillon pitäisi syödän VIELÄ enemmän Deetä!

Don't give up!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voip olla. Talleen hieman nokkavartta pitkin katselleena voisin sanoa, etta taalla Suomen sukurutsaisessa, pienessa geenipoolissa tarvittaisiin geenivariaatioita ihan joka suhteessa. Harvemmassa ja harvemmassa on huippuyksilot ihan minka ominaisuuden saralla tahansa...

Kabus: niin oli. Mutta mitenkahan kauan menee rotujen sekoittuessa ja valkoisten syntyvyyden laskiessa, etta prosentti laskee samalle tasolle esim latinojen kanssa?

Tamanhan "maahanmuuttokriitikot" pelkaavat Suomessakin tapahtuvan. Meidan hieno, uljas rotumme on vaarassa joutua vahemmistoon.

Kathy
Voip olla. Talleen hieman nokkavartta pitkin katselleena voisin sanoa, etta taalla Suomen sukurutsaisessa, pienessa geenipoolissa tarvittaisiin geenivariaatioita ihan joka suhteessa.Tätähän on myös käytetty argumenttina laajamittaisen maahanmuuton puolesta. Ajatus ei-niin-turhantarkoista siitossonneista epäilemättä kiihottaa mokurumpua ja aivopieruja paukuttelevia vanhempia naisihmisiä. Mutta auttaako väitettyyn sukurutsaisuuteen maahanmuutto kulttuureista, joissa serkkujen naiminen on pikemminkin sääntö kuin poikkeus?

Pieni geenien hämmentäminen on tietysti aina paikallaan, mutta terveempiä geenejä ja kulttuuripiirteitä löytyy kyllä lähempääkin.

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Kathy
taalla Suomen sukurutsaisessa, pienessa geenipoolissa tarvittaisiin geenivariaatioita ihan joka suhteessa.EDIT: tarkemmin luettuani OK samaa mieltä

(mut toi viimonen lause "huippuyksilö" vaatisi tarkennusta miksi?)

Don't give up!

Ei varmaan auta. Kouluissahan ne muuten (ainakin tahan asti) on sijoitettu samoille erityisluokille meidan oppimisvaikeuksisten ja muuten vain erityisten kanssa. Eli lopputuloksen kuvitella saattaa...
No, hieman provoilen, saadakseni aikaan keskustelua.

Tuosta on muuten joskus tehty jonkinlainen tutkimus Suomessa (jonka tulosten rivien valista on ainakin voinut paatella), kuinka esim. vaikeat oppimisvaikeudet lisaantyvat mita pohjoisemmaksi menee. Perusteluna siita oli, etta siella on geneettista vaihtelua vahemman kuin etelassa ja jotkut oppimisvaikeudet ovat selkeasti kytkoksissa perimaan. Etelammassa taas erityisluokilla on enemman sosioemotionaalisesti hairiytyneita lapsia. En mene sanomaan tutkimuksen tekijasta tai laitoksesta, saati sen laadusta mitaan.

(mut toi viimonen lause "huippuyksilö" vaatisi tarkennusta miksi?)[/quote]


Ai etta miksi sanoin huippuyksiloita olevan harvassa vai etta miksi niita on harvassa?

tootired
Seuraa 
Viestejä805
mensaani
tootired
En tunne asiaa mutta tietty tumma verensekoitus pohjolan
vaaleisiinkin olisi paikallaan niin saataisiin terveyttä lisää,
eli geenivariaatiota, luulen? Toki sillon pitäisi syödän VIELÄ enemmän Deetä!

Tieteellisen foorumin itsepuolustus:
Suomessa Maakuntien geeniperimät poikkeavat jyrkästi toisistaan:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Maak ... 5240476341Olen itse "lännestä" Pohjanmaalta ja vaimoni "idästä" eli Savosta joten kaikki hyvin ja älykkäitä huippuyksilöitä syntynyt kun meillä kaksi lasta!

Hyi etelän tummat hys hys pois täältä...

Don't give up!

Kathy
Tuosta on muuten joskus tehty jonkinlainen tutkimus Suomessa (jonka tulosten rivien valista on ainakin voinut paatella), kuinka esim. vaikeat oppimisvaikeudet lisaantyvat mita pohjoisemmaksi menee. Perusteluna siita oli, etta siella on geneettista vaihtelua vahemman kuin etelassa ja jotkut oppimisvaikeudet ovat selkeasti kytkoksissa perimaan.

Sain käydä kouluni 1957-1964 Ylöjärvellä, joka on kaukana pohjoisessa.
Olin poissa koulusta yhteensä peräti 8 tuntia. Varmaankin johtui geeneistä

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Tuo Iltalehden juttu on sikäli harhaanjohtava, että latinot eivät ole mikään oma rotunsa. Puolet latinoista on valkoisia, koska hehän ovat etupäässä espanjalaisten jälkeläisiä.

Silloin kun verrataan valkoisten ja latinojen osuuksia USA:n väestöstä, puhutaan etnisistä ryhmistä, ei roduista. Se 50% valkoisten osuus USA:n väestöstä ei ole valkoisen rodun osuus, vaan tietyllä tavalla määritellyn eurooppalaisperäisen väestön osuus. Valkoisen rodun edustajia USA:ssa on yhä noin 65%.

Hyvia pointteja tullut.

Ylojarvi tosiaan on "kaukana pohjoisessa", mutta siina mainitsemassani tutkimuksessa oli kyse Lapista.

Ja korjaus rotujen ja etnisten ryhmien erosta oli erittain tarpeen. Mihin rotuun muuten kuuluvat turkkilaiset? Entas albaanit? Entas juutalaiset? Mina en tosiaankaan tieda.

Ja on tunnettu tosiasia, etta lantisen ja itaisen Suomen geeniperimat poikkeavat hyvinkin toisistaan.

Siis todellakin minulla kuultaa omista kommenteistani lapi myos se, etta haluaisin ymmartaa sen, etta miksi esimerkiksi Suomessa ollaan niin kriittisia maahanmuuttajia kohtaan. Kommentoimatta omaa kantaani (sellaista ei ole, siksi kyselenkin), voin sanoa, etta valilla tuntuu argumentointi huteralta. Osa on huolissaan valkoisen rodun tulevaisuudesta, ja vastustus on selkeasti tummempaa ihon varia kohtaan. Osa taas haluaa Suomen sailyvan vain suomalaisten maana, meidan kansan reviirina, eika muiden sallita tulla tanne temmeltamaan.

On tullut mieleen kysymyksia koskien mm. sita, kuinka ihmiskunnan historiassa ihmisryhmat ovat liikkuneet alueilta toisille ja kuinka etniset ryhmat ja rodutkin ovat sekoittuneet. Onko nykyinen maahanmuuttokritiikki ja myos valkoisen rodun ihannointi turhaakin, jos ajatellaan ihmisten kautta historian liikkuneen alueilta toisille ja lisaantyneen siella missa kulloinkin on. Ja kun nyt oli tuossa uutinen maasta, joka on jo kauan ollut erilaisten ryhmien sulatusuuni, niin ajattelin vain, etta mita se tarkoittaa yleisemmalla tasolla ihmislajin kehityksesta ja muuntumisesta ja toisaalta mita se tarkoittaa taalla meilla Suomessa. Blaah, aika vaikea selittaa, kun en itsekaan oikein kaikkea ymmarra.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Kathy
Ja korjaus rotujen ja etnisten ryhmien erosta oli erittain tarpeen. Mihin rotuun muuten kuuluvat turkkilaiset? Entas albaanit? Entas juutalaiset? Mina en tosiaankaan tieda.

Juutalaiset, arabit, latinot, persialaiset, intialaiset ym. kuuluvat ns. valkoiseen rotuun.

Amerikassa ryhmällä "white" siis joissain yhteyksissä tarkoitetaan yhtä valkoisen rodun etnistä ryhmää, johon eivät nuo yllämainitut etniset ryhmät kuulu. Tarkka rotu/etninen ryhmä -luokittelu on siellä kyllä turhan tärkeää, mutta sillä on yleensä hyvä tarkoitus.

Kathy
Osa taas haluaa Suomen sailyvan vain suomalaisten maana, meidan kansan reviirina, eika muiden sallita tulla tanne temmeltamaan.

On tullut mieleen kysymyksia koskien mm. sita, kuinka ihmiskunnan historiassa ihmisryhmat ovat liikkuneet alueilta toisille ja kuinka etniset ryhmat ja rodutkin ovat sekoittuneet.


Minäpä selitän:
Ihmisyksilön kehityshistorian kuluessa solut erilaistuvat ja tekevät vaelluksia. Yksilö ei voi olla pelkkää läskisolua, eikä jalat voi muodostua gliasoluista. Luukin pitää olla luuta, eikä lihasta.
Samoin se olisi kiusallista, jos kieli olisi peräsuoli.

Täten myöskin planeetan eliöt erikoistuvat ja lokeroituvat. Ne liikkuvat aikansa, mutta sitten ne kuitenkin erikoistuvat hoitamaan tiettyä osaa planeetasta.

Me (meidän esivanhemmat) toki vaellettiin tänne, mutta nyt myö kuules ollaan erikoistuneita ihmisiä, jotka vain pystyvät hoitamaan tätä plänttiä, jota Suomeksi kutsutaan.

Ei siitä mitään tulisi, jos kaikki ihmiset olisivat yhtä puuta, kuten ihminenkään ei oikein voisi toteuttaa itseään, jos se olisi muodostunut pelkästä läskistä.

Ei hyvä, jos meitä suomalaisia ei olisi. Annetaan somalien pitää ja hoitaa Somaliaa ja hoidetaan me suomalaiset tätä maata, joka on kaikkien maiden päämaa.

Jonkun kansankunnan pitää vain olla ns. pää. Mielelläni olisin planeettaoliossa vaikka peräsuoli, mutta koska me ollaan erikoistuttu kansakuntien pääksi, niin tyydyn siihen, enkä purnaa tästä tämän enempää

Ok, eli nuo ryhmat luetaan valkoiseen rotuun. Entas mika on se ryhma valkoisen rodun sisalla, johon monet suomalaisetkin implisiittisesti viittaavat ja luulevat kuuluvansa, kun halutaan valkoisen rodun sailyvan puhtaana?

Tiedan kylla, mita arjalaisuus tarkoittaa. Mina en ainakaan ole lahellakaan arjalaista, vaikka valkoiseen rotuun kuulunkin. Siis olen ollut koulussa historian, biologian ym tunneilla mukana, mutta se on ihan lassya. Mihin etniseen ryhmaan mina kuulun? Mista minun, normaalin suomalaisen geenit ovat lahtoisin. Pitaahan minun TIETAA, etten ole rasisti mahdollisia sukulaisiani kohtaan!!!

Ok, mensaani, ainakin jo liippaa jonkunlaista perustelua, johon voin tarttua. En kylla ole ihan varma tuosta sinun erikoistumisesta tietyn plantin hoitamiseen -kohdasta.... Ilmeisesti somalit eivat ole kovinkaan hyvin erikoistuneet oman planttinsa hoitamiseen, kun eivat siella tule toimeen. Kai meidan jonkun fiksun suomalaisen pitaa menna sinne ja alkaa hoitamaan sitakin paata? Eika tama suomalaisten erikoistuminen tamankaan paan hoitamiseen nayta kovin vakuuttavalta enaa, kun seuraa taman plantin touhua. Ehka tassa pitaisi alkaa tapahtuakin jotain muutosta, etta homma saataisiin takaisin raiteilleen? Ehkapa muutaman sukupolven paasta huomataan, esim. minun ja potentiaalisen somalipuolisoni jalkelaisen ollessa vallassa, etta ensimmaisen kerran pitkaan aikaan tassa maassa asiat toimii?

mensaani

Täten myöskin planeetan eliöt erikoistuvat ja lokeroituvat. Ne liikkuvat aikansa, mutta sitten ne kuitenkin erikoistuvat hoitamaan tiettyä osaa planeetasta.
Tarkoitatko, että jos ja kun tämän alueen lämpötila nousee pari astetta, me joudumme muuttamaan pohjoisemmaksi ja puolalaiset ja belaruskit muuttavat tänne. Tätäpä en ollut tullut ajatelleeksi. Huh! No hyvänä puolena toki on se, että Aslak joutuu asumaan pohjoisella jäämerellä.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Tähänkin pitää möläyttää, mutta en ole kyllä omana elinaikana päässyt kärryille näistä rasismihommista. Jos geenitutkimus osoittaa kaikkien eurooppalaisten periytyvän 12 esiäidistä (vai miten se nyt oli) ja loppupelissä kaikki ovat tulleet (no tähänkin kai on jo uusia tulkintoja) Afrikasta, niin mikä hemmetti tekee meistä valkoisista tai muunvärisistä (olen kuullut että rasismia esiintyy myös toisinpäin) niin erikoisia. Ihmiskunnan taitaa olla mahdoton elää jonkunlaisessa rauhassa, aina pitää löytää älämölön aiheita ja tähän ulkonäön erilaisuus on varmaan oikein hyvä systeemi.
Jos vuosien varrella väri muuttuu niin so what

Muistaakseni Euroopan/maailman viimeiset sinisilmäiset blondit tulevat tulemaan Suomesta, jonkun tutkimuksen mukaan

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat