Seuraa 
Viestejä484

Kulukorvausten väärinkäytöstä syytetyt brittiparlamentaarikot ovat kaivaneet puolustuksekseen erikoisen välineen: yli 300 vuotta vanhan lain.

Sen nojalla he vaativat, ettei juttua saa käsitellä oikeusistuimessa vaan alahuoneessa.

Syyttäjät ovat tähän mennessä nostaneet syytteet korvausjupakassa kolmea alahuoneen jäsentä ja yhtä ylähuoneen jäsentä vastaan. Viides syyte saattaa olla tulossa vielä tämän viikon aikana.

Nelikon mielestä juttu kuuluu alahuoneen käsiteltäväksi vuoden 1689 Bill of Rights -säädöksen nojalla, joka määrittelee parlamentin oikeuksia. Sen mukaan parlamentissa tapahtuneiden asioiden käsittely ei kuulu oikeusistuimelle vaan parlamentille itselleen.

Kulukorvausskandaali ryöpsähti viime keväänä, kun sanomalehti Daily Telegraph alkoi julkaista tietoja parlamentaarikkojen räikeistä väärinkäytöksistä. Poliitikot olivat esimerkiksi hakeneet korvauksia kakkosasunnoista, joita eivät käyttäneet.

Jupakka johti muun muassa alahuoneen puhemiehen eroon.

Eiko tuo ole jo vahan suomessakin etta tehtaillaan koko ajan vain uusia lakeja ja unohdetaan ne vanhat sinne "lakilaarin" pohjalle matanemaan !?
Jos viela verrataan lahtokohtana ja ilman mitaan uskonnollisia merkityksia niita kymmenta yksinkertaista neuvoa jotka joku viisas joskus antoi.
Loysin monta versiota noista ja tein pari muutosta joten lisatkaa, kommentoikaa miten voisimme yksinkertaistaa lakeja ?!
Toki, taydellisia emme ole kukaan mutta K.I.S.S ( Keep It Simple Stupid ) menettely tai kuten matematiikassa, voisimme "laventaa ja supistaa" niita.

1. Pyhitä lepopäivä ?!
2. Kunnioita lähimmäisiäsi niin kuin itseäsi.
3.
4. Älä petä
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10.

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat