Seuraa 
Viestejä45973

Naapurin tyttökulta tuli ihmeissään kylään ja ihmetteli ääneen kun kaksi ns. energialamppua oli paukahtanut perä peräjälkeen rikki. Ensimmäinen heti ja toinen kesti kaksi päivää.
Miten tämä tällainen on mahdollista, onko niissä takuu ja kaikkea muuta tuollaista hän ihmetteli ja kyseli. Kyseessä on spottivalaisin ja siinä ollut edellinen hehkulamppu oli kestänyt iät ja ajat, hän kertoili.

Juu, tarkastin että jotain 210-240 virralle se energialamppu oli tarkoitettu.

Mihin tämä maailma on oikein menossa?

Sivut

Kommentit (28)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
Kohaon
Naapurin tyttökulta tuli ihmeissään kylään ja ihmetteli ääneen kun kaksi ns. energialamppua oli paukahtanut perä peräjälkeen rikki. Ensimmäinen heti ja toinen kesti kaksi päivää.
Miten tämä tällainen on mahdollista, onko niissä takuu ja kaikkea muuta tuollaista hän ihmetteli ja kyseli.Kyllä noihin pätee normaali tuotevastuu. Kuittia vastaan pitäisi saada uudet samanlaiset. Joskin rahaa siinäkin palaa, kun käy vaihtamassa paskat uusiin parin päivän välein. Ehkä kannattaa suosiolla hommata paremmat lamput sähköliikkeestä. Lamppuihinkin pätee yleispätevä kaupallinen totuus, jos haluat halvan ja hyvän, pitää ostaa molemmat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Himmennin valojen katkaisijassa on hyvin varma väline säästölamppujen poksutteluun. Kannattaa tarkistaa, ettei sellaista ole asennettu.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw:
"Himmennin valojen katkaisijassa on hyvin varma väline säästölamppujen poksutteluun. Kannattaa tarkistaa, ettei sellaista ole asennettu."

Ei, kyllä se sillä on aivan tavallinen puristin kiinnityslaitteella oleva spottilamppu peilin kehykseen kiinnitettynä.

Tuota minä meinasin, että eikö niitä mainosteta juuri pitkäikäisinä valontuojana ja touon myötä kalliin hankintahinnan tasaajana. (Lisäksi kaiken tämän päälle heidän mainonta lupaa antaa myös vähemmällä virrankulutuksella enemmän luxusta).

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

ei ne kymmenen euron osramitkaan välttämättä mitään kestä, porukat osti 2, toinen sanoi pim neljäntenä päivänä, olohuoneen kattokruunussa olivat kolmen 40W hehkun kanssa... ja sit on ollu yks 9 vuotta portaikossa ja hyvin kestänyt, erimallinen tosin...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
DerMack
ei ne kymmenen euron osramitkaan välttämättä mitään kestä,Osramilla on eri tasoisia malleja. Ainakin omille Dulux Superstar -lampuille ne lupaavat lähettää uuden tilalle, jos lähettää hajonneen niille 5 vuoden kuluessa ostopäivästä. Ovat joko hulluja tai luottavat siihen, että hukkaan kuitin (mikä onkin totta). Nuo kyllä maksoivat ruokottomasti, toivottavasti säästävät hintansa takaisin pitemmän päälle.

Vaihekulmahimmetimiin (niille hehkulampuille tarkoitetuille) pitää ostaa himmentimelle tarkoitettu energiansäästölamppu. Kylmiin tiloihiin pitää ostaa kylmätiloihin tarkoitettu lamppu. Ja niin edelleen, noita on jumalaton määrä eri tyyppisiä. Jos tunkee joka paikkaan euron markettilampun, joka ei todellisuudessa sovellu mihinkään edes etäisesti valaisuun liittyvään käyttötarkoitukseen, on turha itkeä että energiansäästölamput ovat paskoja. Se on kun rassaisi vanhaa Wartburgia ja itkisi että kaikki autot ovat paskoja.

No, ei ne ES:t ainakaan meikäläisen kotona kestä yhtään pidempään kuin wanhanajan hehkulamputkaan!

Vertailuna, jotkut hehkulamppujen hyvistä yksilöistä kestävät 10v. Ensimmäiset ES:t jotka hommasin jokunen vuosi sitten, ja jotka ei ole vielä hajonneet täysin, syttyvät nyt ääärrrsssyytttääääväääänn hiiitttaassstttiiii.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
OzziXX
Vertailuna, jotkut hehkulamppujen hyvistä yksilöistä kestävät 10v. Ensimmäiset ES:t jotka hommasin jokunen vuosi sitten, ja jotka ei ole vielä hajonneet täysin, syttyvät nyt ääärrrsssyytttääääväääänn hiiitttaassstttiiii.Itse hommasin uuteen kämppään kymmenkunta halpisesliä 2005 (muutama oli käytettyjä), 15 W ja 23 W tehoisia. Viime syksyyn mennessä niistä on palanut pari biltemaa ja joku muu, yhteensä kolme. Vaihdoin ne kaikki 30 W:n Osramin Dulux Superstareihin ja muutaman valaisimen muuntyyppiseksi loisteputkeksi, koska kyllästyin siihen himmeään kusenväriseen valoon. Sellainen tuntuma kyllä on, että isotehoisemmat (20-30W) eslit kestävät paremmin.

Tuo hidas syttyvyys on loistelamppujen ominaisuus, josta ei oikein voi päästä eroon. Useimmiten se ei ole huonevalaistuksessa ongelma, mutta sellaisiin paikkoihin, jossa valoa käytetään lyhyitä jaksoja ja halutaan heti täyttä tehoa, on syytä asentaa (halogeeni)hehkulamput.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

nonii'i mut ei tuossa ollut mitään himmentimiä eikä kylmää nähneetkään... notta kyllä sinne merkkilamppuihinkin susia sekaan sopii. tuuripeliä tuntuu olevan ainakin toistaiseks, tiedä sitten paraneeko laatu vuosien saatossa vai aletaanko itkeä kuinka huonoja uudet ledilamput ovat ennenkuin saavat edes eslien tuotantoa kondikseen...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Neutroni
Ovat joko hulluja tai luottavat siihen, että hukkaan kuitin (mikä onkin totta).Tai sitten luottavat ihan siihen tosiasiaan, että viidessä vuodessa lämpökirjoittimella tulostetuista kuiteista ei enää saa selvää. Harva huomaa ottaa kaikista takuulapuista valokopioita.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
DerMack
nonii'i mut ei tuossa ollut mitään himmentimiä eikä kylmää nähneetkään... notta kyllä sinne merkkilamppuihinkin susia sekaan sopii. tuuripeliä tuntuu olevan ainakin toistaiseks,No se on totta, niin se on kaiken kuluttajaelektroniikan kanssa. Sitä varten on tuotevastuu. Se tosin vaihtelee merkeittäin ja malleittain, mikä osuus tuotannosta tehdään maanantaisin.

tiedä sitten paraneeko laatu vuosien saatossaTuskin niin kauan, kun suurin osa ihmisistä ostaa halvimman tarjolla olevan tuotteen. Sitten kun evoluutio on sen pisteen saavuttanut, ei ihminenkään liene enää lajia H. sapiens.

Neutroni
Tuo hidas syttyvyys on loistelamppujen ominaisuus, josta ei oikein voi päästä eroon. Useimmiten se ei ole huonevalaistuksessa ongelma, mutta sellaisiin paikkoihin, jossa valoa käytetään lyhyitä jaksoja ja halutaan heti täyttä tehoa, on syytä asentaa (halogeeni)hehkulamput.Tuonkin vielä sietäisi, vaan kun ajan myöden viive vain kasvaa.. Ei ole kovin käyttökelpoinen lamppu joka valaisee(valaisisi) 2min sen jälkeen kun on poistunut huoneesta. Minusta sellainen lamppu joka ei valaise on rikki.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
OzziXX
Tuonkin vielä sietäisi, vaan kun ajan myöden viive vain kasvaa.. Ei ole kovin käyttökelpoinen lamppu joka valaisee(valaisisi) 2min sen jälkeen kun on poistunut huoneesta. Minusta sellainen lamppu joka ei valaise on rikki.Tässä tapauksessa se on vain väärässä käyttötarkoituksessa. Muuten taitaa joka ikinen tämän maan katulampuista olla rikki, isolla kaasupurkauslampulla voi mennä 10 minuuttia täyden valovoiman saavuttamiseen. Kovin nopeita energiansäästölamppujakaan ei taida olla olemassa.

Onko sitten jokin syy, mikset voi käyttää hehkulamppuja? Sellainenkin onnistuu, että panet hehku- tai ledilampun pikaisia tarpeita varten ja loisteputket sitä varten, kun pitää saada pitkä aika halpaa valoa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Neutroni
Kovin nopeita energiansäästölamppujakaan ei taida olla olemassa.Muutamia tuollaisia 250 W:n ESL:iä tuossa ja ne kyllä syttyvät välittömästi - silmällä ei viivettä huomaa.

Elektronisella säätimellä varustetut loisteputket syttyvät nekin nopeasti, noin 0,1 sekunnissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat