Seuraa 
Viestejä45973

Löytyykö visioita kuinka saisin tämän pullon leikattua auki siten, että sen saisi vielä liimattua takaisin kiinni?

"Lasiveitsellä viiru ja hienosäätölekalla perään"-taktiikka ei liene se paras tapa. Luultavasti menisi kuitenkin pirstaleiksi kun lasi on tuon kokoluokan pulloissa jo aika monta milliä paksu. Kuvassa on mukana 1,5 litran limuputeli antamassa osviittaa kokoluokasta.

Tarkoituksena on laittaa sisälle mm. 70cl koskenkorva puteli ja muuta vastaavaa ja sitten tuottaa lahjan saajalle ihmetystä, että kuinkas se pullo on toisen sisälle oikein tungettu..

Saisiko lasia halkeamaan hallitusti esim. siten, että teen ensin alareunaan lasiveitsellä viirun. Sitten upotan pohjan kiehuvaan veteen ja sieltä heti perään kylmään veteen?

Aluksi mietin, että tekisi aukon pullon pohjaan, mutta siellä lasi on luultavasti vielä paksumpaa kuin muualla. Pullon pinta ei ole täydellisen tasainen kuten vaikkapa nykyisissä viinipulloissa vaan se on vähän aaltoileva eli pullolla voi olla ikää varsin paljon..

  • ylös 6
  • alas 4

Kommentit (10)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46533

Perinteinen keino katkaista pullo on sitoa sen ympäri lanka, kastaa se polttoöljyyn ja sytyttää tuleen. Kun lanka on jonkun sekunnin palanut, kastetaan pullo kylmään veteen. Joskus kokeilin tuota limsapulloon, tuloksetta.

Astetta toimivampi on jyrsiä dremelin katkaisulaikalla ura pullon ympäri. Sitten vain lämpösykliä tai hienosäätölekaa. Tuota ei saa enää liimattua huomaamattomasti, jos katkaisu sattuukin onnistumaan. Askartalukaupoista saa kovettuvaa muovimassaa, jolla uraa voi yrittää peittää. Vaivaa näkemällä tulos voi olla hyväkin.

Tosi mies ottaa ison rälläkän, rautalaikan ja katkaisee pullon. Tuskin tarvinnee mainita mitään erityistä siitä, että rälläkkä pidetään suorassa, ei paineta raivolla ja lasipölyä ei päästetä sisätiloihin. Tehoaa yllättävän hyvin kossupulloon, mutta ei tietysti ole mikään varma tapa. Jälki on myös rumaa ja kaipaa viimeistelyä, jos se pitää peittää näkymättömäksi.

Reikäsahalla voisi kokeilla porata pohjaan reiän. Pullo vesiämpäriin ja varovainen poraus penkkiporassa pienehköillä kierroksilla. Pitäisi toimia, mutta ei noista vanhoista laseista ikinä tiedä. Älä loukkaa käsiäsi pullon rikkoontuessa. Reikäsahan tulisi olla mahdollisimman kovaa ainetta, kovapalaterä tai ainakin pikaterästä. Pikateräs ei erityisemmin pidä lasista, voit joutua teroittamaan sitä useaan otteeseen.

Mitä ikinä teetkin, tee sillä asenteella että lopputulosta ei voi taata. Pullo voi räjähtää koska vain. Se tekee rumaa jälkeä pullosta kiinni pitäviin käsiin.

Joskus muistan nähneeni sellaisen taikatempun jossa poistettiin kolikko pullosta niin että sitä ei otettu ulos suuaukon kautta. Homma meni niin että kun kolikkoa pyöritti pullonpohjan reunoja pitkin tarpeeksi pitkän ajan, leikkasi se pohjan siististi irti. Tarvii vaan toki olla aika suora pohja jotta se kolikko kulkee vapaasti siellä reunoja pitkin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Kastele paksu kalastajalanka bensiinissä ja sido se tiukasti pullon ympärille, sytytä lanka tuleen, kasta kylmään veteen ja kas, pullo katkeaa.
Joskus poikosena tehtiin moisia pullon katkaisuja tavallisella kossupullolla, meni poikki melko usein, ja jälkikin oli aika siisti.
Kannatta harjoitella ensin muilla ja vasta sitten kokeilla tuohon pulloon, on nimittäin niin komea ettei viitsisi sitä ihan pilalle särkeä.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Siitä tämä palsta on niin hauska, että täältä saa vastauksia ongelmiin, joita ei edes tiennyt olemassaolevan!

Laita pulloon useampi, vaikkapa 5 rautanaulaa ja korkki kiinni. Sitten vaan heiluttelet ylös ja alas, niin pohja tipahtaa siististi irti.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Etkö voisi tehdä toisinpäin, kun se kossupullo on ohuempana helpompi leikata. Pilkot kossupullon, voitelet reunat liimalla ja kun olet ujuttanut osat pulloon, painat osat yhteen. Kun tuo ulompi pullo on noin tummaa lasia, ei sen sisällä olevan pullon tarvi olla niin siististi liimattu.

Mummo
Siitä tämä palsta on niin hauska, että täältä saa vastauksia ongelmiin, joita ei edes tiennyt olemassaolevan!

Siinä kyllä Mummo on harvinaisen oikeassa

Ding Ding
Etkö voisi tehdä toisinpäin, kun se kossupullo on ohuempana helpompi leikata....

Tarkoitus olisi laittaa se kossupullo sinne sisälle avaamattomana.

Etiketiksi tulee sitten jotain tyyliin
"In case of emergency - breach outer hull"

Tuo naulajuttu toimii. Olen irrottanut pohjan pullosta monta kertaa. Yksi kunnon naula ja muutaman minuutin ravistelu auttaa.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Naula tai mutteri, tarvitsee ravistaa alaspäin voimakkaasti, pohja lähtee.
Voit myös täyttää pullon vedellä ja suuntaat pullon suuhun voimakkaan iskun jollakin vähän pehmeämmällä esineellä, joka osuu pullon suuhun tiiviisti, paine iskee pohjan pois. Heikkopohjaiset pettävät jo pelkällä kämmenellä lyötäessä.

Kaikkea on kokeiltu ja kyllä toimii, kannatta pitää kuitenkin hansikkaat käsissä.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat