Seuraa 
Viestejä506

[size=150:34kulo4b]Pelossa elävä keskittyy matkimiseen[/size:34kulo4b]

Pelkäävä ihminen tai kansa vain matkii muita, eikä luo mitään omaa tai 'uutta'.

Pelon varaan rakennettu elämä ei ole kunnon elämää, ei elämän makuista, vaan kokoaikaista laskelmointia ja kilpailua kaikkien kanssa, sekä sen seuraamista, mitä muut tekevät, jota sitten kopioidaan ja jäljitellään. Pelosta elävä ihminen, perhe, yritys tai yhteiskunta elää elämänvalhetta, "rotan elämää". Ihmisiä ei ole tarkoitettu rotiksi.

Nuoret ovat toivomme, jos he eivät ehdi saada pelon mallia ja sen tartuntaa itseensä. Perusturva on oltava kaikilla. Se päättäjien olisi taattava, ei romutettava. Silloin meillä ei ole 10 vuoden päästä 5000 nuorta ajautumassa ammattirikollisuuteen Suomessa. Perusturva antaa rohkeutta yrittää, uskallusta tehdä ja luoda uutta ja erilaista. Myös perusturvan tunne on tarttuva.

Kumpaa kansalle tarjotaan?

Viha kumpuaa pelosta. Se muuttuu helposti tuhoavaksi vihaksi. Sekin on tarttuvaa. Tuhoava viha kohdistuu usein niihin, jotka "eivät ole ja elä kuten minä" tai omaan itseen ja lähimmäisiin. Miten ihmisten luottamus saadaan takaisin, jos he ovat ehtineet sisäistää pelon varassa elämisen? Näitä ex-pelon maita löytyy joka puolelta, läheltä ja kaukaa. Onko jossain näistä maista pelko selätetty niin, että mekin voisimme oppia siitä jotain vai onko meidänkin mentävä tämä kantapään kautta? Tarvitseeko Suomi terapiaa?

Pelko ei ole läpäissyt vielä koko yhteiskuntaamme, koko Suomea. Sen voi vielä pysäyttää ja muuttaa luottamiseksi ja uskaltamiseksi, mutta se vaatii täyskäännöstä monen asian suhteen. Maan johto toimii laillaan. Kansa toimii myöskin omalla laillaan. Kansa on hakenut suunnanmuutosta pitkään ja turhaan. Keitä maan johto kuuntelee? Pelkästään EU:ta? Mihin päädytään?

Millaiseen elämään ja elämänlaatuun luulette pelkän matkimisen ja jäljittelyn, plus pelkän kilpailun johtavan yksityisellä ihmisellä, perheellä, yrityksellä tai koko yhteiskunnalla? Istummeko kohta kaikki jokaisen liikenevän minuutin katsomoissa seuraamassa julkisesti toisiaan vastaan kilpailevia, veikaten suosikkia tai naureskellen koko 'viihteelle'? Missä koirakilpailussa sinä juokset ja millä numerolla?

Maassa 10 viimeisen vuoden ajan toteutetun politiikan jälkeen on mahdotonta saada ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen. Ensin on saatava ihmisten luottamus takaisin. Siinä sitä onkin työsarkaa.

George W Bush oli huono malli ja matkittava koko kahden viihdekautensa ajan. Sillä oli ja on kuitenkin vaikutuksensa. Kuinka kauan?

Pelon lamaannuttama ihminen tai yhteiskunta ei ole kovin tuottava tai luova. Siksi valtaapitävien motto 'Vihatkoot, kunhan pelkäävät' on hölmöläisten haluama linja.

Kommentit (3)

Epätietous kaikissa mahdollisissa muodoissa ja kaikilla mahdollisilla tasoilla, syövyttää yhteiskuntaa. Epätietoudesta lahkoontunut ristiriitainen (yhteis)kunta on haavoittuvainen, mikä merkitsee huonovointisuuden kasvamista kaikilla mahdollisilla tasoilla, ja polku johtaa pääsääntöisesti anarkiaan. Historiassa on esimerkkejä, niin pieniä kuin suuriakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
judettaja
Pelko on tapa hallita ihmisiä. Valtionjohdot käyttävät tätä hyväkseen. Varsinkin mainitsemasi joukkomurhaaja George W. Bush.Todistettavasti se on erittäin huono hallintamenetelmä kun tarkastelee historiaa. Kaikki sellaiset ovat historiassa ennemmin tai myöhemmin romahtaneet. Useinmiten pelottelija pelkää enemmän kuin pelotettu. Hitlerin Juutalaisviha perustui Lutherin ihmisvihaan, joka pelkäsi että hänen väärennöksiä ja vääristynyttä oppia ei hyväksytä, mikä johti siihen että kaikki kirjoitus ja lukutaitoiset tapettiin ('noidat' jotka tunsi 'taikamerkit'), ja henkiin jääneet pakotetiin terrorilla ja väkivallalla sen kaikissa mahdollisissa muodoissa uskomaan että ovat jotain mitä ei voi olla, tai uskomaan että ovat jotain mitä ei ole olemassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat