Seuraa 
Viestejä45973

Jos talouskasvua niin kovasti halutaan, niin pitäisikö ruveta todenteolla harkitsemaan psykedeelisten päihteiden sallimista ainakin luovan ja abstraktin työn tekijöille, jopa yritysjohtajille. Psykedeelit voivat avatat rajoittunutta ajattelua, jolloin voidaan nähdä uusia yhteyksia asioille.

Mm. tämmöisiä nimiä löytyi tältä sivulta, jotka ovat käyttäneet ja jopa kiittävät menestyksestään ja innovaatioistaan LSD:tä tai muita psykedeelisiä aineita.

http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=104075

-Steve Jobs (Applen pomo)
-Steve Wozniak (Apple perustajia)
-Timothy Leary (Harvard proffa ja tietojenkäsittelytieteiden uranuurtaja)
-Michel Foucault (eräs 1900-luvun vaikuttavimpia yhteiskuntatieteilijöitä)
-Bill Gates (Microsoftin perustajia, maailman rikkaimpia)
-Dr. Kary Mullis (Nobel-palkittu DNA-tutkija, joka keksi PCR-reaktion)

On varmasti totta, etteivät psykedeelit sovi lähellekään kaikille. Mutta on myös hyvinkin mahdollista, että psykedeelien avulla esim. organisaatioiden strateginen johto voisi saada uusia ideoita menestyksen takaamiseksi, tekniset suunnittelijat ja keksijät luoda innovaatioita paremmille tuotteille ja toteutustavoille ja tiedemiehet kehittää uusia hypoteeseja tieteellisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Oma veikkaukseni on, että psykedeelit lisäävät oikean aivopuoliskon aktiivisuutta suhteessa vasempaan, jolloin arvomaailma ja kriittisyys eivät hillitse ajatuksen juoksua samalla tavalla.

P.S. Lähde ei ole luotettava ja osa noista nimistä ei pidä välttämättä paikkaansa. Esim. Bill Gatesin käyttö kuullostaa oudolta, mutta on toki mahdollista.

Sivut

Kommentit (73)

Kyllähän narkkifoorumeilta löytyy varmaan oikeaa tietoa asioista.
Monet aineet saavat ihmisen luulemaan että hän on nyt erittäin järkevä, vaikka yleensä typeryys vain lisääntyy kun kyky hahmottaa todellisuutta heikkenee.

Tuskin ne mitään supervoimia herättävät, vilauksen itsestä ehkä antavat. Oma vankka mielipiteeni on, että nämä psykedeelit antavat vähän boostia tuohon itsetutkiskeluun. Ja vaikka hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niin silti se on vasta hyvin suunniteltu, ongelma taitaa olla noissa psykedeeleissä tuo vaikeus siirtyä tuosta suunnitelmista tekoihin. Tai siis ongelmaksi nykyisillä ihmisillä. Ja nimenomaan siihen sisäiseen kasvuun viittaan tässä, tuo taas kyllä sitten tukee ihan varmasti yksilöä ihan jokaisella osa-alueela.
Mutta, eiköhän ennen tuota psykedeelisiä ennen kannattaisi aloittaa ihan perusteistä. Kyllähän se vituiks menee, jos vaikka alkoholiin tutustumisen aloittaa viruvalgeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fenomenologi
Kyllähän narkkifoorumeilta löytyy varmaan oikeaa tietoa asioista.
Monet aineet saavat ihmisen luulemaan että hän on nyt erittäin järkevä, vaikka yleensä typeryys vain lisääntyy kun kyky hahmottaa todellisuutta heikkenee.Steve Jobsin LSD-kokeilusta löytyy kasapäin lähteitä, kunhan vaan googlaat. Samaten tuo Nobel-palkinnon voittanut DNA-tutkija ei ole huono esimerkki.

Kyllä vaan vahvasti näyttää, että ainakin jollakin osuudella ihmisistä avautuu tarinoista päätellen joitakin mielentiloja, minkä avulla he kykenevät ratkaisemaan tosielämän ongelmia.

Ainakin muusikoilla tuo toimii hyvin. Mainitakseni muutamia päihteiden vaikutuksen alaisina tuloksellisia sävellystöitä tehneinä artisteina:

Jimi Hendrix, Eric Clapton, Curtis Mayfield, The Doors, Jefferson Airplane, Queen, Black Sabbath, The Beatles, Hanoi Rocks , Bob Marley jne jne..

Olisihan se jännä lukea joku aamu lehdestä että jonkun yrityksen todellinen mielipidejohtaja ja uudisraivaaja kuoli övereihin . Sitten sitä muisteltas että tämä hanpuusi se loi suomeen 15000 työpaikkaa.

Miksi se ei toimisi muillakin aloilla joissa tarvitaan luovaa ajattelua. Meneehän noita konkurssiin firmoja ilman huumeitakin joten tokkopa se siihen pykälää tilastoissa toisi.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kiinnostaisi että onko psykedeelien vaikutus luovuuden suhteen ennemminkin

a) luovuutta lisäävä

vai

b) rajoittavaa sensuuria vähentävä - jolloin sivuvaikutuksena voi olla naturaalin luovuuden esiinpääsy

Jos vaihtoehto on B, silloin osa porukoista ei tule hyötymään psykedeeleistä mitenkään, jos eivät jo valmiiksi omaa jonkinlaista taipumusta luovuuteen. Jos vaihtoehto on A, silloin niiden pitäisi käydä kaikille (toki sivuoireet voivat vaihdella).

Itse inhoan jo pelkkää sanaa "päihteet" enkä halua suin surminkaan "päihtyä". Siksi ainoastaan täydellisesti fyysisen kehon rauhaan jättävät ja ainoastaan mielen tasolla operoivat ja ovia aukaisevat tropit jossain määrin kiinnostavat. Toistaiseksi en ole sellaisista kuullut. Mutta jos semmoisia olisikin, niin laki kyllä ryntää siihenkin väliin sorkkimaan ettei vain ihmisillä olisi liian kivaa ilman niskassa painavaa syyllisyydentunnetta: olet RIKOLLINEN.

Ole siinä sitten luova.

Melkeinpä saisi viinan julistaa pannaan ja sen käytön rikolliseksi, sillä niin paljon aggressioita, raiskauksia ja tappojakin se vaikuttaa aiheuttavan. Mutta onhan nämä viina vs. psykedeelit -virret tietysti jo hoilattu moneen kertaan!

Tulee kuitenkin loppujen lopuksi muistaa ettemme voi olla täysin varmoja että lahjakkaat henkilöt, nerot ja sen sellaiset ovat oikeasti saaneet jotain aikaiseksi psykedeelien avulla - voihan olla että he olisivat saaneet aikaiseksi niistä huolimattakin. Mutta jos luomistyö edellyttää tavallaan "näkyjen" näkemistä keskellä kirkasta päivää, niin eihän se niin kovin helppoa tietenkään ole tuosta noin vaan, ilman apua.

Taitaapi olla niin, että psykedeelit ovat keholle vaarattomia, mutta joillakin henkilöillä toki voivat aiheuttaa psyykkisiä ongelmia.

LSD:llä ja kannabiksella ei ainakaan ole yliannostuksen mahdollisuutta, eivätkä ne wikipedia mukaan ole selvästi yhdistetty fyysisiin sairauksiin, paitsi kannabis tietenkin poltettaessa. Sienistä ja peyotesta en ole vielä jaksanut lukea, mutta veikkaisin jotain samaa.

Timothy Leary, LSD:n suuri edistäjä 60-luvulla erottelee vahvasti toisistaan psykedeelit ja muut päihteet. Youtube-videolla hänelle psykedeelit ovat mieltä avartavia ja keholle vaarattomia aineita, missä taas muut päihteet kuten alkoholi, kokaiini ja amfetamiini supistavat mieltä ja ovat samalla myrkkyä keholle.

Tämähän voisi toimia, vaan länsimainen kulttuuri on tehnyt kaikkensa tuhotakseen normaaliin ihmisyhteisöön kuuluvan shamaanin roolin.

Aikanaan yhteiskuntarakenteeseen kuulunut yhteys psykedeeleihin on rikottu ja pirstottu niin pieniin osiin, että -- paradoksaalista kyllä -- ihmisten kosketus todellisuuteen on hämärtynyt.

Vaan lääkeyhtiöt tekevät rahaa ja rahahan on tärkein asia maailmassa.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3885

Olen sitä mieltä, että esim. menestyneet taiteilijat ovat saavuttaneet loistokkuutensa huumeista huolimatta (kuten Rousseau jo ehdottikin) ja huumeita on tarvittu lieventämään julkisuuspaineita. Huipulla kun on monesti yksinäistä lukuisten siipeilijöiden ansiosta.

Missään nimessä huumeiden ei voida katsoa tuovan lisäarvoa luomistyöhön ja "se jokin" on luultavasti kaivettavissa ulos sielujemme sopukoista muutenkin...

ID10T
Olen sitä mieltä, että esim. menestyneet taiteilijat ovat saavuttaneet loistokkuutensa huumeista huolimatta (kuten Rousseau jo ehdottikin) ja huumeita on tarvittu lieventämään julkisuuspaineita. Huipulla kun on monesti yksinäistä lukuisten siipeilijöiden ansiosta.

Missään nimessä huumeiden ei voida katsoa tuovan lisäarvoa luomistyöhön ja "se jokin" on luultavasti kaivettavissa ulos sielujemme sopukoista muutenkin...
Varmasti myös näin, mutta voi sitä, joka lievittää "julkisuuspaineita" joillain psykedeeleillä. Vaarana täydellinen henkinen romahdus. Ja tapa käsitellä/kohdata asioita ainakin tulee muuttumaan.

Hendrixistä pitänee vielä mainita, että ilman methedriiniä hänestä ei koskaan olisi tullut sellaista virtuoosia, jona hänet tunnetaan. Hän ei olisi millään kyennyt harjoittelemaan soittoaan niin paljon kuin hän harjoitteli, eikä myöskään sellaisella antaumuksella.
Myöhemmin kuvioihin tulleet psykedeelit taasen muokkasivat hänen ajatusmaailmaansa valtavasti, joka taas vaikutti hänen tapaansa säveltää, että sanoittaa musiikkiaan.

Kausaalisuus heittää ehkä häränpyllyä. Onko niiden käyttö persoonan erityisyyden ilmentymä vai persoona niiden muokkaama?

Luovuus vaatii erityistä itsenäistä, kokeilunhaluista ja rohkeaa persoonaa jolla on myös sosiaalisia valmiuksia. Päihteet taas liittyvät kiinteästi sosiaaliseen elämään ja juuri niiden kokeilunhaluisten ja rohkeiden osalta.

Luova persoona saa trippejä jo ilman aineitakin ja tulkitaan hyvin usein päihtyneeksi ihmisten hakiessa ymmärrettävää selitystä käytökselle. Kaikki ei halua eikä voi kulkeä "baskeri ja paletti" mukanaan, jotta tulkittaisiin oikein.

Luovia ihmisiä mätkitään päihdeleimoilla hyvin usein.

Olet pitkälti oikeassa, mutta ei huumeiden käytön vaikutusta ihmisen persoonaan voida mitenkään kiistää. Se voi synnyttää luovuutta, ylläpitää sitä tai tappaa sen.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3885
Torg
Olet pitkälti oikeassa, mutta ei huumeiden käytön vaikutusta ihmisen persoonaan voida mitenkään kiistää. Se voi synnyttää luovuutta, ylläpitää sitä tai tappaa senRohkenen epäillä, ettei huumeiden käyttö sinällään tee kenestäkään luovaa, mutta se voi tietysti muuttaa ja vahvistaa luovuuden ilmenemismuotoja.

Miltähän näyttäisi lista menestyjistä, jotka ovat päässeet asemaansa jättämällä käyttämättä psykedeelejä, eli ilman niitä?

Peksa
Oma veikkaukseni on, että psykedeelit lisäävät oikean aivopuoliskon aktiivisuutta suhteessa vasempaan, jolloin arvomaailma ja kriittisyys eivät hillitse ajatuksen juoksua samalla tavalla.Tämä ei vaikuta kovin relevantilta hahmotelmalta. Ei nykyisin enää hahmoteta psyykkisiä toimintoja oikean vs. vasemman hemisfäärin tehtävinä, kun on kertynyt paljon tarkempaa tietoa eri aivoalueiden välisestä työnjaosta.

Juha
Miltähän näyttäisi lista menestyjistä, jotka ovat päässeet asemaansa jättämällä käyttämättä psykedeelejä, eli ilman niitä?

Peksa
Oma veikkaukseni on, että psykedeelit lisäävät oikean aivopuoliskon aktiivisuutta suhteessa vasempaan, jolloin arvomaailma ja kriittisyys eivät hillitse ajatuksen juoksua samalla tavalla.Tämä ei vaikuta kovin relevantilta hahmotelmalta. Ei nykyisin enää hahmoteta psyykkisiä toimintoja oikean vs. vasemman hemisfäärin tehtävinä, kun on kertynyt paljon tarkempaa tietoa eri aivoalueiden välisestä työnjaosta.Lista näyttää varmasti erittäin suurelta, mutta tuo perustelu ei riittäisi mielestäni tyrmäämään sitä mahdollisuutta, etteikö psykedeeleillä voitaisi saada merkittävässä määrässä ihmisiä luovan ajattelun lisääntymistä. Asiaa pitäisi tutkia tarkemmin.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3885
Peksa
Asiaa pitäisi tutkia tarkemmin.Asian tutkiminen olisi kieltämättä mielenkiintoista, eikä koehenkilöiden rekrytointikaan varmasti tuottaisi vaikeuksia, mutta miten ihmeessä se varsinainen tutkimus toteutettaisiin? Luovuus kun ei ole mitenkään objektiivisesti mitattavissa ja jos tutkimuskohde on alunperin kuvanveistäjä, niin mikäli taidemuoto ei huumeiden vaikutuksesta muutu, saattaa valmiin lopputuloksen odottelu venyä pitkäksikin...

Edellinen esimerkki toki oli sieltä absurdeimmasta päästä, mutta ajatus kai tuli selväksi. Jos taas puhutaan peräänkuuluttamastasi talouskasvusta, niin kauanko pitää mennä aikaa hallituksen iltakoulun ensimmäisistä "tötsyttelyistä", ennenkuin Suomen bruttokansantuote lähtee jälleen nousuun?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat