Seuraa 
Viestejä45973

Muistaako kukaan tätä mielenkiintoista tv-dokumenttia, joka tuli telkkarista about 0,5-2 vuotta sitten. Dokkarissa kerrottiin miten ajan merkitys yhteiskunnissa on jatkuvasti kasvanut, miten ihmiset tekevät pyrkivät jatkuvasti tekemään asiat nopeammin, miten autot ovat lyhentäneet matkustamiseen kuluvaa aikaa, miten ruokakasvien kasvattamisessa nopeutetaan muokkaamalla ja hämätään keinovalolla kasvien vuorokausirytmiä ja yleensä miten yhteiskunta yrittää pienentää ja tehostaa kaikkeen käytettyä aikaa. Dokkarissa esiteltiin myös miten mm. Las Vegasissa ei nukuta vaan siellä tapahtuu 24h vuorokaudessa ja ihmisten kuluttamisesta.

Ei kukaan sattuisi muistamaan mikä tuon dokkarin nimi oli, kuka sen teki/julkaisi, tai webbisivuja jossa dokkarista olisi enemmän tietoa?

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitoksia viesteistä. Kahlasin Teeman sivut läpi ja sieltä ei löytynyt kyseistä dokkaria. Lähetin sinne kuitenkin vielä viestiä perään jos osaisivat auttaa.

Tuo Horizonin "Do you know what time it is" dokkari ei ollut se sama, siinä ei ollut mm. kohtausta kasvihuoneesta jossa näytettiin miten kasvien kasvua kiihdytetään keinovalon avulla tai Las Vegasia. Tuossa dokkarissa keskityttiin enemmän aika-avaruuteen kuin yhteiskuntaan.

Myöskään Horizonin dokkarilistasta ei löytynyt oikein muuta vastaavaa aihetta. Joten lisää ehdotuksia otetaan vastaan.

Löytyi mielenkiintoinen dokkari ajasta, Time Machine - Masters of Time. Itse asiassa kun katsoin tuon viidennen osan niin tuo näytti jo kovin tutulta. Las Vegas, kasvihuoneet jne. Ehkä se oli tämä dokkari, pitää katsoa koko homma paremmalla ajalla läpi.

-:)lauri
Eli kyseessä ei ollut tämäkään Michio Kakun dokumentti...

Ei ollut, kyseessä oli enemmän yhteiskuntaan ja ihmisiin keskittyvä dokkari. Yksi dokkarin pointti oli miten ihmiskunta pyrkii kaikessa tekemässään lyhentämään käytettävää aikaa, kun se on meille viime kädessä kaikkein arvokkainta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat