Seuraa 
Viestejä1972

Mitä kertoo kevään ja syksyn välisen säätilan ero? Periaatteessahan juuri nyt suurinpiirtein kevätpäiväntasauksen aikaan maanpinta saa saman verran auringon säteilyä kuin syyspäiväntasauksen aikana.

Ero säässä on kuitenkin aika lailla merkittävä; nyt kevätpäiväntasauksen aikana on pakkasta muutama aste, öisin voi olla jopa 10-20 astetta.
Syyspäiväntasauksen säätä en tarkkaan muista, mutta maa oli varmasti sulana, lämpötila myös reilusti plussan puolella.

Yksi selvä syy tähän on lämmön varastoituminen maaperään ja vesistöihin, jonka viiveettä voimme siis nyt suurin piirtein arvioida.
Toinen syy on varmastikin lumipeite joka heijastaa auringon säteilyä.
Voiko ajatella, että kasvihuonilmiö vahvistaisi eroa? Lämpötilasta johtuen ilman sisältämä absoluuttinen vesimäärä on keväällä pienempi kuin syksyllä -> vesihöyryn aiheuttama kasvihuoneilmiö on pienempi. (olettaen että kasvihuoneilmiö on olemassa; kasvihuoneilmiön todenperäisyydestä on jo riittävästi ketjuja, tutustu niihin keskusteluihin, mutta please, älä aloita uutta täällä)

Onko muita asiaan vaikuttavia tekijöitä? Kuinka suuri ero lämpötilassa on muilla planeetoilla (onko niillä edes vuodenajanvaihteluita?)

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat