Seuraa 
Viestejä169
Liittynyt18.2.2010

Nyt loppu mielikuvitus ja koulutus kesken

Jos avaruuteen luodaan keinotekoinen painvoima esim. isoon tukikohtaan pyörivällä liikkeellä eli keskeiskiihtyvyyden avulla (termistä en ole varma), ja hyppäät tässä keinotekoisessa painovoimassa ylöspäin (siis keskeiskiihtyvyyttä vastaan). Onko tällöin mitään voimaa vetämässä sinua takaisin "lattiaan" vai pitääkö sinun odoteella että huoneesi seinä lähenee sinua, jolloin pääset takaisin mukaan liikkeeseen ja painovoima palautuu sinulle?

Thanks

Vastaukset on siellä mistä ne löytää

Sivut

Kommentit (66)

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

niin sehän ei 'vedä' hyppääjää takaisin, mutta hyppääjällä on kuitenkin aina sen verta vauhtia että jonnekin päin sitä kaarta osutaan ennemmin tai myöhemmin. vaikka sitten pää edellä vastakkaiselle puolelle...

edit jossain päin nettiä on ollu simmonen yksinkertainen javahärpäke missä sai heitellä palloa tuommoisessa pyörivässä avaruusasemassa, mutta enpä nyt löytänyt pikaisella googletuksella

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008

Jos halkaisija ja pyörimisnopeus ovat sellaiset, että kehällä kappaleen kiihtyvyys on se 1 g, vastannee tilannetta maan pinnalla. Hyppääjä käy "ilmassa" ja tippuu hyppykohtaan.
Varsinkin, jos halkaisija on suuri hyppykorkeuteen verraten.
Tuotahan keinotekoinen painovoima tarkoittaa.

---

MaKo71
Seuraa 
Viestejä1477
Liittynyt15.11.2006
heskam
Hyppääjä taitaa mennä pitkin ympyrän segmenttiä.
Asema jää jälkeen, ihan Pythagoraankin perusteella.Joo, mutta onhan sillä hyppääjällä kuitenkin se kehänopeus, joka sillä on ollut silloin, kun on ollut aseman suhteen paikallaan.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
MaKo71
heskam
Hyppääjä taitaa mennä pitkin ympyrän segmenttiä.
Asema jää jälkeen, ihan Pythagoraankin perusteella.Joo, mutta onhan sillä hyppääjällä kuitenkin se kehänopeus, joka sillä on ollut silloin, kun on ollut aseman suhteen paikallaan.Eli hän hypätessään käykin hiukan edellä hyppykohtaa, mutta osuu kuitenkin samaan kohtaan palatessaan.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005
DerMack
edit jossain päin nettiä on ollu simmonen yksinkertainen javahärpäke missä sai heitellä palloa tuommoisessa pyörivässä avaruusasemassa, mutta enpä nyt löytänyt pikaisella googletuksellaCanccu
Siitä sitten "leikkimään".

http://settlement.arc.nasa.gov/teacher/materials/ringworld/ringworld.htm...


dodii tuossahan tuo

edit tuossa kannattaa huomioida se että kun tuota palloa heittää johonkin suuntaan nopeudella x ni siihen summautuu sen pallon sillonen kehänopeus mukaan

Täytyy muistaa myös coriolisvoima. Hyppääjä tekee automaattisesti kuperkeikan jos keinopainovoimasylinterin säde on liian pieni.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
DerMack
Jägermeister
Hyppääjä käy "ilmassa" ja tippuu hyppykohtaan.

eiiii välttämättäKyyyllä.

Jos hypätään metrin korkeuteen 1 g:n kiihtyvyyttä vastaan tuossa r=250 metrin sylinterissä, tullaan samaan kohtaan takaisin. Riittävän tarkasti. Siitähän tästä oli kyse jos painovoimaa avaruusasemalla simuloidaan.

Harva tuolla hyppää esimerkiksi 100 metrin "korkeuteen".

---

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005
Jägermeister
Jos hypätään metrin korkeuteen 1 g:n kiihtyvyyttä vastaan tuossa r=250 metrin sylinterissä, tullaan samaan kohtaan takaisin. Riittävän tarkasti.Hiukan sitä eroa periaatteessa kuitenkin on. Ongelmaketjussa noita eroja on laskeskeltukin.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
Taha
Mutta kuinka käy heliumpallolle kiihdytettäessä autolla keinotekoisessa painovoimakentässä?Tällä foorumilla on ainoastaan yksi henkilö joka tietää vastauksen kysymykseesi, mutta hän on valitettavasti kiireinen muissa ketjuissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat