Seuraa 
Viestejä45973

Henkilö x, jonka henkilöllisyyttä ei tässä tarvitse mainita, oli ihmetellyt sitä että onko keli kostuttanut koivuhalot kun kotisauna ei lämmennyt kuin vajaaseen 160-asteeseen. Tuosta kuullessani rupesi ihmetyttämään että missä lämpötilassa ja rasituksessa kaikkein kovinkin saunoja alkaa fysiikan puolesta pettämään ja missä vaiheessa homma alkaa oikeasti menemään (hengen)vaaralliseksi. Eräs toinen henkilö muisteli keittorasvan syttymispisteeksi suuruusluokkaa 175-200-astetta olevia arvoja. Kumpikohan siis tapahtuu ensin, saunan syttyminen vai ihmisen paistuminen?

Kommentit (3)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Nonii! Onko se lämpötila tapana hällä mitata punahehkuisesta kiukaasta, vai?

Iltiksen mukaan mestarit kyllä sietävät vartin 150-asteista saunaa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009080 ... 3_uu.shtml

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

Lienee mittarin kalibrointi omissa sfääreissään, jos saunassa on 160 astetta. Kyllä sitä kuivana hetken kestäisi, mutta auta ja varjele, jos menet tempaisemaan kauhallisen vettä kiukaalle.

Rypsiöljy alkaa kärytä jossain 200 ja 250 asteen välillä. Itsesyttymiseen tarvittaneen paljon enemmän. Ainakin itse kuumennan pannun 200 asteeseen, jos paistan vaikkapa jauhelihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseisen henkilön saunomistavat tuntien nuo äärilämpötilat eivät kuulosta mitenkään ihmeellisiltä. Normaali lämpötila on kotona kuulemma luokkaa 145-astetta. Ihmettelen vaan että missä se ihmisen sietokyvyn raja todella menee..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat