Seuraa 
Viestejä45973

Kaliumformiaattia ajetaan ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi natriumkloridille teiden suolauksessa. Perusteena on että se on biologisesti hajoava. Kalium ei kuitenkaan hajoa, ja pariksi sille täytyy jäädä jokin anioni joten hajoamistuotteena taitaa olla kaliumhydroksidi.

Olemmeko siis korvaamassa ruokasuolan levityksen lipeän levityksellä? Onko se ympäristöystävällistä?

Kommentit (1)

Mikään mikrobi ei valmista kaliumhydroksidia, se ei kauaa eläisi.
Kaliumkarbonaattia tai orgaanisia kaliumsuoloja saattaa syntyä.
KOH imee tietysti ilmasta hiilidioksidia ja lähes neutraloituu nopeasti lievästi happamaksi kaliumvetykarbonaatiksi.
Monet kaliumsuolat toimivat lannoitteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat