Seuraa 
Viestejä45973

Lääkärit kontrolloivat alaansa. He tekevät paljon työtä pitääkseen lääkärien koulutusmäärät mahd. pienenä, ja loivat semmoiset kelpoisuusvaatimukset, ettei ulkomaalaiset saa käytännössä toimiva lääkärinä Suomessa.

Sen lisäksi he katsovat että lääkäripalvelujen kysyntä on suurta. Kulissien takainen lobbaus alkoholin, tupakan ja rasvan puolesta on suurta. Ja annetaan lääkkeitä ja hoitoja, jotka synnyttävät uusia sairauksia.

Insinöörit tekee päinvastoin; tukevat lisäkoulutusta, ja siksi Suomessa voi valmistua insinööriksi 30 paikassa, ja diplomi-insinööriksi 12 paikassa. Idiootti insinööri kannattaa suuria ydinvoimaloita, jotka kertarakentamisen jälkeen surraavat yli 60 vuotta, eikä sinä aikana tarvitse rakentaa uutta sähköntuotantoa.

Miksi insinöörit vievät leivän itseltään? Miksei he ole yhtä fiksuja kuin lennonjohtajat, ahtaajat tai lääkärit ? Ehkä fiksuutta ei riitä kaikille ammattiryhmille.

Sivut

Kommentit (26)

Lääkäri on poppamies, joka luo illuusion voimistaan, jonka luo mennään heikkona. Isnssi on asiantuntija jonka luo menevät vahvat ja vallassa olevat. Kumpaa on helpompi lypsää?

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476

Enpä tiedä, mielestäni inssit ainakin tienaavat kohtuu hyvin. 4 vuoden amk-koulutuksella Tampereen seudun mediaani lähtöpalkka 2600, 8 vuoden työkokemuksella mediaani 3500, ja 15 vuoden kokemuksella 4300. DI:t voivat lisätä noihin ainakin tonnin. Silti inssien palkkataso on kyllä paljon pienempi kuin Euroopassa, Puolassakin taitaavat saada samaa liksaa, vaikka on paljon halvempi maa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
U.Boltin jänis
Miksi insinöörit vievät leivän itseltään? Miksei he ole yhtä fiksuja kuin lennonjohtajat, ahtaajat tai lääkärit ? Ehkä fiksuutta ei riitä kaikille ammattiryhmille.Lääkärit ovat paljon homogeenisempi ryhmä ja heillä on hyvin pitkät perinteet kollegiaalisuudessa. Insinööreistä (ja diplomisellaisista) erottuu jo opiskeluaikana tai viimeistään ensimmäisissä työpaikoissa johtajan tai omistajan uraa luovat ja asiantuntijoiksi jäävät. Noilla ryhmillä on sen jälkeen hyvin vähän yhteistä, vaikka muodollinen koulutus on sama. Lääkäreillä johtajiksi tullaan yleensä paljon pitemmän työkokemuksen jälkeen. Johtajanuralle päässeet insinöörit ajavat kyllä omaa etuaan vähintään yhtä menestyksekkäästi kuin lääkärijohtajat, mutta se ei edesauta asiantuntijainsinöörejä, vaan pikemminkin päinvastoin, koska asiantuntijainsinöörin palkka on pois johtajien ja omistajien rahoista.

Neutroni
Johtajanuralle päässeet insinöörit ajavat kyllä omaa etuaan vähintään yhtä menestyksekkäästi kuin lääkärijohtajat, mutta se ei edesauta asiantuntijainsinöörejä, vaan pikemminkin päinvastoin, koska asiantuntijainsinöörin palkka on pois johtajien ja omistajien rahoista.Johtaja-insinöörit ei tässä asiassa tajua omaa etuaan. Jos nyt rakennetaan 1 tai 2 ydinvoimalaa, jotka surraa 60 vuotta, niin se on hiton pitkä aika.

20 vuoden päästä tehdään ehkä tehonkorotus, ja 30 vuoden päästä elinikää lisäävä remontti. Nämä on liian tehokkaita, ja lisäksi tuontitavaraa. Suomi-insinööriltä vähenee työt, verrattuna esim tuulimyllyjen jatkuvaan korjaamiseen ja huoltoon.

Olen kannattanut ydinvoimaa 20 vuotta, mutta tästä päivästä eteenpäin minua määrätietoisempaa ja pätevämpää vastalobbaria ette forumeista löydä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
U.Boltin jänis
mutta tästä päivästä eteenpäin minua määrätietoisempaa ja pätevämpää vastalobbaria ette forumeista löydä.tuollainen itseriittoisuus antaa sinusta kyllä vain tyhmän kuvan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Oiwa
Seuraa 
Viestejä28

Lääkäreillä ja ahtaajilla ja muilla vastaavilla on tietty kakku jaettavanaan ja silloin jakajien määrän kasvattaminen pienentään yhden viipaleen kokoa.

Insinöörien ja diplomi-insinöörien suuri lukumäärä kasvattaa tuotantoa, luo kokonaan uusia teollisuudenaloja, innovaatioita ja hyvinvointia, kasvattaa siis kokonaiskakkua, mistä voidaan jakaa.

Lääkärit ja ahtaajat tekevät suhteellisen yksinkertaisia ja lyhytkestoisia asioita pienissä työryhmissä. Jos suomessa olisi yksi ainoa lääkäri, hän voisi vapaasti määrittää palkkansa ja hoitaa vain kaikkein eniten maksavia asiakkaita.

Insinöörit ja diplomi-insinöörit työskentelevät monimutkaisten asioiden parissa verkostoissa, joissa voi olla tuhansia tai kymmeniä tuhansia ihmisiä tekemässä samaa tuotetta. Jos olisi vain yksi ainoa diplomi-insinööri, hänelle ei olisi mitään käyttöä, koska monimutkaisten asioiden tekeminen kohtuullisessa ajassa ei onnistu yhdeltä ihmiseltä.

Uusien pätevien tekijöiden tuleminen samalle työpaikalle nähdään siis mahdollisuutena eikä uhkana.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
U.Boltin jänis
Johtaja-insinöörit ei tässä asiassa tajua omaa etuaan. Jos nyt rakennetaan 1 tai 2 ydinvoimalaa, jotka surraa 60 vuotta, niin se on hiton pitkä aika.Miten niin? Johtajuus on 90 %:sesti luonnonlahja, johon voi koulutuksella tai muuten vaikuttaa hyvin rajallisesti. Kaikenlaisissa yhteiskunnassa ja talousjärjestelmissä osaavista johtajista on ja tulee olemaan kova pula. Taitava johtaja tietää olevansa aina tarpeellinen ja haluttu, ja kusipäiset wannabe-johtajanilkitkään eivät suinkaan saa ensimmäisten joukossa monoa persuksilleen.

20 vuoden päästä tehdään ehkä tehonkorotus, ja 30 vuoden päästä elinikää lisäävä remontti. Nämä on liian tehokkaita, ja lisäksi tuontitavaraa. Suomi-insinööriltä vähenee työt, verrattuna esim tuulimyllyjen jatkuvaan korjaamiseen ja huoltoon.Ei se vaikuta johtajan tarpeeseen, vaan niiden asiantuntijoiden.

Olen kannattanut ydinvoimaa 20 vuotta, mutta tästä päivästä eteenpäin minua määrätietoisempaa ja pätevämpää vastalobbaria ette forumeista löydä.Noin pätevan kaverin tarvitsee vain soittaa Vanhasen Masalle ja sanoa, että "sori vaan hallituksen jätkät, mutta asia nyt vain on niin, että ydinvoimaa ei enää maahamme rakenneta", ja tähän maahan ei enää milloinkaan nouse ainoakaan ydinlaitos.

Neutroni
U.Boltin jänis
Miksi insinöörit vievät leivän itseltään? Miksei he ole yhtä fiksuja kuin lennonjohtajat, ahtaajat tai lääkärit ? Ehkä fiksuutta ei riitä kaikille ammattiryhmille.Lääkärit ovat paljon homogeenisempi ryhmä ja heillä on hyvin pitkät perinteet kollegiaalisuudessa. Insinööreistä (ja diplomisellaisista) erottuu jo opiskeluaikana tai viimeistään ensimmäisissä työpaikoissa johtajan tai omistajan uraa luovat ja asiantuntijoiksi jäävät.Johtajan uralle mennään syntyperän eikä koulutuksen tai asiantuntemuksen perusteella. Varsinkin jos sinne oikein suuntaudutaan alun perin, eikä lähdetä esimerkiksi soveltamaan omia perustutkimustuloksia sitten, kun takki tyhjenee uusien sellaisten tuottamisen suhteen, mikä on tutkijatohtoriportaan tapa päätyä johtajaksi.

Noilla ryhmillä on sen jälkeen hyvin vähän yhteistä, vaikka muodollinen koulutus on sama.Varsinainen perusinsinööri on TEKNINEN SUUNNITTELIJA.

Suunnittelija suunnittelee tavallisesti joko tuotteita tai niiden valmistamista tai molempia.

Myös tutkimusinsinööri on suunnittelija (joka selvittää periaatteen, mihin luonnonlakiin nojautuen tekninen ongelma on ratkaistava), mutta TEKNISEN TIETEENALAN TUTKIJA ei sitä ole, vaikka näillä on yleensä molemmilla aivan samanlainen koulutus.

Suunnittelijaa enemmän tutkija rinnastuu OPETTAJAAN. Työnantaja saa taatusti molempien näiden (erittäin vaikeat) työt perseelleen vaatimalla (kiusallaan) aina just sen toisen puolen tuloksia ja "heti käteen"... Jos ajaa kahta jänistä yhtä aikaa varsinkin "korkella tasolla", ei saa yhtäkään, ei tekijä eikä työnantaja. Ja VAIN TEKIJÄ TODELLA TUNTEE ASIAN, jos sitten lopulta hänkään!

Jos sunnittelija toimii muussa ympäristössä, hän on TEKNINEN ASIANTUNTIJA, kuten tarkastus-, vakuutus-, myynti, projekti-, jne. insinöörit.

Jos suunnittelija toimii esimiehenä teollisuuden käyttötehtävissä, hän on TEKNINEN TOIMIHENKILÖ.

Insinöörit (tekniset suunnittelijat) poikkeavat muista professioista siinä, että eri alojen tekniset suunnittelijat eivät tiedä toitensa hommista mitään. He ovat niissä maallikoita.

Lääkäreillä johtajiksi tullaan yleensä paljon pitemmän työkokemuksen jälkeen. Johtajanuralle päässeet insinöörit ajavat kyllä omaa etuaan vähintään yhtä menestyksekkäästi kuin lääkärijohtajat, mutta se ei edesauta asiantuntijainsinöörejä, vaan pikemminkin päinvastoin, koska asiantuntijainsinöörin palkka on pois johtajien ja omistajien rahoista.Eli suomeksi: suunnitteluinsinöörit tuottavat lisäarvoa, ja vaikutavat useiden muidenkin ryhmien vastaavaan tuotantoon. Tosin tuottavathan sitä toki lääkäritkin kaupallisessa terveydenhuollossa.

Kaikilla lääkäreillä on aina periaatteltaan samanlainen kohde käsillä (psykiatreja ehkä lukuun ottamatta), mutta eri insinööreillä on täysin erilainen kohde.

Tämä koskee myös tutkijoita.

Lääke- ja teknisten tieteiden virheiden korjaamisesta on vastuussa valtio.

Valtio joka ei tätä velvoitetta toteuta, on roistovaltio.

(Paskan hailee, onko asista päätäänyt joku "kunkku", diktaattori, moitteemonamuodollidemoktaattinen paralmentti, vai jokin puolivirallien korporatiivinen "kolmisonta".)

Päin vastoin menettelevä on PAHIMMAN LUOKAN ROISTOVALTIO joka saa aina palkkansa niin tieteellisen boikotin (jota roistovaltio ei luultavasti pitkään aikaa HUOMAA lainkaan, asioidessaan maailmalla VAIN MUIDEN ROISTOJEN KANSSA!) kuin lopulta konkankin muodossa.

Sellainen valtio verrannollinen esimerkiksi yksityisen yliopistollisen sairaalan johtoon, joka löytäessään uuden myrkylliseen aineen tai pöpön organisaationsa kautta salaa tietonsa julkisuudelta ja hykertelee käsiään, että "nyt rupeaa kilpailijoilla potilaiden päitä putoilemaan KIÄH KIÄH..."! Ja nyt keskitetään kaikki hoito tänne, eikä kerrota, mistä varsinaisesti on kysymys...

Vieläkin pahempia vertailukohtia ja kuvioita löytyy...

Oiwa
Lääkäreillä ja ahtaajilla ja muilla vastaavilla on tietty kakku jaettavanaan ja silloin jakajien määrän kasvattaminen pienentään yhden viipaleen kokoa.

Insinöörien ja diplomi-insinöörien suuri lukumäärä kasvattaa tuotantoa, luo kokonaan uusia teollisuudenaloja, innovaatioita ja hyvinvointia, kasvattaa siis kokonaiskakkua, mistä voidaan jakaa.

Lääkärit ja ahtaajat tekevät suhteellisen yksinkertaisia ja lyhytkestoisia asioita pienissä työryhmissä. Jos suomessa olisi yksi ainoa lääkäri, hän voisi vapaasti määrittää palkkansa ja hoitaa vain kaikkein eniten maksavia asiakkaita.

Insinöörit ja diplomi-insinöörit työskentelevät monimutkaisten asioiden parissa verkostoissa, joissa voi olla tuhansia tai kymmeniä tuhansia ihmisiä tekemässä samaa tuotetta. Jos olisi vain yksi ainoa diplomi-insinööri, hänelle ei olisi mitään käyttöä, koska monimutkaisten asioiden tekeminen kohtuullisessa ajassa ei onnistu yhdeltä ihmiseltä.

Uusien pätevien tekijöiden tuleminen samalle työpaikalle nähdään siis mahdollisuutena eikä uhkana.Teen valituksen jokaisesta valtioneuvostolle jätetystä ydinvoimalahakemuksesta, missä ei ole mainittu käytettävän polttoainesauvan tyyppiä ja suunniteltua poistopalamaa.

Kuten alan ihmiset tietävät, niin suojakuoren korroosio on ydinvoimalan tärkein ongelma. Melkein jokaisessa vuosihuollossa todetaan, että jaaha, muutama sauva on vuotanut.

On yksinkertaisesti tunnustettava, ettei mikään zirkonium-seos kestä kolmea vuotta armotonta neutronipommitusta, gammasädepommitusta, hillitöntä lämpötilagradienttia (sisäpuoli 1000 astetta, ulkopuoli 300 astetta, paksuus alle milli) eikä 17 kilowatin lämpötehoa metriä kohden. Nämä kaikki samalla kertaa ! Lisäksi vedyn imeytyminen kuoreen, heliumin aiheuttama paisuminen, viruminen (huom sisäänpäin, koska reaktorin paine 70-150 bar), xenonin ja kryptonin kohtalo.

Onko kukaan edes vakavasti miettinyt, että minne nämä kaasumaiset ydinjätteet (krypton, xenon) päätyvät, koska eivät ne ainakaan uraanioksidiin liukene, ja plenumiin mahtuu vain pieni määrä? Tiedetään että niitä syntyy paljon, ihan normaali fissiotuote, mutta kaasumaisena ne eivät jää nappiin kuten kiinteät ydinjätteet kuten barium, strontium, cesium, jodi jne.

Ja sitten luvan hakijat ei kerro että mitä sauvaa aikovat käyttää. Törkeää, suorastaan rikollista. Ei lupaa voi antaa, hehän voi käyttää vaikka muovikuorta muuten. E110, Zirkaloy-4 vai mikä, ja millä poistopalaman arvolla? Käyttääkö valmistaja Krollin menetelmää vai elektrolyysiä, tällä on suuri vaikutus.

On surullista tietää että toistaiseksi paras (huono sekin, mutta paras) suojakuoriaine löydettiin sattumalta, labravirheen seurauksena.

Koko ydinvoimateollisuus perustuu pitkälti siihen, että käynnissä olevan reaktorin sisuskaluja ei virkamies pääse tarkistamaan, ja kiehutuslaitoksissa ei kukaan pääse edes koko turbiinirakennukseen, koska siellähän radioaktiivinen höyry kiertää myös turbiinissa ja lauhduttimessa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
rantapanda
Neutroni
Johtajuus on 90 %:sesti luonnonlahja, johon voi koulutuksella tai muuten vaikuttaa hyvin rajallisesti.höpöö höpöö : PNo minkä takia sitten hyville johtajille maksetaan vuodessa miljoonia, isoissa firmoissa jopa satoja miljoonia? Luulisi, että niin halutuille paikoille saisi paljon halvempiakin tyyppejä. Tai minkä takia tuhansissa firmoissa annetaan johtamiskyvyttömien ja kusipäisten alemman tason johtajien pilata työilmapiiri ja tuottavuus, vaikka kaikki näkevät ongelman syyn?

Kyllä syynä on se, että hyviä johtajia ei vain ole tarpeeksi, eikä sellaisia voi mitenkään tuottaa lisää. Asiantuntijoita ja käsityöläisiä saadaan helposti lisää, kun pannaan ihmiset kouluun tai työhön oppimaan, mutta valitettavasti mikään koulu ei kasvata huonosta johtajasta hyvää johtajaa.

rantapanda
Neutroni
Johtajuus on 90 %:sesti luonnonlahja, johon voi koulutuksella tai muuten vaikuttaa hyvin rajallisesti.höpöö höpöö : PTieteessä ainakin kaikenlaisesta "luonnonjohtajuudesta" on pelkkää harmia. Asiat, jotka merkitsevät, ovat tutkittavan asian, matematiikan ja (paikkansapitävän) tieteenfilosofian tuntemus, jos puhutaan itse tieteellisen tutkimuksen ohjaamisesta.

Neutroni
rantapanda
Neutroni
Johtajuus on 90 %:sesti luonnonlahja, johon voi koulutuksella tai muuten vaikuttaa hyvin rajallisesti.höpöö höpöö : PNo minkä takia sitten hyville johtajille maksetaan vuodessa miljoonia, isoissa firmoissa jopa satoja miljoonia?Siksi, että se on pääomatulon jakoa.

Luulisi, että niin halutuille paikoille saisi paljon halvempiakin tyyppejä.


Tai minkä takia tuhansissa firmoissa annetaan johtamiskyvyttömien ja kusipäisten alemman tason johtajien pilata työilmapiiri ja tuottavuus, vaikka kaikki näkevät ongelman syyn?Saatetaan olla sellaisen dogmin lumoissa, että juuri huono työimapiiri muka "tuottaisi". Ja "hyvässä" vain "rentouduttaisiin".

Kyllä syynä on se, että hyviä johtajia ei vain ole tarpeeksi, eikä sellaisia voi mitenkään tuottaa lisää.Ei ole kysymys siitä.

Asiantuntijoita ja käsityöläisiä saadaan helposti lisää, kun pannaan ihmiset kouluun tai työhön oppimaan, mutta valitettavasti mikään koulu ei kasvata huonosta johtajasta hyvää johtajaa.No ei todellakaan. Mutta koko kysymys on jotenkin väärin asetettu. Tuottavuus ei voi olla kiinni sen enempää komentelu- kuin maanitteluteknologioistakaan.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Nykyisin "insinöörit" ovat tyhmiä, totta, aikoinaan se oli vaativa koulutus, silloin kun tasapäistävä sosialismi ei vielä ollut hiipinyt opetuslaitokseen, kaikkien pitää olla yhtä hyviä, ettei tule paha mieli. Lääkärit vastustavat koulutuksen lisäämistä, että voivat salatieteellään repiä tolkuttomia palkkoja, yhteistyössä apteekkarien kanssa pitävät asperiininkin poissa tavarataloista, ettei kassakoneen kilinä heikkene.

Lennonjohtajilla on varsin köykäinen koulutus, sisälukutaito ja laseilla korjattava näkö riittää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat