Seuraa 
Viestejä45973

Aurinko jättää iholle tuoksun joka ei lähde pesullakaan.

Mikä aiheuttaa?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä tulee mutu-vastaus: auringon valo vaikuttaa myös ihon pigmenttiin ja aineenvaihduntaan lämmittäessään. Se vapauttaa tehokkaasti ihon omia tuoksuyhdisteitä. Kevään kuivalla säällä ihon pintaan kulkeutuu katupölyä, hiekkaa ja siitepölyä, jotka yhdistyneenä hikeen tuoksuvat. Myöhemmin kesällä, etenkin hiekkarannalla ja vedessä hajumolekyylit edelleen auringon lämmössä tarttuvat iholle tuoksuna. Auringon alkaessa lämmittää tuoksuja aiheuttavat yhdisteet tuntuvat leviävän ilmassa voimakkaammin. Voi, on jo ikävä hiekan ja veden ja aurinkoihon tuoksua! Samoin pihkan, heinän ja kuuman asfaltin leyhähdyksiä. Tulisi kesä lumivallin takaa...

No google tiesi tämänkin.

"Auringonoton jälkeinen ihon tuoksu syntyy ihmiselle hyödyllisten bakteerien lämpiämisestä iholla. Aurinkoöljyihin laitetaan sen takia bakteereja tappavia ainesosia jotta hajua ei syntyisi."

Herää kuitenkin jatkokysymys:
Kannattaako itseensä hieroa ainetta, joka tappaa ihmiselle hyödyllisiä bakteereja?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
kabus
Kuka idiootti on poistanut minun viestit täältä?Jos joku on ehtinyt kirjoittamaan toisen viestin ensin, niin viestisi ei tallennukaan suoraan, vaan kertoo, että viestiketjuun on tullut uusi kirjoitus.

Itseäni hämännyt tuo monet kerrat - sitä on luullut vastaavansa ja tuo ikkuna jää kymmenien avoimien webbisivujen sekaan.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Ihossa tosiaankin on eri tuoksu auringonoton jälkeen. Bakteerit voi olla yksi selitys, mutta tuoksu ei mielestäni välitä saunomisestakaan! Pitää testata ensi kesänä.

Saksassa asuessani ihoni haju muuttui eltaantuneeksi! Ystäväni naureskelivat tälle huomiolleni, ajattelin sen liittyvän vanhenemiseen, olinhan jo 28-vuotias. Kyse oli Trierin kaupungista, jossa Hitlerkin piti trooppisia harjoitusleirejä, kaupunki on kesäisin kuin kattila ja kerää kaiken auringonlämmön. Hiki ei siis haissut, vaan iho.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat