Seuraa 
Viestejä45973

Selittäkääpäs viisaammat yksinkertaisesti; miten kaikkeus voi laajentua valonnopeutta nopeammin?

Sivut

Kommentit (30)

Avaruuden laajeneminen on sitä, että avaruutta syntyy lisää kahden pisteen välille. Jos nuo pisteet ovat järjettömän kaukana toisistaan, syntyy niiden välille avaruutta enemmän kuin mitä valo ehtii matkustaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jägermeister

Esimerkiksi tuolla viisaammat on sen jo selittäneet.

Rusinat, pullataikinat, ilmapallot. Kaikki löytyy.
Minusta taikinateoria on oikea. Eihän ilmapallossa edes pysy rusinat!

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Cubemon
Jägermeister

Esimerkiksi tuolla viisaammat on sen jo selittäneet.

Rusinat, pullataikinat, ilmapallot. Kaikki löytyy.
Minusta taikinateoria on oikea. Eihän ilmapallossa edes pysy rusinat!Korvataan rusinat ilmapallossa pintaan tehdyillä tussitäplillä.

---

Jägermeister

Korvataan rusinat ilmapallossa pintaan tehdyillä tussitäplillä.Tähän päättyy Tiede-harrastelijateatterin "Miten eri uskonnot syntyivät" -kuvaelma.

Lahjoitukset voi tehdä lattialla olevaan rahasäiliöön.

David
Seuraa 
Viestejä8877
tiatomies
Selittäkääpäs viisaammat yksinkertaisesti; miten kaikkeus voi laajentua valonnopeutta nopeammin?

Entäpä, jos se onkin vain perspektiiviharha. Jos maailmajaikkeus itse asiassa onkin menossa kokoon, mutta kokoon mennessään aika (tai valon nopeus) hidastuu (lokaalisti) kiihtyvästi lisääntyvän gravitaation seurauksena, jonka seurauksena syntyy vaikutelma että kaukaiset kohteet etääntyvät meistä valoa nopeammin. Nopeushan oli suhteellista.

tiatomies
Selittäkääpäs viisaammat yksinkertaisesti; miten kaikkeus voi laajentua valonnopeutta nopeammin?

Entä jos maailmankaikkeus laajeneekin kuin ilmapallo valonnopeudella siihen suuntaan johon ilmapallon pinta laajenee, eli kohtisuoraan pintaa vasten. Eikös se ilmapallon pinnan tai pinta-alan laajeneminen ole aika tavalla pienempää kuin pallon säteen tai halkaisijan kasvu?
Jos tätä mallia käyttäisi universumin laajenemiseen, niin miten avaruus eli se ilmapallon pinta laajenisi suhteessa valonnopeuteen? Eikös universumin eli pallopinnan laajeneminen hidastuisi koko ajan pallon tilavuuden kasvaessa, samansuuruisin aikavälein?

Trash
Seuraa 
Viestejä2222
David
Entäpä, jos se onkin vain perspektiiviharha. Jos maailmajaikkeus itse asiassa onkin menossa kokoon, mutta kokoon mennessään aika (tai valon nopeus) hidastuu (lokaalisti) kiihtyvästi lisääntyvän gravitaation seurauksena, jonka seurauksena syntyy vaikutelma että kaukaiset kohteet etääntyvät meistä valoa nopeammin. Nopeushan oli suhteellista.Lähes samaa mieltä. Kokoonmenemistä en kuitenkaa pidä välttämättömänä kuin laajenemisen alkaessa; sillä hetkellä kun massakeskittymä on ollut niin tiheä ja suuri että se on avaruusajassa "katkaissut kamelin selän". Silloin kun gravitaation pakonopeus on pyrkinyt ylittämään valon nopeuden.

Sehän tässä nykyfysiikassa onkin ongelma. Kun ei osata selittää maailmankaikkeuden tapahtumia, otetaan käyttöön nykyiseen tietoon sopivat funktiot. Esim. pimeä materia ja pimeä energia. Joutavaa ..Ylivalon-nopeus. Sama juttu.Kaikki voitaisiin selittää sillä, että valon nopeus ei ole ollut aina vakio. Muinaisessa maailmankaikkeudessa, ennen kuin lämpötila laski siihen että valo pääsi etenemään esteettä. Noin simppeliä se on. Kaikkeus laajeni, mutta valo ei päässyt etenemään. Massastakaan ei tiedetä oikeastaan mitään. Ei tiedetä, miksi kappaleella, kaikella aineella, on ominaisuus, jota kutsutaan gravitaatioksi. Miksi aine vetää puoleensa toista ainetta. Fysiikan lait loppuvat heti, kun mennään todella raskaisiin painovoimakenttiin, siis mustiin aukkoihin. Ei ole hajuakaan, mitä niissä tapahtuu.Samoin singulariteetti menee täysin käsityskyvyn ohitse. Nolla-tilavuus, jossa on ainetta. Voi olla, ettemme koskaan kykenekään ymmärtämään näitä.

Tyhjyyden laajeneminen tarkoittaa myös sitä, että yleiset säilymislait eivät päde.
Aaltopituuksien venuminen vähentää energiaa, ja vaikuttaa myös aineen, hiukkasten ominaisuuksiin.
Tai sitten pitäisi sopia että tuo venuminen on paikallista, eikä tyhjyyden ominaisuus.

Goswell
Seuraa 
Viestejä15374
Moelane
Sehän tässä nykyfysiikassa onkin ongelma. Kun ei osata selittää maailmankaikkeuden tapahtumia, otetaan käyttöön nykyiseen tietoon sopivat funktiot. Esim. pimeä materia ja pimeä energia. Joutavaa ..Ylivalon-nopeus. Sama juttu.Kaikki voitaisiin selittää sillä, että valon nopeus ei ole ollut aina vakio. Muinaisessa maailmankaikkeudessa, ennen kuin lämpötila laski siihen että valo pääsi etenemään esteettä. Noin simppeliä se on. Kaikkeus laajeni, mutta valo ei päässyt etenemään. Massastakaan ei tiedetä oikeastaan mitään. Ei tiedetä, miksi kappaleella, kaikella aineella, on ominaisuus, jota kutsutaan gravitaatioksi. Miksi aine vetää puoleensa toista ainetta. Fysiikan lait loppuvat heti, kun mennään todella raskaisiin painovoimakenttiin, siis mustiin aukkoihin. Ei ole hajuakaan, mitä niissä tapahtuu.Samoin singulariteetti menee täysin käsityskyvyn ohitse. Nolla-tilavuus, jossa on ainetta. Voi olla, ettemme koskaan kykenekään ymmärtämään näitä.Kyllä tuon kaiken voi ymmärtää, helposti, mutta nykyteorioihin täytyy tehdä pikku viilausta.
Valon-nopeus ei ole vakio kuin suhteessa fotonin lähtöpaikkaan.
Gravitaatio on antimaterian "fotonin", (sekin on neutraali ulospäin) aiheuttama ilmiö.
Singulariteettejä ei ole olemassakaan.
Mustataukot, eli mustat tähdet on aivan järkeviä kohteita, aivan kuin auringotkin. Siellä ei ole protoneita, ei siis sähköisiä voimiakaan ulospäin, siis ei fotoneita, vain gravitoneja. Musta tähti on kuin jättimäinen neutroni, värivoima pääsee sen ulkopuolelle, mistä se löytää taas materiaa. kertymäkiekossa materian kaikki "kehitystiet" kuljetaan loppuun,fuusiotuu siis aivan loppuun, paljon fotoneita ja gravitoneja. Fotoni ei kuitenkaan mustasta löydä kumppaniaan siksi gravitonit ovat voitolla 10-0.

Minun mielestä noin.

Trash
Seuraa 
Viestejä2222
fata morgana
Tyhjyyden laajeneminen tarkoittaa myös sitä, että yleiset säilymislait eivät päde.
Aaltopituuksien venuminen vähentää energiaa..Ei kai se kokonaisenergiaa vähennä?

Trash
fata morgana
Tyhjyyden laajeneminen tarkoittaa myös sitä, että yleiset säilymislait eivät päde.
Aaltopituuksien venuminen vähentää energiaa..Ei kai se kokonaisenergiaa vähennä?
Avaruuden ominaisuus on riippuvainen gravitaatiosta (ainakin suhteellisuusteorian mukaan), joten sen muutokset vaikuttavat suoranaisesti myös aineen ominaisuuteen.

Säilymislait on korvattu yleisellä energia-impulssitensorin säilymisellä.

Vierailija

Mitä jos fotoni olisi gravitaatio-/ajanpyörre, jonka häntä yhdistää kaksi ulottuvuutta toisiinsa. Näiden braanien kuvitteellinen 'etäisyys' olisi fotonin massa^2, mutta vastakkaisvoimat kumoaisivat aukon gravitaatio-ominaisuudet miltei kokonaan. Etäisyys ei olisi vakio, mutta sillä olisi pyrkimys pienimpään energiaan. Braanit voisivat jopa värähdellä toistensa yli, mutta koska se risteyttää avaruuden, niin ne näkisivät silti 'väärän' puolen toisistaan.
(jopa silloin kun häntä johtaa takaisin omaan braaniimme. Hännän on kuitenkin kierrettävä 'nollakohdan' kautta.)
Fotonin ja elektronin havaittava massa johtuisi pyörteiden aiheuttamasta epäsymmetriasta ja siihen vaikuttaisi myös - luonnollisesti - massan gravitaatioaaltoilu. Aallonpituus siis olisi pyörteen kiertymistä, eli spiniä. Elektronin spin olisi (en tiedä sen teoreettista voimaa) sen verta voimakasta, että se olisi tiukasti kiertynyt umpeen. Se ei olisi vakio, mutta visusti ummessa joka tapauksessa elektronin tapauksessa - jopa niin, että braanit risteävät toisensa.

Pyörteen vaikutusalue olisi ehkäpä matemaattisesti jotakuinkin pienin aika (planck?) x c^2 (tai vaatinee varmaan pii:tä? Schwarzschildin säteen käänteisluku?)

Yksi ulottuvuus on aina tietoinen kahdesta, mutta kaksi vain toisistaan. Voisi sitä kolmatta vaikka teologista semantiikkaa käyttäen sanoa jumalan näkökulmaksi. (Jotain jota ei ole olemassa, mutta jota ei kykene eliminoimaankaan. Massaa, joka ei koskaan päädy singulariteettiin. Maailmankaikkeuksia on ääretön määrä, mutta niiden kokonaisenergia laskee mitä ylemmälle tasolle mennään.) Kolmas on lähinnä kuvitteellinen, mutta tarpeeksi konkreettinen kuitenkin.
Oiskohan kyseessä nollan neliöjuurella jakaminen, niin, että nolla jaetaan osiin ja jotka on enemmän kuin nolla. Nolla on vaan kahden näkemyksen summa, joten se ei ole kolmas näkemys

..Menee kyllä megalomaanikseksi.

Trash
Seuraa 
Viestejä2222
fata morgana
Säilymislait on korvattu yleisellä energia-impulssitensorin säilymisellä.Eikö tämä tarkoita että vaikka avaruusaika kaareutuu, kokonaisenergia loppujenlopuksi säilyy?

Trash
fata morgana
Säilymislait on korvattu yleisellä energia-impulssitensorin säilymisellä.Eikö tämä tarkoita että vaikka avaruusaika kaareutuu, kokonaisenergia loppujenlopuksi säilyy?Niin siinä otetaan avaruuden kaarevuus huomioon, mutta jos kuminauha venuu loputtomasti, voiko sitä enää kutsua kuminauhaksi.

Tai sitten, atomi on pienoinen sähköpatteri, mutta mistä itse sähköinen voima on peräisin.
Sähkömagneettinen voima pitää atomin kasassa, ja saa ne myös liittymään yhteen, jos nuo hienovakiosuhteet muuttuvat, heikentyvät, niin silloin kai kokonaisenergiankin voi väittää häviävän.
Massaenergia, ja tyhjyys ovat siis riippuvaisia toisistaan.

Goswell
Seuraa 
Viestejä15374
fata morgana
Tai sitten, atomi on pienoinen sähköpatteriSiinä se on, myöntäkään nyt viimein.

fata morgana
Massaenergia, ja tyhjyys ovat siis riippuvaisia toisistaan.Ja siinä on asian toinen puoli. Pointti on kappaleen paine sisuksissa, materia, olkoon vaikka voimakenttiä, puristuu kappaleessa pienempään tilaan paineessa, ihan fyysisesti.
Paine ja vetovoima kulkee käsi kädessä.

Mitä lähemmäs viet magneetit, sen kovemmin vastustaa tai hylkii, sama tapahtuu atomin sisuksissa, sama idea siellä.

Minun mielestä noin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat